Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35267, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.146.152.99')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Утопія

Про самотні бюлетені і німого привида

© Семен Запобіжник, 22-02-2013
Нетривала, але епічна комітрагедія

«ПРО САМОТНІ БЮЛЕТЕНІ І НІМОГО ПРИВИДА»

Ця історія ще не трапилась, але
була пророкована колом надзвичайно могутніх провісників, які вберегли і культивували майже втрачену чарівну силу – інтелект.

Провісники віщували, що настане день Великого Вибору і Малої Альтернативи. В цей день на допомогу людям прийдуть «бюлетені» - химерні ерзаци інтелекту, які, втім, якщо використані за призначенням, вмирають, але додають людині справжню частинку цієї чарівної сили. Але провісники попереджали й про те, що на заваді цьому дню може стати Німий Привид із своїми вередливими і потворними слугами – «волітатями».

Німий Привид лишався головним ворогом людей і провісників. Він був геть позбавлений інтелекту, а тому не знав, що казати і робити, через що тільки презирливо посміхався, мичав, лякав людей своїм великим розміром й пикою, і дурив їх своєю ефемерністю.
Німому Привиду вдалося надурити й залякати більшість людей, і відняти їх інтелект, але ані він, ані його волітаті не знали як його використовувати, а тому він просто марнувавсь.
Це призвело до жахливої кризи, люди змінили богів, розмір одягу і громадянство, а в країні запанувала епоха Мояхатазкраїзму.
Покласти кінець цій епосі, згідно останнім пророцтвам і трендам, можливо буде лише, якщо в день Великого Вибору і Малої Альтернативи всі люди використають свою бюлетені і повернуть собі згустки викраденого і видуреного інтелекту.
Тоді передвісники, окрилені такими подіями і енергетиками РедБул, й оргазмуючи від масового просвітлення, зможуть вийти на вирішальний бій із Німим Привидом та волітатями, і розпочати останню операцію з відновлення інтелектуальних потужностей людей – тотальну розбудову у****нської національної автентичності (назву зашифровано в цілях конспірації). Операцію, яка, на знак тотального знищення епохи Мояхатазкраїзму і падіння володарювання Німого Привида, отримала підпільну назву «Т.Р.У.Н.А.»

Але, коли настав день Великого Вибору і Малої Альтернативи, багатотисячний фронт бюлетенів так і не дочекався своїх утилізаторів, був схоплений і інтернований волітатями.
Ці події породили ціле нове покоління людей – покоління самотніх бюлетенів. Епоху ж охрестили «епохою вибору в екзилі».

І це була зовсім нова труна, не та ТРУНА, на яку сподівались передвісники, це була труна для інтелекту і розуму.

Інтернованих бюлетенів направили на розподіл.
Їх шматували, різали на кавалки, розривали між собою волітаті, які перетворювали крихти інтелекту з бюлетенів на брудну матерію – лавезію.
Ця матерія, як ефір, створювала навколо волітатів щільне гало, яке захищало від будь-чого й надавало їм додаткової сили для залякування і дуріння людей.
В решті решт людей так залякали і надурили, що вони зволіли віддати всі залишки інтелекту, майно і навіть компот з обіду, лише б їх лишили самих. Відстояти вдалось, хіба що, право не віддавати цнотливих заміж за волітатів, це питання тимчасово відклали і лишили людей у спокої.
Коли не маєш клепки, то і до спокою невибагливий, дайте просто жити – дивитись шоу дарувань, слухати Пєтю Овала, напиватись до вереску й шукати винних по кухнях.

Інтерновані самотні бюлетені ж, з тих, що залишились, тяжко працювали за безцінь на волітатів, і мріяли, що епоха вибору в екзилі колись скінчиться, і люди потребуватимуть їх, паперових скрижалей альтернативи, приймуть їхню інтелектуальну пожертву, і їх існування, врешті, набуде сенсу.

А тим часом, провісники тихо викурювали плани з операції «Т.Р.У.Н.А.», змінювали статуси в соціальних мережах і обговорювали, чи варто, взагалі, влаштовувати ще один день Великого Вибору і Малої Альтернативи.
Із такою кількістю накопиченого, але нікому непотрібного інтелекту, їх надто вже спокушали заморські терени.


Ця історія ще не трапилась, але

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Семене, вітаємо на Г@Ку!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© г@ківка, 23-02-2013

Дотепна утопія...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Микола Цибенко, 22-02-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78592014312744 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …