Я, ти і «Победа».
Є речі, які лишають свій відбиток на людині з дитинства і на усе життя. Наприклад, те, що твій батько невдаха. Це звичайно не так страшно, як наприклад батько-тиран, що лупцює тебе кожного вечора, або батько алкоголік, або ж батько тиран і алкоголік. Але в деякому відношенні батько-невдаха – це більша травма дитинства. Ти день за днем, рік за роком помічаєш як твій батько перетворюється з молодої людини, повної мрій, надій, планів, на старого сивого інертного діда з розбитими мріями і не здійсненими планами. Він тебе затягує в свої невдачі. Ти від них страждаєш, але головне не можеш навіть на нього як слід образитися тому що він не винен. Просто твій батько такий. І це позначиться на його дітях. Якщо у дівчинки батько невдаха, вона стане або чоловіконенависницею і феміністкою, або вийде заміж за такого ж невдаху як її батько і буде мучитися з ним як її матір. З хлопчиками усе важче. Якщо батько хлопчика невдаха, то і з нього також виросте невдаха, або і то гірше – холодний цинічний мізантроп, що ненавидить усе людство і потихеньку спивається.
Коли я зрозумів, що я типовий невдаха, на усі свої заощадження я купив стару машину. Вона була огидного сірого кольору із фарбою, що майже повністю злущилася з кузова. Дно було настільки прогниле, що піднявши коврик у салоні, можна було побачити асфальт. Коли я їхав у ній жахливо тхнуло бензином, а позаду, як у підбитого літака, виривалися величезні клуби чорного як ніч диму. Обшивка сидінь була порвана, тому в салоні усюди валявся паралон. Моя «Победа» погано проходила повороти, погано розганялася, погано гальмувала, погано виглядала. Єдине, що вона робила добре – добре збирала бруд і пил. Але це було не важливо. За останні гроші я залив своїй крихітці повний бак, купив пачку сигарет і поїхав туди, де б ніхто мене не знав і не міг упізнати в мені невдаху. Машина деренчала, її трясло і від запаху бензину уже починало трохи нудити, але я почувався королем світу, рівним якому може бути лише бог і я сам. Я наче зверху дивився на небо.
Небо – голуба облямівка світу десь там, на горизонті, куди ми їхали, сходилася із сірою стрічкою асфальту. Ти відкрила вікно і вітер почав красиво розвівати твої чорні кучері. Від тебе пахло парфумами Шанель№5, запах якого змішувався із запахом бензину у салоні. Що ж ще таке любов, як не запах Шанель№5 змішаний із запахом бензину, вишуканий, романтичний дух Парижу із гострим контрастним, але гіпнотичним запахом бензину. Ти була така красива, що мені здавалося, я хочу бути з тобою завжди. Здавалося ми відлітаємо, а не їдемо за горизонт. Завжди приємно повернутися до дому, туди за горизонт, туди де немає невдах, де немає батьківського спадку.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design