Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35773, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.226.251.22')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Сила

© Тетяна Малиняк, 16-04-2013
Вітер хилив посірілу траву додолу, вкриваючи її прозорим килимом дощу. Вона сиділа, байдужа до погоди, холоду та мокроти. В ЇЇ очах збиралися бриніти сльози, але так і залишалися всередині, стримувані глибоким диханням та тихим відчаєм. Хтось у сірому плащі підійшов і присів поблизу Неї.
- Ти маєш бути сильною та йти вперед, не зупиняючись, - сказав Хтось.
- Чого ж варта та сила, якщо вона вчить лише терпіти, байдужіти та забувати? – стиха  промовила вона.
- Сила подарує тобі новий день без болю.
- Нехай вона розчинить біль у часі, але нічого не вдіє з його джерелом. Спогади залишаться.
- Сила приведе тебе до нових спогадів і завтрашнього щастя.
- Завтрашнє щастя буде лише поверхневими веселощами. Усмішка ще не означає щастя.
- Глибоке щастя з’являється не одразу. Веселощі повинні пустити коріння в твої цінності.
- Пустити коріння? Обійняти цінності тісним плетивом пустих моментів, щоб потім задушити  їх у цих обіймах?
- Ні, коріння короткочасної радості повинне сягнути твоїх цінностей, щоб пустити назовні яскраві паростки нового життя.
- Паростки, які не доживуть до завтра. Дощ, вітер і тверді підошви цьому допоможуть.
- Так, цим паросткам потрібне ще й везіння. Але шанс вирости у них є.
- А везіння немає.
- Цього ти поки що не знаєш.
- Минуле вказує на закономірності.
- Минуле не має значення. Говоримо про нове коріння та свіжі паростки.
- Але ж земля та сама.
- В землі кореняться трави і дерева. В кожного – своя сила, і вона визначає майбутнє.
- Нехай. Трави зеленіють недовго. Але ж наймогутніше дерево може впасти від руки лісоруба. Сила неважлива.
- Важлива. Чому вважаєш дерево сильнішим? Сила трави – в її здатності до постійного відродження.
- Її відродженню передує болісна смерть.
- Але воно таки відбувається. Сила допомагає.
- Сила вчить терпіти й переживати біль. Відродження завжди закінчується болем. Хіба має воно сенс, якщо кінець завжди болючий?
- Навіть найсильніша біль має сенс, якщо завдяки їй ти знову зможеш відчути цей світ. Хоча б  на мить.
- Ці думки більше не для мене…
- Як знаєш, - сказав Хтось, піднявся і зник у гущі зеленокроних дерев…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Люблю розмисли.

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Юрій Кирик, 22-04-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5499978065491 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …