Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35854, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.131.238')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Чому з року в рік...

© Євгенія Заславська, 28-04-2013
Чому з року в рік якась невидима сила тягне сюди, змушуючи покинути метушню великого міста, біганину у щоденних турботах?
Щороку, плануючи відпустку, ти навіть, не замислюючись, знаєш, що неодмінно сюди приїдеш. А як по іншому?!
У чому магічна сила цього невеликого міста на Поділлі?
Звичайно - незабутні спогади дитинства.
Хіба у дорослому житті було взимку стільки снігу? Коли ще ти з таким нетерпінням чекав свято Нового року, на подарунки Діда Мороза, і завжди дивувався – звідки ж він знає твоє ім’я і імена твоїх сестер?! Хіба це не диво?
Коли ще йшли такі теплі і рясні літні дощики, і ти разом із сестрами вибігала босоніж на шовкову траву з повною впевненістю в тому, що тепер обов’язково виростеш?
Де ще можна було з’їсти таких смачних булочок, присипаних цукром, які пекла тільки твоя бабуся? Де ще можна було почути такі веселі оповідки, як не з вуст твого дідуся?
Більше ніде! І більше ніколи…
Дитинство, на жаль, давно минуло. Спливло білими хмаринами і щезло між віковими баштами Старої фортеці. Ти вже доросла людина. Ти знаєш це місто, як своїх п’ять пальців. Але тобі його не вистачає.
Ти ходиш його вуличками, дихаєш його повітрям, його історією і щасливий від того, що ти теж причетний до нього.
І хоча Смотрич вже далеко не така розлога річка, якою ти її пам’ятаєш, зелені верби біля нього радо тебе зустрічають, миючи в ньому свої віти. «Привіт! – чується у шепоті їх листя, - ми раді бачити тебе знову!».
І ти – доросла людина, у такі моменти відчуваєш себе знову маленькою дівчинкою, яка бігала через Старе місто до художньої школи і була така щаслива!..
«Мій любий Кам’янець, ти діамант Поділля!
Краса твоя задумлива манить!
Як хочеться скоріше в поїзд сісти –
Побачення з тобою – щастя мить!»

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Дитинство давно минуло?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 29-04-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85106515884399 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …