Цікава річ - сон. Можна навіть сказати дивовижна. Адже хто знає, що він означає? Абсолютно непередбачуваний і неконтрольований ланцюжок подій.
Чому деякі ми запам'ятовуємо, а деякі - ні? А якщо запам'ятовуємо, то в чому в більшості випадків надаємо їм значення? Адже сон, він, грубо кажучи, як казка. Ми спостерігаємо за якоюсь ситуацією, неначе фільм дивимося. Уві сні ми не віддаємо собі звіту у діях та вчинках.
Ще цікавіше те, як ми трактуємо свої сни. Бо все одно вони не беруться з нізвідки. Якась думка, чи проблема, або щось, що не дає нам спокою, десь глибоко всередині, можливо навіть, настільки всередині, що ми забуваємо і не думаємо про це, все одно, незрозумілим для нас чином втілюється в сон .
Багато людей не бачать снів, хоча вірніше було б сказати, що вони забувають їх, як тільки прокидаються, ніж зовсім не бачать. Для мене завжди залишалося загадкою. Звичайно, однакова ймовірність того забудемо ми сон відразу або він залишиться в нашій пам'яті ще надовго. Але як можна лягати спати без думки про те, як цікаво, що присниться в цей раз, і що воно означатиме? Невже цим людям зовсім не цікаво?
Буває, ми переоцінюємо значення наших снів, а буває навпаки - не можемо розгадати його заплутаний смисловий «шифр».
У будь-якому випадку сни дуже цікаві і не даремні. Бо, за словами З. Фрейда, нам сниться те, чого ми найбільше хочемо, або те, чого ми боїмося.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design