Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37670, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.201.37.128')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Роздум

РЕАЛІЇ І ХИМЕРИ СЬОГОДЕННЯ

© Аркадій Квітень, 23-01-2014
Спостерігаючи за недавніми перемовами поміж чиновниками з Євросоюзу і  урядовцями України за підписання Угоди про Асоціацію, складалося враження якогось торговища де поважні пани з Заходу, будучи інтелектуально більш продвинутими, про гроші відверто не кажучи – заохочували європейськими цінностями. Продавці, в особі уряду, не парились прикривати свої корисні цілі і говорили відкритим текстом: «Нам потрібні гроші і лише гроші». По суті йшлося про викуп цілої країни у купки клептократів, що прийшли до влади в цій країні використавши демократію, як спосіб до особистого збагачення.     Дивно, що в старі добрі часи з людьми під прапором Веселого Роджера не сюсюкались, а платили викуп і годі, тоді як з сучасними корсарами ви, панове, всілися за стіл переговорів на рівних і хотіли їм втюрити про якісь вигоди в майбутньому. Проте урядовці, будучи виховані в суспільстві де вся ідеологія була направлена на віру в світле майбутнє, хотіли зараз все і відразу. Та поважні чиновники з Євросоюзу викуп не сплатили, а народ України звабили  європейськими цінностями.
  Великий наш східний сусід в торгах участі не приймав, але проявив себе, в певний момент, як вдалий джокер, жбурнувши на стіл свій останній аргумент – гроші, і мишоловка для України закрилась.
  Ось так панове, колись,за Мюнхенською змовою, ви проґавили Судети і нічому не навчившись ви проґавили зараз і Україну. Тоді і тепер, ви програли геополітично. Як і колись в далекому 1938 році, так і зараз, ви втратили можливість впливати на процеси котрі завжди вирують на сході. Тоді ви догоджали одному узурпатору, тепер іншому, бо весь ваш добробут тримається на газовій трубі.
  Чи може ви захотіли щоб народ України заплатив за Асоціацію своєю кров’ю?  Але в сучасному світі лише гроші мають рушійну силу. Це зрозумів Великий Ден Сяо Пін. Він зумів використати вас, панове, по повній, а ви і не відчули як вас поглинула криза. Вона прийшла не сама пособі, і не з небес, а з південно-східної Азії, яку ви нашпигували грошима, вкравши у своїх народів робочі місця.
  Народ України відпрацював би вам гроші, він своєю енергією і праце спроможністю витяг би вас із болота системного падіння виробництва. Без нас ви ніколи не зможете говорити з нашим Великим східним сусідом на рівних, а наш східний сусід, без нас, українців, ніколи не відбудеться як імперія. Гра коштувала б свічок, як те кажуть. Ось це і є геополітика, панове.
  Панам же Великого східного сусіда хочеться сказати, що українці розуміють – не за його благополуччя ви заплатили викуп. Ви купили уряд. А українці, вкусивши своє «райське яблуко» свободи, вже ніколи не будуть вашими козачками.
                  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Емоційно

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Юрій Кирик, 25-01-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71144104003906 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …