Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33878, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '35.172.121.218')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза містична повість

Таємниця проклятого лісу

© Людмила, 20-08-2012
Початок

Анотація
  У лісі, який вважався містичним , розбився літак , що перевозив в'язнів. Ніхто не вижив у  цій катастрофі , окрім однієї дівчини на ім'я Елізабет . Її врятував від смерті незвичайний житель лісу – напівлюдина , на половину демон, що ховається від цивілізації через свою потворність . Згодом чарівність дівчини примушує її рятівника пізнати почуття раніше йому не відомі . Коли врятована остаточно одужує , потворний мешканець лісу вирішує, що дівчина має бути завжди з ним.  Тепер він нікому її не віддасть . Матір Елізабет відчуваючи , що дочка жива , з  підтримкою жінки, що володіє надприродними силами і близьким другом дочки вирушає на її пошуки . Долаючи перепони , які стоять перед ними та діючи злагоджено , вони знаходять  Елізабет і знищують потворного лісного жителя. Помираючи він віддає дівчині пляшечку з секретом вічного життя, який створив. Саме ця пляшечка стане причиною подальших нещасть, які потрібно зупинити…
















                                                              



              


                                                               1
  ітак впав саме в тому місці , де  відбувалися містичні події. Може не даремно цей ліс називався проклятим? Містика всюди, але  цей ліс мав погану славу .
  Зачарований ліс засвітився від вибуху. Здавалося , хто б міг вижити у цій катастрофі? Надії , що хтось залишився живим було мало.
  Літак , що вибухнув , перевозив в'язнів . Їх було не більше десяти , і як не дивно - усі жінки. Що стало причиною катастрофи ? Встановити не могли. Усі  мертві тіла були знайдені , крім одного. Не знайшли лише тіла Елізабет Доусон . Слідство лише припускало , що  дівчина могла вижити і висувало багато припущень щодо її зникнення, тільки ніякі припущення не збігалися з фактами. Неначе крізь землю провалилась або сховалась щоб не знайшли .
  Пошуки не дали ніяких результатів : шукали труп у річці - все марно. Заглядали під кожен кущ чи травинку - також ніяких слідів. Деякі уповноважені слідопити постраждали від цих пошуків – не повернувшись додому, деяких врятували від засмоктуючого болота чи ями , куди по необережності можна було потрапити. Справа досі залишається відкритою під штампом містики.
   Залишали цей ліс не без втрат. Чутки про цей містичний ліс давно облетіли світом, неначе злий дух володіє  ним, а хто не вірить потрапляє у пастку смерті.
  Щодо зниклої ув'язненої , то вона була засуджена за вбивство .  
  Дерек – син від першого шлюбу відчима Елізабет приїхав на похорони батька. Нерідна сестра йому  сподобалась і він подумав, що непогано було б розважитись. Тільки розважитись не вдалося, бо Еллі виявилась дівчиною, яка може за себе постояти, щоправда потім шкодувала. Дерек почав чіплятися до неї, спонукаючи до близькості і застосовуючи силу.  Елізабет , опиралась і не  бажаючи того , встромила ножа йому  у груди .  Це  сталося на кухні , коли Елізабет готувала обід  . Ніж був під рукою. Вона злякалась, бо не очікувала такого від себе , але хлопець помер і нічого не змінити. Прикро , що нічого змінити , час назад не повернути . Скоєний гріх не очистити.  
  Що ж сталося з Елізабет ?! Куди вона могла зникнути , не залишивши жодних слідів ?
  Усе тіло боліло , але Елізабет залишалася, як не дивно, живою. Полум'я відкинуло її на невелику відстань.  Потім все як у тумані : чиїсь сильні руки кудись несли дівчину і, нарешті, поклали на щось м'яке. У цей момент Елізабет боролася за життя. В очах остаточно потемніло ,,і дівчина  наче  впала у темну прірву.
  Опритомнівши, Елізабет не могла поворухнутися. А коли очима повела довкола, то не зрозуміла де знаходиться , неначе час відкинув її назад у первісне життя , коли жили печерні люди і динозаври . Щоправда у печері було затишно і горіло багато свічок , які солодко пахли воском . Сама Елізабет лежала на м'яких шкірах. Та й інтер'єр був зовсім не схожий на сучасний , скоріше на історичний музей.  Стіл і стільці мали незвичайну форму, а вирізьблені з дерева різні тварини лякали своєю хижістю. Глиняні глечики та інший посуд , що стояли на дерев'яній поличці приковували погляд своєю різноманітністю . Це ще й не найгірша оселя у світі, але тут можуть жити тільки відлюдники , яким остогидла цивілізація .  Напевно тут хтось живе і цей «хтось» врятував дівчину від смерті. Тільки господаря чи господині чомусь не було поряд. Біля ложа стояв глечик з молоком , але Елізабет не могла дотягнутися до нього. Так хотілось пити, а господаря досі немає.
  Був час пригадати події , які не так давно трапились  з дівчиною. Згадавши все , Елізабет раділа , що жива, бо коли літак падав, розуміла , що шанси вижити залишалися невеликими. Тоді вона молилась Богу і прохала щоб він прийняв її грішну душу. Про те, що вона жива , дівчині нагадувало тіло, яке досі болить. Ця біль її виснажила і примусила  знову впасти у темряву, в якій Елізабет була один місяць. Лише на мить  вона могла прийти до тями, відчуваючи, що про неї турбуються, а потім знову непритомніла .
   Коли Елізабет знову опритомніла , то почула чиїсь кроки і що хтось запалює багаття. Щось намагалась сказати , але не виходило , бо слабкість давала про себе знати. Зрештою видавила :
- Де я ? – запитала у незнайомця , що стояв до нею спиною, з голови до п'ят одягнений у шкіру тварини, напевно ведмедя.
- Хто ти? – не заспокоювалась Елізабет, оскільки не отримала відповіді на перше питання.
- Навіщо тобі моє ім´я , дівчино ?! Я лише той хто врятував твоє життя. Сам не знаю для чого. – почувся грізний голос незнайомця.
- Тоді я хочу побачити тебе  щоб знати хто мене врятував?
- Ти ще слабка щоб розмовляти. Твої розмови забирають твої сили і моє терпіння. Краще помовчи і тобі потрібно їсти . Я допоможу тобі , а потім ти заснеш і не будеш розмовляти.
Після ситного обіду Елізабет справді заснула , так і не побачивши обличчя свого рятівника , а коли прокинулась, побачила як  її рятівник робить з глини новий посуд.
- Я розбудив тебе ? – запитав рятівник вже не таким роздратованим голосом.
- Ні. Мені набридло спати. Скоріше б одужати і повернутись до рідних. Не хочеться зловживати твоєю гостинністю. А ти я бачу дуже здібний . Таку красу робиш своїми руками . Така людина як ти певно багата духовно і не потворна зовні. Чому ти ховаєш від мене обличчя?
- Я не хочу щоб ти мене бачила. І чому ти впевнена , що я людина?
- Тільки люди можуть розмовляти. Ти трохи схожий на звіра, та я не думаю , що навчилася розуміти мову тварин.
- Я знаю декілька десятків мов.  А ти так  мало знаєш про світ в якому народилась. Крім  тварин та людей існують інші істоти. Тобі цього не збагнути. Це все складно для людського розуміння.
«Що він має на увазі? Такий дивний цей відлюдник, трохи дикуватий і напевно божевільний, але можливо він потворний, тому ховає обличчя. А можливо її рятівник якась містична істота?» - подумала Елізабет
- Про гномів , ельфів, відьом, лісних духів я читала у казках. Невже ти один з цих надзвичайних істот? Я не знаю як тебе називати.
- Я ще не готовий розповісти тобі про себе. Скажу тобі лише своє ім'я. Мене звати Індігард . Не хочу щоб ти вигадувала мені інше ім'я. А тебе як називають?
- Елізабет або просто Еллі. А у тебе незвичайне ім'я. Ти сам живеш?
- Ти занадто балакуча. Я звик до тиші і люблю слухати музику природи , наприклад: спів вітру, мелодія дощу, що капає на листя, але не твій голос.
- Скільки я пролежала?
-   Випий відвар, що я для тебе приготував. І не став свої питання. Я ж сказав , що у тебе це забирає купу сил. Чи я дарма боровся за твоє життя? – Індігард не відповів на запитання дівчини , здається вона його дратує.
- У мене ще так багато питань.
- Випий ! – настирливіше попросив Індігард.
    Після випитого дівчину полонило царство снів. Індігард змінив пов'язки, попередньо обробивши рани. Він не хотів щоб Елізабет його бачила. Тому дав їй випити відвар з трав , що діє як снодійне. Хоча капюшон і так не дає можливості навіть приблизно уявити образ Індігарда, та дівчину  все ж мучило питання хто ж її врятував, а рятівник  чомусь ховає від неї своє обличчя. Може він потворний і не хоче її налякати?
  Елізабет така гарна , коли спить, наче принцеса з довгим русявим волоссям, що в'ється. А ці довгі чорні вії і коралові губки. Носик правильної форми. Врятована справжня красуня, чого неможливо не помітити. Декілька хвилин Індігард милувався нею та не знав радіти  чи сумувати через неждану гостю. Незважаючи на її балакучість , вона мила дівчина – людина з іншого виміру. Скільки років жити самотнім життям, бути таким далеким від цивілізації, але зараз таким близьким до дівчини , що солодко спить і навіть не уявляє хто насправді її рятівник.
  Індігард вперше відчув як б'ється його серце, як радіє неочікуваній зустрічі з дівчиною, що так гарно спить. Не розуміючи того, Елізабет потроху зачаровує свого рятівника , а він дивується новому відчуттю, що зароджується. Воно таке солодке і водночас таке гірке. Головне воно  стає сильнішим і йому важко протистояти.

                                                *  *   *   *   *    *  *   *
- Елізабет не загинула . Моє материнське серце відчуло б,- сказала мати Елізабет
- Я також не хочу в це вірити , місіс Доусон. Та не знаю як допомогти вам і собі здобути спокій ?
- Ти ж знаєш , що мою дочку несправедливо засудили на довгі роки тюрми.  Так , вона вбила Дерека  , але не хотіла його смерті.  Це він чіплявся до неї, бажав занапастити мою донечку . Вона захищалася  від його домагань, а представили як умисне вбивство. І якісь докази знайшли там де і й не було. Доля моєї донечки тяжка і несправедлива. А зараз я не вірю , що вона мертва, - плакала місіс Доусон .
- Ми не маємо таких зв'язків , як у матері цього негідника, що хотів познущатися з Елізабет , але знайшов смерть, як покарання. Ця жінка доклала руки щоб Еллі отримала максимальний строк . Навіть з найкращими адвокатами ми б не здобули перемогу . У неї все продумано, що і не підкопаєшся.
- З таким корумпованим судом  у моєї Еллі не було шансів бути виправданою. Мати Дерека й мене намагалась залякати щоб я не подавала на апеляцію. Тільки недавно припинила свої погрози, дізнавшись про авіакатастрофу. Вона думає, що моя дочка померла і мені немає сенсу апелювати.
- А якщо  Елізабет справді померла ? Я не хочу в це вірити , але …
- Ні, Еріку. Моє серце підказує інше. Еллі – жива і крапка. Моє материнське серце це відчуває. Одна жінка , що володіє надприродним даром підтримала мої відчуття. Вона сказала , що моя дівчинка знаходиться недалеко від місця аварії, але її не знайдуть , бо її рятівником стала істота, яку важко назвати людиною. І що місце , де вона         знаходиться – прокляте.
- Все це у голові не вкладається . Що за маячня? Можливо ця жінка грає на ваших почуттях і дає вам пусті надії щоб отримати гроші. Багато таких пройдисвіток, що називають себе екстрасенсами і заробляють на людському горі.
- Я б не повірила , якби ця жінка не розповіла деякі подробиці з мого минулого , а також сказала про родиму пляму моєї дочки у вигляді монети на правому стегні. Звідки вона могла знати про це?
- Багато у кого є такі плями. Хоча навіть я про це не знав.
- Я ж знаю кожен клаптик тіла своєї дочки.
- Не можу з цим сперечатися.
- А ти ще  віриш , що вона загинула. Невже нічого не відчуваєш? Ти завжди її кохав, хоч був лише її другом . Можливо через це у тебе недовготривалі стосунки з дівчатами. Звісно це не моя справа щодо останнього. Але ж це не для кого не таємниця. Вибач , можливо говорю зайве, тільки те що думаю.
-  Важко з вами сперечатися, адже все правда. Мої почуття до Елізабет ніколи не загинуть. Мені важко думати про те, що вона могла покинути вас і мене – людей які любили її понад усе.
- То й не думай про це. До тебе я прийшла по допомогу.
- Не розумію , чим можу бути корисним ?- здивувався Ерік.
-  Я збираюсь провести пошуки Елізабет . Потрібен твій гелікоптер і вміння ним управляти.
- Отже ви вирішили самостійно шукати Еллі ?
- Так , гадаю і ти приєднаєшся до пошуків.
- Але ж слідство не виявило жодних слідів. Не впевнений , що ваше слідство дасть якісь плоди. Ми також можемо зайти у глухий кут.
- Головне Еллі не виявили серед мертвих і у нас є якась надія . До того ж я буду не сама. Погоджуйся , Еріку, бо іншого шансу дізнатися правду , що Елізабет жива у нас не буде.  Я не зможу спокійно жити та думати , що я б могла знайти свою дочку. Нехай я її не знайду , але все ж таки спробую для заспокоєння своєї душі .
- Ви праві , місіс Доусон , тому допоможу вам чим зможу.

                                                ***************
Елізабет ще було важко рухатись , тому вона не вставала . Лише могла спостерігати за своїм рятівником , як він легко порається з усім за що  візьметься. Вона уявляла яке в нього обличчя , бо Індігард продовжував його   ховати.

- Шкода , що я не можу допомогти тобі, Індігарде. Бачу , як ти працюєш, а я тільки лежу на цих м'яких шкірах і через це мені стає ще гірше, - промовила Елізабет.
- Я звик все робити сам. Ти б мені тільки заважала.
- Тоді яка з мене користь?
- Ти швидко одужуєш . Рани  добре загоюються. Мої трави сприяють цьому. Коли ти спала я робив тобі перев'язки.
- Я цього , навіть, не відчула.
- Було б боляче, якби відчула.
- То скоро я можу повернутися до цивілізації. А потім…
- Потім до клітки, в яку тебе посадять, щойно знайдуть, - додав Індігард і продовжив . - Знаю ти вбила чоловіка, що хотів завдати тобі болю. Але ж ти просто захищалась .
- Звідки ти знаєш ? -  здивовано і насторожено запитала Елізабет.
- Не важливо. Краще подумай , що з тобою буде , коли ти повернешся до своєї цивілізації? -  Індігард  вийшов з печери ,залишивши Елізабет наодинці зі своїми думками.
А думки у дівчини були жахаючими. Еллі шукала пояснення тому ,звідки Індігард міг дізнатися про її минуле і так чітко про все розказав. Він міг почути слова сказані , коли душа прагне вічного спокою, і в агонії можна сказати будь-що. Тільки Елізабет змогла подолати смерть завдяки своєму рятівникові. Вона не хотіла вірити в містичність і надприродність Індігарда, бо поки що від не представляє для неї загрозу. Врятована хотіла побачити матір , обійняти і попросити в неї захисту, як колись у дитинстві.
  Від Індігарда віяло таємничістю, що лякає. Він здавався дівчині надприродним, неземним створінням, трохи схожий на тварину, але говорить людською мовою. Елізабет снились кошмари , немов вона бачить жахливе обличчя свого рятівника. Це не обличчя людини, а просто якесь страховисько, від якого потрібно втекти. І вона від нього тікає. Краще було б померти , ніж знаходитись у невідомості. Хтозна що буде далі? Може тюрма не таке вже погане місце ?
   Елізабет намагалась підвестися, але невдала спроба змусила її впасти. В цю мить зайшов Індігард. Він відкинув деревину, яку збирав у лісі і допоміг дівчині лягти, а вона змогла зняти капюшон і побачила обличчя свого рятівника. Як не дивно воно не було потворним. На обличчі було декілька шрамів , але вони надавали мужності . А його очі блиснули злістю .
- Що ти накоїла нерозумна дівчина? ! Все ж твоя цікавість сильніша за страх.
    Елізабет змогла роздивитися його руки, якщо можна їх так назвати. Три пальці з     довгими кігтями не були схожі на людські руки , скоріше на  лапи динозавра.   Це налякало Еллі і водночас здивувало. Хіба це може бути у природі ? Жах!
- Сподіваюсь ти задовольнила свою цікавість? Бачу по очах, що ти прикро розчарована . Певно уявляла якогось красеня, що врятував тебе? Але я володар цього лісу і мені підкорюється кожна комаха , що пролітає в моїх володіннях. Ти зараз також у моїх володіннях , а поводишся так зневажливо, бо не розумієш хто перед тобою.
   Елізабет мовчала, опустила очі , наче чекала на покарання, а  Індігард
   продовжував говорити.
- Я розповім тобі про себе, якщо  ти така цікава. І тобі прийдеться вислухати все , що я скажу.  Розумію , що важко зрозуміти , ким я є.  Моя матір була чистою, невинною дівчиною . Вона була найгарнішою серед сестер , а також серед дівчат з її селища. Крім краси мала добру душу .  У неї була чудова дружня родина . Не було б горя , якби не приїхав у селище торговець різними речами побуту. Знахарці цього селища відразу не сподобався цей чоловік у чорному. Вона шепнула моїй бабусі щоб пильнувала своїх дочок. Але не пройшло і тижня , як чужинець спокусив мою матір , а потім швидко зник, наче й не було. Тільки через дев'ять місяців народився я, трохи не схожий на інших дітей здорових та красивих. Нажаль я був іншим. Мене прозвали створінням зла і хотіли вбити. Лише мати мене захищала  і не давала скривдити ,хоча деяким селянам вдавалося мене викрасти і мене малого кидали у вогонь, топили, а я зміг вижити невідомо яким чином. Моя матір вирішила піти з селища , бо  життя у селищі було нестерпним. Тож ми перебралися до лісу, який став нашим притулком, і по сей день я не покидаю його межі.
- Де ж твоя мати ?- запитала Елізабет.
- Вона померла два століття назад. Так , мені трохи більше двохсот п'ятдесяти років.
- Стільки не живуть нормальні люди.
- Так, люди стільки не живуть, а я певно не зовсім людина . Я можу бачити минуле, майбутнє і дещо більше. Я скоріше не звичайна істота, якій не місце серед людей. Може природа мене  обділила та дещо не забула подарувати . Мені з цим добре живеться, але як погано, що немає з ким поговорити.
- Ось чому ти про все знаєш. Знаєш , що я вбила людину.
- Ти встановила справедливість. Невже шкодуєш про те , що вбила негідника? Тепер він на самому дні пекла. Можеш мені повірити.
- Тільки не знаю на якому світі знаходжусь я , Індігарде. Я б воліла побачити своїх рідних і близьких. Мені їх так не вистачає. Я завдала тобі стільки клопоту. Можливо вже набридла тобі . Тільки не розумію чому ти все ж мене не залишив помирати.
- Досі я не знаю відповіді на це питання.   Ти радій , що залишилася живою. А твої бажання випереджають можливості. Щодо майбутнього , то про нього не турбуйся. Ти у безпеці. Тебе шукали , але я надійно замів сліди. Ніхто не бачив цієї печери і ніхто не міг зайти сюди. Люди дуже ризикували заходячи до мого лісу. Знай , що крім тебе,  ніхто не вижив. Ти єдина якій судилося вижити у катастрофі. Я не залишив тебе помирати, бо відчув, що ти сильна і у тебе є шанс вижити ,- після цих слів Індігард знову кудись вийшов.

                                            *  * * * *  *  * *
   -    Мені потрібна особиста річ вашої дочки .  Це допоможе краще
        встановити з нею  контакт , відчути її ,- попросила Рубіна.
- Зараз принесу, - сказала місіс Доусон та пішла за улюбленою річчю Елізабет.
Рубіна не циганка, хоча немовлям опинилася в циганському таборі і виховувалась на циганських традиціях. Помираючи, стара циганка передала своїй прийомній дочці  свої знання і уміння – свою силу.  Ця сила найдавніша.  Дякуючи цьому дару , Рубіна допомогла багатьом людям. Зараз вона погодилась допомогти місіс Доусон розшукати дочку. Екстрасенс підтримала розгублену матір у тому, що її  дочка насправді жива і перебуває у темному місці. Навіть ризикне вирушити на пошуки. Рубіна сильна , впевнена у собі людина, яка нічого не боїться , бо в неї добра мета.  
- А ви , молодий чоловіче, з недовірою дивитеся на мене. Цього неможливо не помітити,- звернулась Рубіна до Еріка. -  Це погано перш за все для вас.
- Маю припущення , що ви, Рубіно, даєте пусті надії довірливій матері, яка хоче вірити , що її дочка жива. Мені ж важко повірити у вашу надприродну силу і в те що ви можете щось змінити , наприклад : повернути Елізабет до життя.
- Ви не вірите у надприродне і завжди шукаєте усьому логічне пояснення. Таких людей багато. Але ваша кохана жива і згадує про вас. Між вами є особливий зв'язок. Так дивно - ваша любов ще жива, але де поділася віра та надія?
- Справді не вірю , бо це складно .  Сумніваюсь , що Елізабет жива , але усім серцем хочу вірити.
- Тобі ніхто не заважає вірити . А знаєш , Елізабет згадує тебе . Я це відчуваю. Їй так зараз не просто . У тебе буде шанс побачити її  , а ти мені не хочеш вірити . Шкода.
- Повірю , коли побачу Елізабет живою .
Місіс Доусон віддала Рубіні улюблену іграшку Елізабет – плюшевого ведмедика.
   -    Я чітко бачу , що ваша донька жива . Вона переборола смерть і в  
         цьому їй  допомогли.
   -     Може знайшлись добрі люди , що знайшли і вилікували її  ? – запитав
         Ерік.
   -    Ні . Все набагато складніше . З нею істота , яка лікує і оберігає її .
         Важко назвати її людиною .
   -    Про що ви говорите , Рубіно ? Яка ще істота ? –  вже скептично
        запитав  Ерік.
   -     Щось нечестиве біля Елізабет , але  поки що для неї немає небезпеки .
         Взагалі це важко зрозуміти , адже ви не мали справу зі злими
        істотами  й не маєте уявлення про світ , що таїть темрява .
   -   Звісно , що б ви ще сказали ?  Напускаєте містики для того щоб нічого  
        не було зрозуміло і тим складнішими були пошуки Елізабет .
- Погано , що ти не віриш мені . Буде складно співпрацювати з тобою, а
     ми маємо стати  командою . Мені потрібно буде твоя допомога .
- Еріку , якщо ти з нами , то довіряй словам Рубіни . – втрутилась місіс Доусон . - Висновки щодо її компетентності будемо робити потім .
- Заради Елізабет я готовий на все , навіть повірити в диво якого не існує .
- Добре , тож прислухайся до Рубіни , а твій скепсис ні до чого не приведе.
           Рубіна віддала  місіс Доусон і Еріку захисні амулети  .
- Ви маєте одягти ці амулети , які захистять вас від зла , нададуть мужності у потрібний момент. Одягніть  їх зараз , бо ми скоро вирушимо у дорогу . – сказала Рубіна і розгорнула карту щоб показати їхній маршрут. – Ось біля цього селища цей ліс, де знаходиться Елізабет . Так сталося , що в цьому селищі проживає моя знайома і спочатку ми завітаємо до неї . Дорога там погана, на машині не проїдеш  і краще використати повітряний вид транспорту.
- У мене є гелікоптер , тож полетимо на ньому , якщо немає заперечень,- сказав Ерік.
Наступного ранку усі  були готові до випробування , що їх чекають . Ерік не зовсім серйозно ставився до пошуків , бо досі сумнівався , що  вдасться знайти Елізабет і це не вдалося зробити слідству . Погодився він , бо хотів допомогти матері Елізабет .  Він не мав допустити щоб місіс Доусон потрапила в халепу через  Рубіну. На роботі буде працювати його заступник , тож ніщо не заважає вирушити на пошуки.
До місця призначення долетіли без пригод . Їх зустріла Доріс – знайома Рубіни і провела до своєї домівки . Пригостила гостей простими домашніми стравами . За столом розмова пішла про містичний ліс , що знаходився біля селища.
     -     По радіо я чула інформацію, що  після розслідування катастрофи
       не усі   повернулись цілими та неушкодженими  .  Це не дивує  
       тутешніх мешканців , бо   цей ліс обходять десятою дорогою   .
       Наш новий  сусід, що приїхав з  великого   міста  пішов до лісу,  
       щоправда  живим  повернувся  та неушкодженим . Став   поводити
       себе дуже дивно, як несповна розуму. Цим   налякав свою родину і  
        інших жителів селища , а через декілька днів зліг та  згодом помер.
      -   Твій сусід щось казав після повернення ?
   -  Він поводив себе як тварина – ревів, як ведмідь і цим усіх лякав.
   -  Бідна моя донечка, навіть якщо вона жива, їй зараз несолодко, -
      сумно сказала місіс Доусон.
  -   Не так все погано. Ваша дочка жива і це має заспокоювати. Ми усі
      маємо бути сильними, тоді ми знайдемо її.
  - Вірте Рубіні. Я завдячую їй життям своєї дочки. Коли навіть поліція не
   змогла розшукати мою дочку і різні ворожки пророчили її смерть, тоді
   я зустріла Рубіну. З'ясувалося , що мою маленьку дівчинку викрали
   чужинці і примушувала жебракувати. Разом з Рубіною ми розшукали
   мою Тіну, звичайно не без допомоги добрих людей, що провчили цих
   злочинців і доставили до поліції.
-   Пошуки Елізабет будуть складними і непередбачуваними .
  Тут не обійдеться без містики. Я відчула , щойно ступила на землю
  цього селища, негативну енергетику.
- Напевно тому тут живе так мало людей. Залишилися здебільшого люди похилого віку. Молодих тут дуже мало. Усі повтікали у великі міста,- сказала Доріс.
- А може просто селище не пристосовано для життя. Те що лякає людей можна припустити, що у лісах існують всмоктуючи болота або хтось заховав там скарб і залякує людей .
- Припущення твої , Еріку логічні, але те що я відчуваю недобру силу , до того ж дуже могутню , яка оволоділа лісом і це не людська енергетика. Так важко пояснити, але я спробую. Знаєш крім людей існує інший світ, паралельний нашому. Цей інший світ таїть в собі , як добро так і зло. В цьому випадку ми матимемо справу зі злою істотою.
- Я згадала правдиву легенду, яку ще бабуся мені розповідала. Колись в цьому селищі жила дівчина, що породила немовля від нечестивого.  Селяни прогнали її з дитиною , а вона оселилась у нашому лісі. Припускається, що нечесть править лісом і не допускає чужих . – розповіла Доріс .
- Дитина від нечестивого ? Невже цій легенді можна вірити ? Це якась фантастика і фільм би вийшов непоганий, якби  розширити сюжет, додати драматизму,- скептично поставився до розповіді Ерік.
- У дитини були нелюдські кінцівки.  Це наводило на усіх жах.  – продовжувала Доріс . - Дитя намагались вбити , але все марно. Вона не гинула, немов якась сила оберігала її.
-  І зараз народжуються хворі діти . Можна пояснити це мутацією генів, помилкою природи. У древніх людей не було таких знань у науці , а  незрозуміле ототожнювали з бісовщиною або Божим покаранням.
-  У тебе на все є пояснення , Еріку. Було б чудово якби твоя логіка допомогла нам розшукати Елізабет. Ти певно думаєш, що вона померла, - схвильовано сказала місіс Доусон.
- Ні . Я так не думаю інакше б не погодився на пошуки, кинувши усі свої справи. Моя логіка – ніщо , проти відчуттів. А я відчуваю, що Еллі могла б вижити.
                                                      
                                                   * * * * * * * * * * *
- Пов'язки потрібно змінити, - звернувся Індігард до Елізабет.
- Що ж я не проти.
    Індігард наблизився. У його руках ( якщо їх можна так назвати ) був глиняний посуд з якоюсь рідиною , що гидко пахла. Елізабет відвернулась і закрила очі, наче чекала на щось лихе від Індігарда.
- Я не зроблю тобі нічого поганого. Чи я на стільки тобі огидний?
- Ні , просто я боюсь крові,- відповіла Елізабет.
- Крові не буде. Буде трохи неприємно. У тебе чудово загоїлись рани ,  мій скарбе.
- Дивно , що ти називаєш мене скарбом. Я вважаю себе зайвим клопотом для тебе .
- Все мине і ти скоро станеш на ноги , тоді ми будемо насолоджуватимемось кожною хвилиною проведеною разом. Хоч я і дикий, потворний , але зможу зробити так, щоб ти почувала себе комфортно. Моя людська половина має силу наді мною. Почуття до тебе стають сильнішими. Я не хочу їм суперечити. Просто не можу.
- Хіба я в цьому винна ? Я не хотіла цього .
- Трохи винна, але не правильно було б тебе звинувачувати, бо сам хочу відчувати те, що відчуваю. Для мене це нове. За стільки століть я пізнав справжню насолоду від життя.
- Як на старигана у декілька століть ти виглядаєш чудово, як молода людина , якій не більше тридцяти і пил  з тебе не потрібно здувати, - намагалась жартувати Елізабет , але даремно.
- Немає мені щастя від вічної молодості. Набридло жити самотнім життям.
- Розумію тебе , Індігарде.
- Тоді ти згодна розділити зі мною своє життя?- запитав Індігард , пронизливо подивcя в очі.
- Хіба у мене є вибір ? Я точно знаю, що до в'язниці я повертатися не хочу. З в'язниці я вийду старою жінкою без минулого і певно без майбутнього. Кому я буду потрібна? Навіть Ерік про мене забуде і у нього все у житті складеться як найкраще.
- Хто такий Ерік?
- Вже не важливо.
- Так , мабуть, бо це привид з минулого, якого ти сама скоро забудеш. Що хорошого було у тебе в цьому минулому? Ми знаємо , що ти невинно засуджена.
- А хто ще про це знає, Індігарде? - на щоках Елізабет з'явились   сльози. -   Ще я мало не загинула.
- Зі мною, мій скарбе, тобі буде безпечно. Я не дам тебе образити. Довірся  мені  та долі.
- Тобто я тут назавжди ? І буду з тобою та в цьому лісі ?
- Я б так цього хотів .
- Тобто стану твоєю нареченою… ?
- Нареченою і королевою лісу .
- Знаєш, мені потрібно подихати свіжим повітрям. Я тут задихаюсь. – промовила Елізабет , бо їй стало погано .
Індігард допоміг Елізабет встати , і  вони вийшли з печері. У лісі було похмуро і  туманно. Але погляд прикувало дерево з рожевими квітами. Порівняно з іншими деревами, що були схожі на страховиськ, це дерево було надзвичайно гарним.
- Це дерево серце цього лісу. А також в ньому вся краса моїх почуттів до тебе.  – сказав Індігард.
Прозора фігура  промайнула перед очима і зникла. Еллі впізнала  в привиді свою  тюремну  подругу. Злякавшись, дівчина міцно обійняла Індігарда і сховала лице в його одежі.
- Думаю на сьогодні досить прогулянок,- сказав Індігард і , взявши Елізабет на руки відніс назад до печери.
- Це був привид Тари. Я впізнала її.
- Не бійся , я поряд. Тебе ніхто не скривдить.
- Ти ж  мав бачити привида.
- Цілком можливо, що в моєму лісі ще блукають душі , тих хто загинув у катастрофі, та це не надовго. Скоро вони відлетять, хто у пекло, хто до раю.
- Спокійно ж ти про це говориш. А я мало не збожеволіла від страху.
- Ти забудеш те що бачила, - Індігард почав щось нашіптувати, таким чином змусивши дівчину заспокоїтись і заснути.
   Хоч Індігард багато розповів про себе та навмисно упустив  найголовніше, бо цю інформацію Елізабет не змогла б нормально сприйняти і шокувало б бідну дівчину. , Матір  Індігарда була звичайною жінкою і перш за все людиною. Про батька можна сказати з острахом. Він був демоном ,  а отже злом , якому подобались молоді дівчата.
  Мальдігард навідував сина і таємно від матері вчив сина всьому що знав, розвивав його сили.   Мальдігард зник, коли його син освоїв науку, таким чином його місія була завершена. Індігард заволодів силою темряви і успішно міг нею управляти. Любові синові Мальдігард  не дав, забрав лише краплину людяності, залишивши про себе спогади.
  Мати ж вчила сина добру і добрим вчинкам. Вона назвала його Соланом. Так звали її батька – чесного і доброго чоловіка, але впертий син вже у ніжному віці  називав себе Індігардом та просив матір щоб і вона так його називала.
  Знала б Елізабет, хто її рятівник,  то побажала  повернутися до в'язниці, хоча він поки що не становить загрози, а навпаки піклується про неї і сприяє швидкому видужанню. Дівчина лише з острахом думає, що буде з нею далі. Коли Елізабет прокинулась, то запитала у Індігарда, що сидів біля її ложа:
- Я довго спала?
- Достатньо, щоб набратися сил, мій скарбе.
- Дивний сон я бачила. Немов мати взяла мене за руку і ми полетіли геть з цього лісу до нашого дому.
- Нажаль твій сон ніколи не справдиться. І дуже шкода , що я не бачу снів.
- Знаєш, Індігарде, якщо сильно чогось хочеш, то не тільки сни , а й мрії можуть здійснитися. Але є одна умова потрібно щоб серце було добре і дуже цього прагнуло.
- Я без усіляких умов можу досягти того , що бажаю.
- Можливо, бо ти справді надзвичайний. Так багато про мене знаєш , хоча я про себе нічого не розповідала. Припускаю, що ти володієш силами і за допомогою них  можеш досягати бажаного.
- Так , я багато  що вмію, але не вмію літати по небу, як птах.
- Схоже на дитячі мрії. Та й вони мають право на існування . Головне не впасти, бо можна загинути…

                                        * * * * * * * * * * * *

- Ти дуже допоможеш мені  Доріс, якщо згадаєш ім'я того нечестивого чоловіка     від якого, за легендою, дівчина породила  немовля.
- Якщо мене не зраджує пам'ять його звали Мальдігард.
- Тепер зрозуміло з ким ми будимо мати справу.
- Що ти маєш на увазі , Рубіно?- запитала Доріс.
- Як не дивно я знаю демона з таким ім'ям і знищила його. Цей нечестивець мав славу справжнього спокусника . Багато дівчат з різних країн були зваблені його чарами і декілька через нього потрапили на той світ, забруднивши душу. Тому він став моєю жертвою і горить у пеклі. Та певно цей демон залишив слід на цій землі. Це з його синочком я буду мати справу.
- Який жах, отже легенда – не вигадка і не нісенітниця . В наших лісах живе нечесть . Тоді це пояснює усе, що відбуваються з людьми, які йдуть до лісу. Що збираєшся робити?.У тебе є якійсь план щоб знищити це зло?
- Потрібно готувати зілля. У мене все для цього є. Якщо зробити все так я задумала, тоді його син напівкровка відправиться за батьком. Я бачила ведіння неначе у лісі є печера, а біля нього дерево , що розквітає рожевими квітами. Елізабет там у печері , поряд цей нечестивий.
-  Отже зло тримає дівчину у себе. Це ти хотіла сказати?
- Так. А зараз я хочу залишитися на самоті. Мені потрібна повна тиша. Будь ласка прослідкуй щоб ніхто не заходив до цієї кімнати.
Через  пів години зілля було готове. Залишилось тільки помістити зілля у пляшечку. Здавалось усе просто, але тільки Рубіна знала , що цього зілля не вистачить щоб знищити зло . Потрібно докласти чимало зусиль й пройти через складні випробування.
- Тож ти готова зустрітися з цим нечестивцем ?- запитала Доріс ,побачивши пляшечку з зіллям.
- Готова, але не треба недооцінювати супротивника, бо мені ніколи так просто не давались мої перемоги. Треба використати усі свої знання, усі вміння і мати неймовірну реакцію, бо кожна зустріч  зі злом може стати останньою. Також я несу відповідальність за життя двох людей. А це ще складніше.
- Тобі не солодко приходиться  у боротьбі проти зла, але напевно це твоє призначення.
  -   Так я народжена для цього, а коли помру моя душа і в іншому житті
       боротиметься   на боці добра .  І як ти знаєш працюю я не за гроші, а за  
       справедливість, якої так не вистачає в цьому світі . Гроші приносить
       мій антикварний магазин . Справи в ньому ідуть помалу , але прибутки
       непогані. Не буду дарма жалітися.
- Тебе послано небесами , Рубіно, бо ти так багато зробила добра. Про тебе навіть газети пишуть. А це означає , що ти відома людина. Ще жодного разу про тебе не сказали  і не написали поганого.
- Не все ти знаєш, Доріс. Є і такі люди , що дзвонять і говорять, щоб я припинила робити те, що роблю, бо своїми надзвичайними силами тільки обдурюю людей. Уявляєш? При цьому не беру грошей. Смішно до сліз. Але й були випадки, що розбивали вікна , кидаючи каміння , а до каміння прив'язували записку -  « Відьма іди геть!».  Все через те , що я відмовлялась робити іншим лихо .
- Божевільні люди . Не розуміють , що роблять. Їм усе повернеться.
- Але не тільки люди , а й злі істоти часто нападають на мене і я мушу відбиватися. Іноді буває нелегко. Та це моя доля . Я цим живу,- з гордістю сказала Рубіна.
- Я от думаю про місіс Доусон. Мені так її шкода, бо сама була у подібній ситуації.
- Так ,  Доріс, справді , місіс Доусон страждає. Я сама відчуваю її біль , але вона сильна людина і дійде до кінця випробування .
- Щодо Еріка, не знаю чи він справиться з усіма негараздами , адже цей хлопець не вірить у надприродне і може не орієнтуватися у нестандартній ситуації, пов'язаною з містикою Ви підете в ліс, а він таїть багато небезпек надприродного характеру.
- Коли прийде час, Ерік не підведе, бо я впевнена в його силі і витривалості. Його серце щире , відкрите, головне любляче. Заради любові він усе подолає . Для нього відведена певна роль у моєму плані.
- Дякую за довіру, Рубіно,- сказав Ерік ,раптово зайшовши до кімнати. - Та я маю знати , що за роль мені відведена. Знайте, я готовий на все.
- Знаю, Еріку і поважаю це. Ти звичайно про все дізнаєшся. Тільки місіс Доусон має бути з нами. Скоро будемо рушати на зустріч долі, та спершу треба поговорити  про мій план .
- Я давно не сплю і готова усе вислухати,- сказала місіс Доусон.

                                             * * * * * * * * * * * * * * *
     - Востаннє попереджаю тебе сину про небезпеку, що близько. Почуй  
       мене ! -  благала мати Індігарда . – Ця дівчина несе тобі смерть, а ти  
       сліпий . Використай   свої сили і поглянь у майбутнє. Ти побачиш  
       свою смерть.
-   Дурниці. Моя Елізабет не завдасть мені шкоди. Я все життя чекав на
     неї. Ти бачила у лісі дерево надзвичайної краси. Це мої почуття.
     Можливо ліс стане іншим завдяки цій дівчині. Він стане гарнішим і

    зміниться, як змінився я. Бачу ти не рада, що твій син нарешті
    щасливий.
- Ти сліпий , бо ще нічого не знаєш . Твоє кохання – сліпе і ти втратив пильність. Я як твоя мати бажаю тобі щастя, та знаю , що твої сильні почуття обернуться для тебе горем. Через твою Елізабет близька твоя смерть. Не знаю чому ти так сильно прив'язався до цієї дівчини. Чим вона тебе зачарувала, та я не хотіла б щоб ти страждав у пеклі, де зараз знаходиться твій батько.
  -     Я не боюсь смерті, мамо. Я дитина пекла , у пекло рано чи пізно
         повернусь. І  навіть якщо мені б і загрожувала небезпека мені важко
         відмовитися від скарбу ,   що я отримав. Невже ти ніколи не кохала і
         не знаєш, які це сильні почуття?
- Моє кохання було помилкою всього мого життя. Я так мало відчувала себе щасливою. Зрештою воно мене згубило, збезчестило, відірвало від сім'ї ,перетворившись на попіл.
- Зі мною такого не буде. Ти кохала демона, а це небезпечно. Демони, на відміну  від людей не знають почуттів любові. Я радію, що зміг пізнати це почуття і цілком віддатися йому , бо наполовину людина .
- Послухай я бачила тебе у майбутньому мертвим і це через цю дівчину. Люди  шукають твою Елізабет з надією , що вона жива. Серед них є жінка, що володіє великими силами. Зрештою вони її знайдуть.
- Нехай завітають у гості. З цього лісу живими і здоровими не повертаються . Я нікого не боюсь і не дозволю щоб Елізабет знайшли. Вона моя і все на цьому!
- Ця жінка рівна тобі по силам. Тому бою з нею не уникнути.
- Тоді буде ще цікавіше її перемогти і знищити усіх хто перешкодить мені бути з Еллі. Я готовий боротися до останнього подиху. Подивимось на скільки ця жінка сильніша за мене, бо мене важко здолати.
- Вона відправила твого батька до пекла.
- Он як! Але чомусь мої коліна не тремтять. Я як завжди нікого і нічого не боюсь, нехай інші бояться, оскільки я так просто не здамся . я краще вб'ю себе сам , ніж відмовлюсь від свого щастя.
- Елізабет тебе не кохає. Хіба що чари примусять її покохати тебе.
- Нам вистачить моєї могутньої любові.
- Ти впертий, але нерозумний.
- Що ти пропонуєш мамо?
- Я не хочу бачити як ти вмираєш. Ти моя єдина дитина, тому лише попереджаю тебе про небезпеку , що наближається. Але є і інший вихід . Віддай їм Елізабет без бою.
- Ніколи ! Краще вже двобій і в ньому переможе найсильніший.
- Ти в ньому програєш.
- Побачимо !
- Знай, що я завжди з тобою і допоможу тобі у тяжку хвилину.
- Не варто переживати за мене , мамо, я й сам за себе можу постояти . І те , що належить мені, я ніколи не віддам. Хай прийдуть у мої володіння і спробують тут щось взяти. Їм прийдеться відправитись на той світ з незавершеною місією. Я вже постараюсь.

                                                     * * * * * * * * * *
       Елізабет помітила, що Індігард сумними очима дивиться на вогонь і
    напевно думки у нього важкі. Дівчині стало його шкода і вона
   запитала:
- Чому ти такий сумний. Індігарде? Відчуваю щось коїться з тобою. Ти
     здебільшого мовчиш.  Тебе щось мучить?
- Все гаразд, Елізабет. Я думаю про обряд, що ти розповіла мені. Думаю, що   сьогодні ми зможемо його здійснити. Нам залишається іти на зустріч своєї долі.   Мені немає чого сумувати, бо ми назавжди поєднаємо свої життя, присвятимо  їх  одне одному.
     Бідна дівчина мовчала, лише думала , що нічого хорошого не чекає її у  майбутньому . Життя з  цією істотою дуже лякає . Саме зараз Елізабет згадала матір і  Еріка. Це були найближчі і найдорожчі люди в її житті.
І взагалі не так уявляла собі Елізабет своє весілля і не з тим.  Але залишається прийняти свою долю, бо не в силах дівчині йти проти лісного відлюдника,  який усе вирішив за себе і за неї. Відмова рівноцінна смерті. Залишалась надія в  серці , що її хтось врятує , вирве з лап цього монстра.
- Шкода, що ти не відчуваєш того , що я до тебе. Та це справа часу. Згодом ти  полюбиш мене, як я тебе. Зрозумій одне, що мої почуття сильніше за мене. Може не даремно ти залишилась живою щоб стати царицею цього лісу і царицею мого серця ? Тільки я здатен зробити тебе щасливою, а у тебе з'явиться  шанс жити нормальним життям, бо у тебе буде чоловік, що відноситиметься до  тебе як до великої цінності. Ти мій найдорогоцінніший скарб . Тебе я нікому не віддам і   не зміню своїх почуттів ,- сказав Індігард і одягнув на голову Елізабет
     вінок з квітів , що росли на чудо – дереві.  
     Індігард взяв дівчину на руки і поніс до дерева, що  буяло своєю красою.  Попросив Елізабет встати на коліна і нашіптував щось на незрозумілій мові. Напевно це і є весільний обряд, тільки у розумінні Індігарда.
                                                    
                                               ********************
  Тим часом група з трьох людей зайшла до лісу. Ніч давно вступила у свої  володіння, а у лісі було світліше ніж у селищі. Сивий туман оповив ліс так,  що   не було видно стежки по якій можна було іти.
- Ви щось бачите?- запитав Ерік. - Не здивуюсь , якщо ми усі потрапимо у якусь пастку.
- Тихіше я чую голоси , - прошепотіла Рубіна.- Я бачу шлях , тримайтесь за мене.
- Це голос моєї дочки? – запитала місіс Доусон.
- Сумніваюсь, скоріше це голоси потойбічного характеру. Тут кішить душами загиблих.   Це привиди, що не знайшли шлях до небес. Запах смерті усюди.
- Привиди? – перепитав Ерік.
- Так, Еріку. У тебе буде можливість повірити у надприродне. Ти їх бачитимеш .
- Так , жінко ти права. Ми і є ті привиди , що не можуть віднайти спокій, - заговорив голос дівчини – привида .
- Хто ти , дівчино? Назви своє ім'я.
- Мене звати Тара. Я була близькою подругою Елізабет. Знаю, ви її шукаєте. Вона насправді жива. Вона єдина вижила у цій катастрофі тільки Еллі потрапила до пастки цього лісу. Будьте уважними щоб самим не потрапити у пастку. Ймовірність  дуже велика, бо тут небезпечно.
- Де Елізабет?  Ти можеш показати нам шлях.
- Так, та вам варто поспішати. Володар цього лісу бере у дружини Еллі. Саме зараз іде церемонія вінчання . Монстр назавжди ув'язнить Елізабет у цьому проклятому лісі. Варто поспішати.
- Туман заважає іти. Ми нічого не бачимо , - зауважила Рубіна.
- Я випромінюватиму світло і проведу вас безпечною стежиною.
- Не смій показувати їм шлях ! Багато на себе береш , дівчино . Ти , напевно, забула, що ти мертва.
- Це матір того монстра, - сказала Тара.
- Солан – не монстр. Я його матір і не дозволю вбити мого сина.
- Ми лише прийшли забрати дівчину додому от і все.
- Він вам просто так її не віддасть, бо закоханий у неї. І не такий він вже монстр, бо врятував вашу Елізабет від смерті, зціливши її.
- Невже щоб віддячити своєму спасителю, Елізабет має стати його рабинею ?- запитала Рубіна.
- Ні. Його дружиною . – відповіла Алісія .
- Сумніваюсь, що Еллі також цього бажає. Ваш син не її доля .  І взагалі він небезпечний, бо він син зла. Навряд дівчина хоче бути ув'язненою в цьому лісі і жити з злим створінням по своїй волі. В це важко повірити.
- Звичайно , ваша Еллі хоче повернутися до в'язниці і провести там найкращі свої роки молодості.
- А що за життя на неї чекає з твоїм сином темряви? Зло не може кохати. Рано чи пізно воно проявить себе. Ти породила монстра і захищаєш його. Тебе можна зрозуміти, як матір, але твоє лихе дитя мучить дівчину і , напевно, примусово тримає її в цьому проклятому лісі. Чи не завелику ціну  має заплатити бідна дівчина? Хіба вона мало страждала? Скільки ще вона має страждати? А її мати  повинна живцем поховати свою дочку?  У неї теж б'ється материнське серце, що відчуває все, що пов'язано з дочкою. Головне відчуває, що вона жива.  
- Ти та відьма, що вбила Мальдігарда ?
- Не буду перечити, що я вбила твого коханого демона, що сіяв розпусту і смерть . Думаю , що така ж доля чекає твого сина, бо моє призначення протистояти злу. Колись ти, Алісіє, була доброю , невинною дівчиною. Чому зараз ти на боці зла і несправедливості?
- Я на боці свого сина. Мій Солан не такий поганий , бо я його виховала. Він не причинить зла цій дівчині.
- Відійди з дороги  й заважай ! - гнівно попросила Рубіна,- інакше відправлю тебе до світу номер 69. Ти чула про це місце?
- Мені не байдуже, що буде з моїм сином. Я не хочу бути лише спостерігачем. Тому вам не знайти цієї дівчини.
Після слів Алісії виріс високий паркан , але Рубіна не розгубилась і зробила ритуал та  проказала закляття. Паркан зник і зник недружелюбний привид матері. Можна було продовжити те, за чим усі сюди прийшли.
- Ходімо за мною. Я проведу вас,- покликала за собою Тара.
- Так, ходімо, хутчій, бо можемо запізнитися,-  швидко промовила Рубіна.
По дорозі Тара розповіла про дерево небаченої краси , що воно символізує серце Індігарда, а також його любов до Елізабет. У квітах, які зацвіли , він вклав усю душу , сили щоб дерево ще довго не оцвітало.
- Це означає, що він не такий поганий, бо здатен кохати ,- сказав Ерік.
- Не забуваймо про його сутність . Син демона не може бути хорошим . Та я готова визнати , що він має серце.
- Так, Рубіно, бо врятував мою дочку від смерті. Вона, напевно, отримала тяжкі поранення .
- Та навряд ми з ним домовимось. Чули, що сказала його мати? Він її так просто не віддасть. Бою не уникнути, тому слухайте все , що я вам буду говорити. План , що я розробила хоч і хороший та все може піти не так, як ми думаємо, тоді буде кепсько. Володар цього лісу має сили і обов'язково застосує їх проти нас. Звичайно я зможу відповісти йому, але я більше переживаю за вас. Тримаймося разом і можливо нам усе вдасться.
  Двоє людей , які не були знайомі з містикою цього світу , вже зіштовхнулись з нею , але не розгубились і продовжили свій шлях. Ерік ніколи не вірив у привидів і не цікавився надприродними явищами, про які «кричать» усі ЗМІ. Але він вірив у силу, що керує світом, адже як можна пояснити, що зло рано чи пізно повертається злу , а справедливість нікого не минає і дає людям, те що вони заслуговують, хоча  й несправедливості у світі так багато? Як без неї? Зло і добро ходять пліч опліч і тільки вищий розум, що можливо є на небесах ,знає навіщо це потрібно і взагалі для чого існує життя на Землі, бо люди до кінця цього не знають. Багато що не пояснюється на науковому рівні ще більше потрібно дізнатися. Деякі знання нам би знадобилися, але відкриваючи завісу таємничості можна зіштовхнутися з неприємностями або привести до летального випадку не тільки себе, а й  усе людство.
На відміну від Еріка, місіс Доусон вірила у всілякі містичні речі, але вона ніколи не бачила привидів на яву . Та спочатку злякалась такій дивовижній зустрічі та згодом могла себе опанувати , бо бажання знайти дочку було сильніше за страх. Рубіна попереджала, що цей ліс таїть багато містичних речей, зустріч з якими неминуча. А оберіг на шиї надавав їй чималих сил щоб не зійти з правильного шляху.
  Привид Тари привів трьох шукачів на місце , де відбувалась церемонія так званого весілля. Поряд з якоюсь істотою, трохи схожою на людину, Емма Доусон  впізнала свою дочку, таку покірну і водночас таку сумно. Було бажання кинутись в обійми  доньки і разом з усіма радіти , що Елізабет жива та здорова. Та радіти було зарано. Рубіна дала знак зупинитися, а сама вийшла вперед і голосно промовила:        
- Зупинись, кляте створіння темряви, інакше пожалкуєш !
Індігард обернувся. Його очі блиснули люттю, що могла вбити без зброї і сказав:
- А? Бачу неочікувані гості вже тут і заважають моєму весіллю. За це ви будете покарані !
- Ти ж ще не отримав благословення у матері дівчини з якою береш шлюб. Та звідки такому мерзенному відлюдникові як ти знати про  людські традиції ? Ти ж син демона, створіння зла. І хто у тебе у свідках, невже сама матінка природа? А щодо неочікуваних гостей, то ми відмовляємось бути ними і прийшли лише щоб забрати дівчину.
- Ви її нікуди не заберете,- не встиг промовити Індігард, як найкрасивіше дерево цього лісу розпростерши свої вітки, прив'язало дівчину до себе.
- Допоможіть !- злякано закричала Елізабет.- Мамо!
- Знаю, що ти врятував Елізабет від смерті. Звичайно вона має завдячувати тобі життям, але не життям з тобою. Чи таку плату ти їй виставив? – запитала Рубіна.
- Вона моя, а ви даремно сюди прийшли . В цьому лісі  знайдете свою смерть.
- Не поспішай з висновками. У мене вистачить сил знищити тебе, як знищила твого батька Мальдігарда, що був ненаситний до молодих дівчат. Він бруднив їхнє життя, тому зараз горить у пеклі. Саме там йому місце.
- Я мало чим схожий на свого батька, бо на серці у мене одна дівчина. Вона мій скарб, а скарбом не діляться. Вам прийдеться дуже постаратися щоб відібрати його у мене. Тому за Елізабет готовий битися до останнього подиху.
  Індігард кинув у своїх вогняною кулею у Рубіну. Вона ж змогла відвести від себе удар і захиститися від наступних атак утворивши захисний шар, який не переб'є вогняна куля. В цьому захисному шарі опинилися місіс Доусон і Ерік. По сигналу Рубіни, Ерік дістав арбалет, стріли якого змочені у зіллі і вистрілив, але стріла пролетіла повз цілі. Та Індігард продовжував атакувати.
- Спробуй ще, ти зможеш Еріку,- сказала Рубіна.
- Ми віримо в тебе,- підтримувала його місіс Емма Доусон .- Без дочки я нікуди не піду.
Ерік розумів, що від нього багато що залежить, а головне життя коханої. Краще загинути в цьому проклятому лісі, згоріти на місці, але не втратити  шанс, тепер коли Елізабет жива і потребує допомоги. Він не звертав уваги на знущання Індігарда і зосередився. Захисний медальйон надав йому сили . Індігард не переставав атакувати, але згодом його зупинила стріла і примусила впасти на коліна. Вітки чарівного дерева ослабли , а Елізабет змогла звільнитися. Ще мить і Індігард впав на землю, але ще залишався живим. Еллі підбігла до помираючого. Чомусь в цей час їй було шкода свого рятівника і по щоках потекли сльози.
- Не плач, Еллі ,- промовив ледь дихаючи Індігард.- Все одно я б не віддав їм тебе без бою. Напевно так судилося.
- Мені дуже шкода, Індігарде. Я так вдячна тобі за порятунок, але хотіла бути твоїм другом, а ти хотів набагато більше ніж я могла і хотіла тобі дати. Та я ніколи тебе не забуду.
- Я хотів бути з тобою, але проти твоєї волі. Я знав, що ти ніколи не покохаєш мене, хоча на щось сподівався. Та хоч і недовгий час я був щасливий і не про що не жалкую. Все одно моє життя без тебе – не життя. Мій час прийшов.  Так важко говорити, але ти слухай мене уважно. Візьми це,- Індігард поклав у руку Елізабет маленьку пляшечку  з рідиною. - В цьому твоя вічна молодість . Приймай  по одній краплині  на свій День народження, додавши у воду .
- Хіба мені це потрібно ?
- Візьми, - з цими словами Індігард відійшов у вічність, перетворившись на попіл.
  Елізабет взяла пляшечку і сховала її і припинила плакати підійшовши до матері та сильно обійняла. Душі померлих у цьому лісі  полетіли на світло і зникли у ньому. Дерево , що вирізнялось своєю красою зсохло, а квіти зів'яли. Натомість ліс наче переродився – усе забуяло красою. Звідкись з'явились пташки і закружляли у своєму танку. Дерева не здавалися  страшними велетнями і на них з'явились зелені листочки. Сонце наче пробилось крізь темну хмару і освітило все навкруги, додавши лісу барвистості, бо раніше в цьому лісі  переважали  темно – сірі кольори.
- А мене не хочеш обійняти? – з посмішкою запитав Ерік.
- Звичайно хочу,- Елізабет міцно обійняла Еріка і по – дружньому поцілувала його.
- Який я радий, що бачу тебе живою і здоровою. Моє серце не підвело мене. Я повірив в те, що ти жива, хоча це диво. Мій розум не хотів вірити.
- Я живіша всіх живих та не радію з цього привиду , оскільки той факт , що я жива не вплине на вирок винесений судом. Я маю повернутися у тюрму. Тож мить радості зміниться  тяжким розставанням.
- Не зсувай хмари дівчино, бо я їх щойно відігнала. Якщо хочеш знати, то ти не повернешся  до в'язниці і ніколи не розлучишся з рідними і близькими, звісно якщо сама не захочеш ,чи фінальний акорд життя , що називається смертю, рано  чи пізно розлучить вас усіх .
- Доню, Рубіна твоя визволителька. Мене сам Господь її послав. Вона  і Ерік погодились на твої пошуки , які виявились не безрезультатними.
- Я вдячна вам, Рубіно. Певно ви володієте надприродним вмінням. Адже хто міг знати , що я жива ? Ще ви надзвичайно мужні , щоб протистояти самому володарю лісу.
- Ще зарано мені дякувати. Моя місія не закінчена. Я маю дещо зробити щоб ти не потрапила до колонії. Та не хвилюйся і не падай духом. І від цього монстра , що називається в'язницею можна уникнути.
- Єдиним виходом є втекти на край світу щоб ніхто не знайшов. Ніхто ж не знає і не має знати, що Еллі жива, - сказав Ерік .
- Таким чином справу не вирішити. Хіба Елізабет буде щасливою постійно оглядаючись по сторонам, чи  раптом ніхто її не впізнав? Я ще раз хочу запропонувати свою допомогу, і повірте Елізабет не буде змушена тікати чи ховатися.
      Рубіна справді допомогла. Звісно не обійшлося без магії та містики .
     Через деякий час Ерік наважився зробити Елізабет пропозицію .
- Кохана , я  не хочу зволікати, бо мої почуття відкрились з новою силою. Мені так хороше з тобою. Я впевнений , що саме ти моя половинка, тому нікуди тебе не відпущу, так хочеться тримати тебе в обіймах цілу вічність. Ми пережили з тобою час розставання і відчули час справжнього щастя. Колись я був твоїм другом, а зараз пропоную  стати моєю дружиною. Ти згодна?
- Так я згодна бути з тобою і в радості і в горі, в багатстві і бідності. Навіть смерть нас не розлучить, адже ми дві половинки одного серця.

Ерік,, радіючи ,підхопив Елізабет на руки і закружляв у танку. Далі було весілля пишне , велике. , де наречені промовляли свої обітниці.
Будучи не бідним, Ерік міг собі дозволити. Красуня наречена сяяла від щастя , а її краса засліплювала все довкола. Раділи місіс Доусон і Рубіна та красномовно виголошували тости, бажаючи щастя новому подружжю.
  Щастя не забарилося і на світ з'явився син . якого назвали Едвардом. Це була така неймовірна радість для Еріка і Елізабет. Місіс Доусон мала приємні клопоти з онуком. Тільки випробування долею лише розпочинаються. Невідомо , що зробила Елізабет з подарунком Індігарда?





























Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Беріть фуганок і човгайте

© Андрій Ворон, 14-09-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81123018264771 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …