Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 34360, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.223.21.5')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Творення

© kk, 10-10-2012
Всі троє всілись за зручним круглим столом.
Гру почати планували з хвилини на хвилину.
Подали каву.
Пенсіонер від трактористів Степанович першим потягнувся до чашки і одразу відсьорбнув. Пал Палич, законотворець на пенсії, здавалось, взагалі не звернув уваги на напій і продовжував вичитувати якісь папірці. Лев Михайлович, літній лобіст, взяв чашку до рук, щоб лишень зігріти руки.
Степанович: Гарна кава, запашна, смачна…
Пал Палич: Не гаймо часу.
Лев Михайлович: Поїхали!
Круп’є повернув стрілку. Вона зі скрипом проїхалась по обідку з поділками і зупинилась на даті: 07.05.09.
Лев Михайлович(скоромовкою випереджуючи інших): Азартні ігри – це погано. Гравці позичають гроші, влазять в кабалу, крадуть і виносять з дому речі.
Степанович: Так і є, народ, сто пудів!
Пал Палич: Не вірю!
Літній лобіст передав законотворцеві першу долю.
Пал Палич: Питання до Степановича: вірите?
Степнович: Майже.
Лев Михайлович: Іще в гральних залах стаються злочини. Ну, й інформація для Пал Палича: то не наші гроші, то їхні гроші. Пропоную вибух в гральній залі.
Степанович(імітуючи жах): З жертвами?
Лев Михайлович: Не без них.
Пал Палич: Згоден.
Круп’є оголосив: «Призначено: вибух з пожежею у місті Дніпропетровськ. Результат: 9 загинуло, 11 госпіталізовано».
Степанович(щиро): Лишенько!
Круп’є повернув стрілку. На табло: 15.05.09. Пал Паличеві дали нові папери.
Пал Палич(читає): Закон України «Про заборону грального бізнесу в Україні». Питання?
Лев Михайлович: Вірю!
Степанович: Вірю!
Круп’є знову повернув стрілку. 22.03.12.
Лев Михайлович: Мережа торгівельних центрів та супермаркетів недораховується товарів. Мільйонні витрати щороку. Це великі гроші, це наші гроші. Їх просто краде той же Степанович. Тим паче в кризовий період.
Пал Палич: Розмір витрат визначає суму долі.
Лев Михайлович: Знаю і абсолютно не проти. Пропоную вихід – наділити охорону ширшими повноваженнями: затримувати, допитувати, обшукувати, використовувати силу, зброю та спецзасоби.
Пал Палич: Зброю одразу викреслюю, незалежно від розміру долі.
Степанович: Згоден. А все інше?
Пал Палич: Чекаємо дії від Льва Михайловича.
Лев Михайлович передає долю Пал Паличеві.
Пал Палич: Згоден.
Йому піднесли чергові папірці, забрали попередні.
Пал Палич(читає): Закон України «Про охоронну діяльність».
Степанович: Не вірю! Як же це так, братчики?! Тепер нас битиме охорона, гроші забиратиме, бабам цицьки мацатиме.
Пал Палич: Згоден. Передбачаю свавілля.
Лев Михайлович: Пропоную розстріл.
Степанович(імітуючи жах): Божечко! З жертвами?
Лев Михайлович: Не без них.
Пал Палич: Згоден.
Круп’є повернув стрілку: 26.09.12 і одразу оголосив: «Призначено: у місті Києві стрілянина в супермаркеті. Результат: 3 загинули і 1 важко поранений».
Степанович: А я мать його…
Пал Палич: Вірю!
Степанович: Добре, вірю, тільки досить уже.
Круп’є взявся повертати стрілку, як його спинив тремтячою рукою Степанович. На табло 18.10.12.
Степанович: Охорона б’є, гроші відбирає, баб наших лапошить.
Лев Михайлович: А чого ви хотіли?! Бачили, що сталось із охоронцями? Тому їм і дозволено відтепер захищатись.
Степанович: Ясно, я просто думав, що закон раніше прийняли.
Пал Палич: Ваші здогадки недоречні.
З рук Степановича брутально вирвали каву. Напій розлився по столу, за кілька секунд просочився в рукави гравців.
Лев Михайлович: Реалізація зброї та боєприпасів наразі – одна з найбільш рентабельних сфер бізнесу в світі. І це наші гроші. Потрібен закон.
Степанович: Я люблю зброю, тож, вірю, здається…
Пал Палич: Не вірю! Цим одразу втопимо Степановича в крові. Тому, незалежно від розміру долі, – не вірю!
Лев Михайлович передає долю. Пал Палич бере, кладе до кишені й мовчить. Лев Михайлович дублює.
Пал Палич: Вірю!
Степанович: Тепер я не вірю.
Лев Михайлович: Пропоную хвилю вбивств. Вбивати повинні зразкових громадян, жорстоко і групами. Кожен вбивця повинен страждати на боязнь одного лишень вигляду зброї.
Степанович: Ні, пани, це вже точно зась! То ви казино спалюєте, то охоронників стріляєте. Два випадки – випадковість, три – вже закономірність. Не вірю і крапка!
Пал Палич: Ви можете говорити про закономірність, коли б по три випадки було в кожному питанні, а не три на всіх. Я вже говорив, що ваші припущення – недопустимі. Вас дискваліфіковано.
Степанович дико волав, поки його виводили із зали. Пал Паличеві передали нові папери.
Пал Палич(читає): Закон України «Про зброю».
Лев Михайлович: Вірю!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© kk, 08-11-2012

Гра?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 10-10-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.252937078476 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …