Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95732

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33668, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.13.201')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Бандера

© , 31-07-2012
Бандера.
В межах Калуського району, а точніше в селі Старий Угринів 1 січня 1909 року народився Степан Андрійович Бандера. ― Фашист скажуть одні, ― Патріот, - заперечать інші. Біс з першими і з другими. Нехай історики вішають макарони на вуха простому народу. Бандера, як місцева зірка другого порядку, має безумовний авторитет у земляків. Бандера, нехай пробачать мене націоналісти, схожий на порно зірку з маленького містечка. Одні земляки нею захоплюються. Інших дратує сам факт її існування. Але і перші і другі, уже в силу того, що вона землячка, хоча б раз, але переглянуть, так би мовити, результат творчості. Так і з Бандерою. Хочеш не хочеш, а по п’яні хоча б раз заспіваєш якусь сумну патріотичну пісню. Хочеш не хочеш, але, хоча б випадково, за компанію, потрапиш на якийсь мітинг із сльозливими промовами про національно-визвольну боротьбу 30-тих, 40-вих років. Лише в силу випадковості, якщо ти народився в Калуському районі, твій дід, прадід чи прабабка майже напевно воювали в УПА. І ти стаєш націоналістом лише через генетичні схильності. А особливості набору генів накладаються на юнацький максималізм. Бандера і бандерівщина це такий собі спосіб життя в стилі року: живи яскраво, на максимумі, не поступайся своїми принципами, помри молодим у боротьбі за них. Покоління шістдесятих-вісімдесятих цього не зрозуміє. Союз їм прочистив мозок, а його розпад – підрізав крила. Бандера такий собі український Че Гевара. І футболки із написом «Я хлопець з Бандерштату» модні з тієї ж причини, з якої модні футболки із хрестоматійним зображенням Че Гевари. Це зручний образ, за яким зручно ховатися від реальності для тих, хто надто розумний щоб повільно, але систематично спиватися.
Піти помахати червоно-чорними чи жовто-блакитними прапорами, вдати, що ще хтось вірить у наші блискучі перспективи, піти на пиво і після другого бокалу пожалітися, що ось ми такі хороші, а у владі самі педерасти, а після третього бокалу затягнути сумну повстанську пісню і з патетичним настроєм зигзагами піти до дому – чим не утеча від реальності.
Я також час від часу піддаюся цій народній стихії.
Тоді:
Моїми улюбленими кольорами стають червоний і чорний, кольори прапора ОУН.
Моя улюблена книга – «Націоналізм» Донцова.
Моє око підозріло дивиться на євреїв і з ненавистю на росіян.
Я планую зачати трьох синів і назвати їх Степаном, Андрійовичем і Бандерою.
Але нічого, нічого. До тридцяти років навіть таким обрізають крила.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

свинство....

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 08-08-2012

Гірко!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 05-08-2012

А Ви не дайтеся (про обрізання крил)!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 01-08-2012

Злісно, але незле

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина Михайловська, 31-07-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81742405891418 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …