Віра била руками у двері. Термосила ручку. Знов і знов. Але дарма. «Хто мене замкнув? Не розумію. Чому?» – нервувалася жінка. Дістала з кишені папірець, перечитала написане. «Так, вулиця, будинок…» – шепотіла. Набрала на мобільному номер свого друга.
– Алло! Ти ж обіцяла зателефонувати раніше, – почула у слухавці.
– Стасе, послухай, я тут прийшла за адресою, що в тому оголошенні… Пам’ятаєш? Я подзвонила, але ніхто не вийшов. Та було відчинено. Я погукала, пройшлася домом, але– нікого… А тепер я тут замкнена. Нічого не втямлю, – схвильовано строчила Віра. – Чого я взагалі сюди заперлася?
– Як це? Може, двері самі…? Таке ж буває. Ти ними не дуже грюкнула? – спитав чоловік.
– Стасе, приїдь сюди, прошу тебе! Мені більше нема до кого звернутися! Розумієш, коли я сюди йшла, мені здалося, що якась потвора мене переслідувала, – бубоніла жінка.
– Що? Хто? – не зрозумів Стас.
– Та якийсь незнайомець… Я дуже злякалася. Якби не він, то я не заскочила б у цей дім. - Віра озирнулася. – Просто було відчинено, і я подумала... Гаразд, ось: Лютнева, 14. Допоможи мені, – мовила вже пошепки.
– Чому ти так стихла? Там хтось є?
– Наче ні, але хто знає…
– А ти через вікно не пробувала вилізти? – запитав раптом чоловік.
– Тут ґрати, – відповіла йому Віра, вдивляючись у кімнату, що була поряд. – Немов сон якийсь! Нічний… жах.
– У тебе голос тремтить. Заспокойся, а то з серцем щось… Воно ж у тебе… Сама знаєш. Ти просто панікуєш. Усе буде добре. Я зараз приїду.
Жінка замислилася. Вона згадувала невідомого, який ішов за нею вулицею. «Може, мені лише здалося? Та й коли я підбігла до дверей, його вже видно не було… Випадковість? Але ж де хазяї? І чому було відчинено?» – міркувала. «А як вони – маніяки? Замкнули мене й тепер…» – подумалося жінці, яка читала й чула чимало подібних історій. «Що за запах тут, врешті-решт? Наче тут хто помер нещодавно… А, може, й ні. Але схоже на те…» – міркувала. «Що ж робити?» – не на жарт непокоїлася Віра. Зробила кілька кроків у напрямку до найближчого вікна. За ним – ні душі. Стиснула в руці телефон. За кілька хвилин вона вгледіла жінку, яка прямувала вулицею зовсім близько. Затарабанила по склу в надії бути почутою.
– Допоможіть! Будь ласка! – закричала щосили, продовжуючи стукати.
Але перехожа навіть не подивилася в її сторону. Віра так і не догукалася до жінки. Закрила очі й притулилася до стіни. Їй здавалося, що повітря в кімнаті замало. Спробувала відчинити вікно. Не вдалося. Раптом побачила крізь скло молоду пару. Знову почала кликати на допомогу. І знову марно. Не жалкувала голосу. Кричала. Хлопець і дівчина озирнулися, але не туди, де була Віра. Жінка не зводила очей з молодих людей, які ось-ось мали зникнути з її поля зору. «Чому? Чому мене ніхто не чує? Наче я… Наче не існую…» – була в розпачі. Почала швидко натискати кнопки свого мобільного.
– Алло. Я вже скоро буду. Мені пояснили, як дістатися цієї Лютневої. Мабуть, приїду за кілька хвилин, – прозвучав у слухавці голос Стаса. – Вибач, я за кермом. Не можу розмовляти.
– Почекай! По… – Віра не договорила, почувши телефонні гудки.
Жінка знову подивилася у вікно. На вулиці не було нікого. Почувалася, як у пастці. На що б не поглянула, усе гнітило, здавлювало душу. Була, наче при смерті. Раптом задзвонив її мобільний. Віра схопила слухавку.
– Стасе! Де ти? – випалила жінка.
– Я вже на місці. Але будинок тут є тільки «14А». Ти в ньому? – мовив до неї чоловік.
– Ні, це – просто 14-й. Подивися уважно. Сірий такий, облуплений, – відповіла Віра.
– Ти що, не бачила, куди заходила? Немає такого на цій вулиці.
«Це що таке? Що зі мною…? Цей дім, наче привид…» – жінка впала без почуттів. А на вулиці біля будинку «14-А» стояв чоловік з мобільним телефоном. Не додзвонившись до Віри, він постукав у вікно. Незабаром вийшов хазяїн. Обмовившись із ним кількома словами, Стас вибачився і знову набрав номер подруги. Але та не відповідала.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design