Алея вже вирувала туристами і тими для кого туризм лише робота. Запрошували в аквапарк, на ралі, у музей, на диско-вечірку, у нічний клуб, на екскурсії «в страната и на чужина». Манили Стамбулом, чорти… У сам султанський палац завезти обіцяли.
Ті що вербували у нічні клуби, стояли з відеречками, що до дідька нагадували вимиті після використання відерця з-під майонезу. Ще в них було по великій ложці, і вони напували бажаючих ложечкою алкоголю. Я пройшовся по таким точкам, і тепер мені знову було море по коліно.
Я примостився на лавці біля якогось клоуна, той мабуть стомився стрибати на такій спеці. Деякий час ми сиділи скуто: лавка мала, але покидати її жаль, бо вона в затінку. Може цей тип піде першим. Але він сидів як вкопаний. Я трошки вільніше сів, ненароком торкнувшись клоуна, він був холодний. Я повільно повернувся, щоб пильніше подивитися на сусіду - може щось з серцем, тільки покійника мені не вистачало.
Але це був Рональд Макдональд. Холодний, керамічний Роні.
Жоден інший клоун, як багато не було б гріхів на його совісті, не зробив стільки, скільки наш друг Рональд - успішне забивання артерій і допомогу в ожирінні.
Червоний ніс, біле обличчя, божевільний кольоровий костюм і дивна гримаса. Непередбачувані, асоціальні типи, які бризкають водою в обличчя і висміюють тебе перед іншими. Статистика така, що кожен сьомий відчуває страх перед клоунами.
Це потенційне зло.
А позаду мене тихо розвівала свої прапори сама імперія зла. Фастфудівська підступність кликала причаститися до біг-маку, відпити коли. Судомно ковтнув, але гаманець підказував, що не бачити мені святого причастя. Прямо понад вухом завередувало маля, і батьки, покинувши цілими добру половину страв, поспішили вгамувати своє чадо. А я швидко зайняв святе місце, яке як відомо вільним не буває. І навіть не моргнув оком на здивованих болгарських жерців Дональдса. Голод не тітка. А два доляра – не дядько, а день закінчиться вечором, а вечір поглине ніч. Ні, на повний шлунок філософствується краще.
Доїдаючи чужі наїдки я не відчував жодного докору сумління чи бодай сорому, я вже забув, що доїдаю не своє замовлення, і спокійно спостерігав за перехожими.
Он і моя знайома полячка впевнено попрямувала до кавового автомату, вибрала кнопочку. Вочевидь не вперше замовляє ту каву, а тепер вона йде сюди. Цікаво! І пора подумати про ніч. Вона купила собі дешеве місцеве морозиво-ріжок, тобто конус-сладолед, кажучи мовою аборигенів. Я читав їхні написи і реготався про себе, але інколи не стримувався, бо стриматися, читаючи на екрані величезної плазми: «На звездите про Болгарию!»,- від гомеричного сміху я просто не міг.
Тим часом полька, чи як там її, Лодзя, файна кубіта, смачно і дуже привабливо облизувала той конус, ще більше схиляючи мене до меркантильно-романтичних думок про ніч. Якийсь особливо розважливий внутрішній голос радив звернути увагу на дешеву каву і морозиво, на сам заклад в цілому, але вона дуже захопилася облизуванням, а я захопився спостереженням. Так захопився, що ледь не пропустив момент, коли вона скінчила свій солодкий сніданок. Я свій давно вже скінчив, і чекав лише її. Їжа додала мені винахідливості.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design