Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37592, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.8.110')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

ЗАПІЗНО

© Анізія, 13-01-2014
Галина стояла на зупинці, чекала автобуса. Один щойно  від’їхав, всього кілька секунд не встигла. Тепер  доведеться почекати.
Вечоріло. На зупинці ані душі. Втомлена, затрималася на роботі. Вдома чекають  син і дочка. Хоча вже старшокласники, але не люблять, коли  вона затримується. Переживають.   Ну як це вона не встигла? І не побачили її , бо саме тут вулиця різко  повертає .А на самому куті стара верба.  З жалем подивилася на дерево. І раптом…
-Не дивись, що я така стара. Що стовбур у мене  покручений, а кора порепана…Колись і я була  молодою і гарною. Не віриш, а дарма. І жила я цікаво, і мріяла. Але одного дня все змінилося… Все змінилося…
Галина потерла чоло. Здалося?  Чи й справді верба зверталася до неї? Перепрацювала?  Не могла відійти від верби,ноги   приросли до землі, а та наче хотіла щось розповісти, пожалітися комусь. Значить, Клів Бакстер мав рацію? І рослини  відчувають, розуміють, навіть думки  здатні передавати на віддалі?
Автобус  зупинився поруч, Галина прожогом  заскочила. Наче хтось хотів її наздогнати…
-Треба  б до психолога сходити, бо вже, видно, так себе загнала, що ввижається мені всяке.
Але цей  випадок  не давав спокою. Все вчувався скрип старої верби  і  слова, які хтось вкладав в голову. Здавалося, що верба просить прийти, щоб  доказати щось, про свій біль розповісти чи допомоги попросити. Пригадала, що  вже таке відчувала. Минулого року влітку поїхали  в гори , був саме сезон малини. Коли  ж набрала відерце , вже вибиралася з кущів, і раптом  відчула, що хтось кличе її. Повернула голову.  Старий дуб  наче магнітом  тягнув, щось мав розповісти. Відвернулася. Сила, якась магічна, незрозуміла,  була така, що вона ледь вийшла на дорогу. Кілька днів  картала себе за боягузтво.
Тому тепер  через кілька днів  вирішила  йти саме на ту зупинку, щоб ще раз переконатися, що все в порядку з головою.
Верби не було. Зрубане дерево лежало у канаві, два літні чоловіки рубали гілля.
- Навіщо ви зрубали дерево? – запитала, вже розуміючи, що щось втратила.
-  Водії  скаржилися, що їм нічого не видно тут. Та й старе   дерево, вітер  зламав би й так, - відповів один, затягуючись  сигаретою.
Галина ж лише почула «Запізно»…


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 5

Рецензії на цей твір

Жива природа.

© Володимир, 16-01-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Любов , 15-01-2014

Такі випадки з деревами

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Nina, 14-01-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 13-01-2014

***

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© , 13-01-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.90076303482056 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …