Усе проминає, але наприкінці всього залишається любов. Григорій Сковорода
«Ласкаво прошу! Тут була, є і буде любов!» - таке гасло зустрічає кожного, хто зумів дістатися сюди. Ці величезні літери ваблять, причаровують і дарують надію. Я не знаю жодної душі, якій би не кортіло потрапити сюди. І, умільйонне відламавши роги-цурпалки, що досі прокльовувалися знову й знов, болюче виростивши дивовижні крила та нарешті прорвавшись крізь ґрати «Я», ніхто не хоче втратити мене, так важко здобуту любов.
Мене часто називають ілюзією. Ховаючи погляд у товщу ніяковості від жорстокості животіння в тілі, кажуть: «Таке життя…» Чого в тих словах більше? Байдужості? Безсилля? Та що вони, інфіковані «таким життям», можуть запропонувати собі - нещасним, зневіреним, змученим щоденною боротьбою із реаліями існуванням? Людина скніє у тісняві крихітного помешкання – тіла, поруч із такими ж людьми, замурованими у свої тулуби. Вона їсть білки, жири, вуглеводи, вітаміни. Вона тут живе, гарує. Ґудзики, врешті-решт, пришиває.. І коли їй у цій в’язниці вже вити хочеться, людина роззирається, гукає інших, а навкруги, у вулику безнадії, товчуться такі ж, розтривожені їдучим димом самотності в’язні, до яких годі пробитися через мури тіл, метушні, статей і відстаней, шкідливих для здоров’я звичок і корисних для виживання навичок, релігій, різних часових поясів.
Я змагаюся з «таким життям», яке не хоче мені поступатися. Але воно, «таке життя», неминуче слабне, а я, начеб ілюзія, територія любові, складена з тисяч творців та їхніх точок дотиків, дужчаю й зростаю. І, хоча «таке життя» панує, я перемагаю.
Людей - мільярди… Тож на всіх, кажуть, не вистачає. Чого? Тепла, ніжності, просторіні, польоту, чистоти. У реалі не душі, а громадяни, службовці, працівники. Тулуби, які приносять користь навіть своєю смертю, бо все йде на переробку. Безвідходна утилізація тіл в ящиках чи без. Адже органічна оболонка – це речовини, що знадобляться рослинам, яких споживатимуть тварини, котрих з'їдять нові тіла інших людей. А люди іноді протестують, відмовляються бути хімічним асорті, і тоді я їм кажу, що й вони – любов за подобою Бога-а-а…
«От насниться ж…» - здивовано думаю я свою думку, стрімко падаючи в колодязь яви, прокидаючись і ще хапаючи за хвіст сон, який все ж вислизає, блискавично розмивається, стає нереальним. Територія любові… Отакої. Що це було?.. Жартівливе і риторичне питання. Але мені зараз не час вилежуватися, розмірковуючи про химери зі снів. Бо треба вмитися, зібратися, приготувати та з’їсти сніданок і бігти-бігти-бігти.
Перед тим, як вискочити з хати у круговерть нового дня, ніжно цілую шорстку щоку свого коханого (їжачок мій неголений!), котрий ще спить.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design