Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2687
Творів: 51099
Рецензій: 95810

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 36022, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.231.36')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

22

© Марина Нікольчева, 25-05-2013
Незрозуміло який день. Незрозуміло теплої погоди. Незрозуміло коли прийде.
Заставлена забруднена карточна вулиця з вставками німецької цегляної доброчесності.
Посередині рельси. Посередині ходить трамвай. Я його чекаю.
Ті, що йдуть у непотрібний бік, дають про себе завчасно знати віддзеркаленнями на склі, під яким жодного разу неідентифікована мною реклама. Рогаті тіні. Змішані і освячені сонцем конвульсії звуків.
Я сиджу і їм очами.
Опа. І я сиджу не одна.
Грубий светр. Відставлена права нога. Відтягнена штанина, приставлена тростина. Трохи монгольський, також рогатий, профіль. Чорне жирне волосся від п’яти до семи сантиметрів знає багато історій. Смугла шкіра. Виразно пошарпане зморшками обличчя.
- У вас не буде цигарки мене пригостити?
Кажу:
- Ні.
Тіней подовжніх чомусь стало менше. І конвульсії ніби здалися. І я тільки тепер, після пари хвилин, розумію про що мене запитали. А поки він, по іншому задуманий вишукує ці самі тіні і запитує: «Ей, молодий, не буде цигрки?», «Хазяїн не пригостиш?», «Дай старичку закурити?»
На третій фразі я починаю вболівати. Очі піднімають погляд і я більше не боюся розглядати людей. Я з ним їх вишукую.
Промах. Не щастить. Не почув. Зробив вигляд, що не помітив. Не палить. Палить, але з дружиною. Дівчина. Тому навіть не запитав.
Втрачаю надію, а поки розповідаю де метро і який будь-який трамвай вам підходить.
А поки підходить до смітника. З вимазаним в гумор обличчям дідусь і поспішаючи пфшш.. пфшии. І мій, чомусь, підопічний кричить:
- Не викидай! Я допалю.
Розведені очі. А там вже давно хороший бичок.
І тільки тепер чоловік, що стояв поруч дістає з кишені з блиском рибної приманки пачку і дає моєму історичному профільному рогачу пару.
Бичок згодився прикурити.
Штанина підтягнулася ще вище.
Дим.
Вітер у мій бік.
Я тихо радію, що він палить.
Він каже:-
- Ви двадцять другий певно чекаєте?
Кажу :
- Так.
- Він рідко ходить.
Саме тому я його і чекаю.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81577205657959 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …