Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2687
Творів: 51099
Рецензій: 95810

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 36024, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.147.13.229')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

поміряти власне життя

© Марина Нікольчева, 25-05-2013
Трапляється, швидкі і миттєві зміни не проштрихують твоє існування, поділяючи тебе на коржі існування та життя, і не вносять своїм холодним жалом тверезості, і не обпалюють дурманом тебе.
Інколи життя з силою скидує на тебе мертвенно беззаперечний факт, який не може бути зваженим хитким устроєм свідомості, і у цей момент підловленої, ніби на гарячому, зміни уже явно не прослідковується життя. Щось без запиту до тебе відбувається твоїми ж руками і ти робиш це і тільки потім (уже впроцесі, коли рішення відбулося) розумієш, що зробив. І ця нова дія відбувається так, ніби двері на замок зачиняються (ти був поряд, пане-чарівник) . Так, ніби ти не жив у момент початку нового. Не важливо чи хоч трохи важливого..
Існує ряд дій, які знаходяться між свідомим і несвідомим, щось більше ніж занурення ложки чи замилювання голови ,так щоб очі не помітили. Щось що якимось чином породжує краплю занепокоєння у ряді буденних дій, про те, що не залишає печатку єдиност у тобіі: прасування одягу, зав’язування шнурків, шматування м’яса, миття вікон з зовнішньої сторони, пересування по дорозі повністю вкритої льодом, перебігання на червоний колір... Тоді ти прокидаєшся від звичного зомбоподібного спілкування з речами і починаєш помічати світло, температуру, свій зріст, своє тіло, свої думки. Ти мав би прослідкувати щоб небезпечна дія пройшла до крайності безпечно, а натоміть користуєшся миттєвим пробудженням щоб угледіти різницю між тобою сьогодні і тиждень тому. Користуєшся моментом і вряд згадуєш таку саму погоду, що так само розв’язано траплялася впродовж декількох уже твоїх років. Або цей самий твій одяг що й зараз, тепер… проте рівно ….років тому, коли ти … не так. І ти розумієш що відчував. Не так. А тому точно жив. І згадуєш як.
Дивно але найстрімкіші і найшвидкіші події інколи просто оглушать тебе і дарують відчуття кінця життя у тобі, бо забирають владу твоєї свідомості над ними. Проте прості недомеханіщовані дії що пробивають кригу несвідомості дають змогу себе порівняти і помітити власне життя.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.5110030174255 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …