Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35113, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.190.219.65')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фантастика

Крила Ікара

© Андрій Ворон, 05-02-2013
Час грав проти нього. Та яке там грав, часу просто не лишилося. Усі строки було зірвано, а показати нічого. На папері і комп’ютерних моделях все було гарно, але реальність мало цікавилась теоретичними викладками, математичними очікуваннями та ідеальними моделями. Як завжди. Професор Філіп Хіггінс стомлено похитав головою. Лишився тиждень. І якщо він нарешті не досягне прориву проект згорнуть, а вибити фонди ще раз стане дуже складно. На Землі закінчувався процес відновлення і людство все частіше піднімало погляд до далеких зірок. Перельоти в середині рідної системи все ще були складною та дорогою справою, але технологія частотних гравітаційних двигунів вдосконалювалась день у день обіцяючи зробити міжпланетні подорожі доступними кожному. Але далекі зірки від цього не ставали ближчими. Прорва порожнечі, що відділяла одну систему від іншої ставила хрест на мріях людства про між зоряні подорожі.
«Ніщо не може рухатись швидше за світло» - вже майже як двісті років записано у підручниках фізики. Та на щастя знайшлися люди які прогуляли цю лекцію і тепер змагались за правду з Природою. Одним з них і був професор  Хіггінс. Були і інші як наприклад Джеремі Крайтон. Та хай як багато знання вклав у голову Філіпа професор Крайтон, зараз старший товариш помилявся. Мезонне поле – реальність! Реальність доведена лабораторними іспитами! А теорія бульбашки надто небезпечна. І навіть якщо, теоретично, можна вирішити проблему перегріву, одразу після того як людство навчиться пірнати до ядер зірок. Прискорення у нормальному космосі це всеодно, що намагатися рухатись на гоночному боліді по бездоріжжю. І хай який броньований той болід, маневрування та навігація будуть унеможливлені. Навіть у най сміливіших теоріях. А що станеться коли бульбашка зіткнеться з астероїдом чи кометою яких повно у сфері Оорта? Ну припустимо тут ще можна якось примудритися прокладати курси з мінімальною ймовірністю зіткнення. Мінімальною. Не нульовою. І вже така ймовірність це дуже погано для космічних подорожей. Про вірогідність зіткнення у відкритому космосі годі і казати, таке не спрогнозуєш. А що станеться коли зіткнуться два корабля? Враховуючи те, що через колосальну потужність потрібну для дестабілізації шматка Всесвіту планується будувати пускові та гальмові ретранслятори, зіткнення на початкових та кінцевих відрізках шляху неминучі. Звісно ймовірність поломки є в кожного механізму. І з ускладненням системи вірогідність зростає. Та все ж мезонний стрибок набагато безпечніший, вимагає менше енергії, дає можливість навігації та маневрування. Хоча б крихітну. Але, курва така, цей самий стрибок не підтверджений на практиці і до кінця терміну залишилось два тижні. Всесвіт наче цнотлива дівчина в останній момент. Вона вже скинула сукню та знімати білизну раптом засоромилась.

Читати далі можна тут

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

"Зала ахнув."

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Мисковець, 08-02-2013

Відмінки іменників чоловічого роду. Вчити це нудно, але необхідно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Антон Санченко Статус: *Експерт*, 06-02-2013
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.3421511650085 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …