Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 35002, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.237.46.120')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

СНИ... І ЖИТТЯ... (просто щоденник)

© Катруся Степанка, 13-01-2013
Ще один сон, який снився за пару неділь до смерті мого діда Івана, маминого батька.

СОН.
    «Я шукаю матір. Стою на вулиці, біля хвіртки сусідів навпроти Дусі та Йосипа, а з другої сторони хата циганки Любки.

Кличу: «Мамо, мамо!»
Бачу біля своєї хати стоїть покійна Любка циганка і показує пальцем: «Вона тут, в хліві».

     Дивлюся, а наш хлів чомусь, появився переді мною, в нашому городі, на місці льоха, а ворота виходять на вулицю до хвіртки Дусі та Йосипа. Хоч хлів, на самому ділі, стоїть зовсім з другої сторони і ворота виходять до річки.

     Я заходжу в хлів, а там на вірьовці висить мати, молода та гарна. Така, яку я бачила на фото  у її юності. Вона повісилася сама.
     Я в розпачі біжу до неї.  Ще і вступаю в коров’ячу «ліпьошку».
Хватаю за ноги, стараюся підняти, щоб зняти з петлі, але петля легко спадає і я маму так само, як раніше у сні сина, кладу і тримаю на колінах. Як Марія Ісуса на іконах, після зняття Його з хреста.
Мама не знаю чи жива, а чи мертва, бо руки і вона сама тепла.

І знову від страшенної болі і розпачу кричу: «Боже поможи!».
Ту біль не передати словами і з нею,такою нестерпимою, просинаюся.

     Дуже тяжко після таких снів, бо біль відчуваєш ніби наяву і вона такою ж залишається після просинання.
     По приїзді додому у відпустку, через пару неділь, помирає мами батько, мій дід Іван. Помер він своєю смертю, від старості, не доживши місяць до 99 років. У сні мама повісилася сама.

     А до цього ще трохи раніше – здихає корова, за якою мама доглядала багато років. Вона пару місяців в день і в ночі не відходила,  як та захворіла. Мамі було дуже важко. Ось то мабуть у сні і хлів і корови «ліпьошка», перед тим як добігла до мами.
     Мій батько помер у жовтні, а дід Іван відійшов майже через рік після батька, у вересні. Сорокова панахида по діду і рокова по батьку співпали і були в один день.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.84014511108398 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …