Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 3750, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.138.144')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Горор

Кабани (3)

© , 22-02-2007
Попередній розділ

Борман набирав темпу. Чимчикував навпростець через Манеж упевнено і спритно.  Ніби не кабан, а чемпіон з боксу, що підтюпцем прямує на ринґ! Зупинився посеред Манежу за кілька кроків від людини в куфайці.

Епштейн Борис Наумович незграбно сіпався. Мляво й непереконливо тицявся на всі боки, намагався наосліп штиркати ножицями повітря.

Кабан похилив кремезну голову, деякий час просто стояв і басовито рохкав. Жовтувато вилискували міцні ікла. В оченятах жевріли каганці. Борман ратицею бив ґрунт, немов баский жеребець. Неквапно пішов колом. Рухався буцім атлет. Поглядом невпинно свердлив переляканого Епштейна і зосереджено посмикував рилом. Придивлявся та винюхував слабкі місця Бориса Наумовича.

Зрештою Борман обійшов повне коло,  а тоді страшенно загарчав. Умить спалахнуло жарке полум’я в очах. Рвучко кинувся вперед. Налетів на Епштейна стрімко й брутально. Як вантажівка на курча посеред шосе. Ценькнули ножиці, відлетіли й встромилися в ґрунт. Зойкнув Борис Наумович з-під кабана і замовк.

Борман несамовито длубав і драв іклами. Копав ратицями. Шарпав, розпанахував і шматував. Ікла блищали червоним. Тіло Бориса Наумовича мотилялося, ніби безхребетний жмуток ганчір’я.

За кілька хвилин на Манежі з’явилося з десяток техперсоналу в спецобладунках.  Бормана оточили й повели геть. На відпочинок до стійла.

Услід за техперсоналом на Манежі з’явилися солдати «ГБ» у синіх халатах і заходилися збирати рештки Епштейна у дерев’яний візок з одним колесом і двома держалнами. Свіжим пісочком позасипали калюжі крові. Позагрібали граблями, ретельно замели віниками.

Я полегшено зітхнув. Перший виступ сьогодні пройшов добре. Не зганьбив мене красунь Борман! Ну й гаразд, це ще не вечір.  На черзі був Черчіль. Ще міцніший, огрядніший і шаленіший. За нього я був спокійний. Оцей будь-кому покаже де раки зимують!

Леонід Ілліч скористався перервою і запропонував новий тост. За мир в усьому світі! Товариші бадьоро підтримали тост. Аби ніколи більше не було війни! Ценькнули чарки. Захлюпотів у горлянках вірменський коньяк. Закректіли, закашлялися високі гості.

Тим часом в иншому кутку павільйону дзенькнули замки. На Манежі з’явилася одинока постать. З довгим батогом у руці. На ногах – ковзани. Фартух і сині нарукавники на голе тіло. Голову щільно замотано барвистою хустиною. «Павловський посад», мабуть. А може й инше – наприклад, магометанська  чалма. Чи гіндуїстська, чи сікхська, чи якась іще – які там вони взагалі бувають.

З иншого боку павільйону рипнули засуви, заскриготіли ґрати.  На майданчик жвавенько вибіг здоровезний кабан і зупинився неподалік від чоловіка. Потім рушив довкола нього підтюпцем.  Спершу праворуч, а тоді – ліворуч.

Леонід Ілліч обернувся до нас з підполковником і запитався хто це був зараз на порядку денному, за програмою.  Я відповів, що Черчіль. Леонід Ілліч схвально закивав і додав:

- Добре! Черчіль теж коньяк любив. Наш, вірменський. Оцей!

Підполковник Ковтунюк  розкрив свою червону папку й зачитав:

– Рахметов, Джаміль Іскандерович. З родини репресованого кустарного ремісника. Підривний елемент кримсько-татарського спрямування. Народився на переселенні в Ташкенті. Антирадянський колаборант, дисидент і махровий зрадник. Один із засновників поетичного угрупування, що відкинуло соціалістичний реалізм і класовий підхід у радянській художній літературі та сповідувало занепадницький буржуазно-декадентський...

Ковтунюк не встиг закінчити, як раптом кабан кинувся на свою здобич.  Черчіль умить збив Джаміля Іскандеровича з ніг, чи радше з ковзанів, і заходився наполегливо і несамовито розривати його на шматки. Кров розляпувалася на всі боки.

Леонід Ілліч задовлено пережовував чорну ікру і смаковито плямкав:
- Черчіль, до речі – наша людина! Гм-м. Українців любив, а німців – ні. Гм-м. Коли у бурську війну він у полон попав, гм-м, його врятував  українець...

З одного боку я шкодував, що Черчіль упорався зашвидко і не показав високим гостям захоплюючого і тривалого бою. А з иншого – радів, що програма так вправно підійшла до кульмінації. Наступним за програмою  ішов Хрущов.  Це ж був не просто красень з красенів, велет серед велетнів, найзавзятіший і найзапекліший з усіх моїх вихованців. Хрущов – це ще й найкоханіший улюбленець особисто Леоніда Ілліча Брежнєва!

(Далі буде)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Не мучай Му-му

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський, 23-02-2007

Кабани їдять ікру

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ігор Скрипник, 22-02-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.9419150352478 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …