Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 34942, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.43.119')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Візії

***

© Сана, 30-12-2012
Безмежне зимове поле. Біле небо, куди летять сніжинки, звідки прилітають чорні круки з порожніми очницями. Під небом стоїть льодяна труна, зсередини вкрита подряпинами з крапельками кольору гнилої вишні. Далеко навколо чорніють хрести. Час зупинився.
Білосніжка повільно перетворюється у Снігову Королеву: ртуть ледь пливе по судинам, райдужа вицвітає, коси сивіють. Принц так і не прийшов. Хоча намагався, і не один – всі вони пірнали під лід, щойно ступивши на підмерзле озеро Херем. Всі не ті.
Вона знає, що більше нічого не буде, окрім цього неба, окрім шелесту крил, окрім порожнечі. Вона і не хоче нічого. Того, що було -  достатньо: тисячі скалок дзеркала ілюзій, яке вона колись випадково розбила, і які , на пам’ять, залишила під шкірою, тепер ледь-ледь терпнули. Скроні вкрила паморозь - майже забула. Так тихо і спокійно.  
Час від часу вона судомно схлипує, проколюючи один з пальців правиці срібною шпилькою – так вона відміряє свої відрізки вічності, чекаючи завершення метаморфози.
Іноді на труну сідає котрийсь з круків і мудро зазирає їй в очі своєю порожнечею. Вона ледь шепоче: «Руах».
Через кілька кальп Білосніжки не стане. Почнеться історія Снігової Королеви. Вона-таки поверне все сповна: втопить тринадцять королівств у морі снігу, випарує своїм подихом гарячу червону кров, вкриє серця льодовою кіркою.
Вона знайде свого хлопчика, свого принца і покладе у  льодяну труну. Непорушно дивитиметься йому в очі, поки його судини не почнуть вкриватись інієм зсередини. Підійде і поцілує на прощання холодні мертві губи. І так стоятиме біля нього, судомно вдихаючи мороз раз на століття, і вічність тихенько сміятиметься, і круки зазиратимуть у його скляні очі своєю порожнечею. І більше не станеться нічого. Ніколи. Ні з ким.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

гарна казя

© George, 30-12-2012

Усі казки такі

© Любов, 30-12-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0175960063934 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …