Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33574, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.182.179')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Історична проза

Продовження оповiдок про вчителiв комунiзму

© Артур Сіренко, 19-07-2012
                                                    «Що робити?»
                                                                      (В. І. Ленін)

Продовжуємо публікацію уривків з книги Комочкіна К. Ф. «Оповіді про вчителів комунізму». Книга доволі рідкісна і маловідома публіці. По суті своїй це мемуарна література – спогади про життя і діяльність першого секретаря Кролевецького райкому партії Полікарпова В. І. Ці спогади цінні для вивчення історії комуністичної ідеології, а також для пропагандистів, що займаються практичними питаннями виховання комуністичної молоді.

*     *    *
Парторг Полікарпов говорив:
- Чи не радісно вчитися комунізму справжнім чином і постійно домагатися досконалості пролетарської свідомості? Чи не приємно, коли комсомольці приїжджають на партійну школу здалеку? І чи не той справжній комуніст, хто не нарікає з приводу того, що комунізм буде збудований ще не скоро?

*     *    *
Парторг Полікарпов говорив:
- Рідко буває, щоб комсомолець, сповнений поваги до секретаря райкому партії був би незадоволений радянським урядом. І не бувало зовсім, щоб той комсомолець, хто задоволений радянським урядом, впав би в опортунізм чи підпав би під вплив буржуазної ідеології. Комуніст турбується про корінь – про ідеологію. Коли закладена ідеологія, то народжується комунізм. Повага до секретаря райкому партії – чи не в ній коріниться комунізм?

*     *    *
Парторг Полікарпов говорив:
- Якщо будуть поважати Володимира Іл’їча Леніна, пам’ятати Фелікса Едмундовича Дзержинського, то в народі знову зміцніє комунізм.

*     *    *
Парторг Полікарпов якось засмутився:
- Як я опустився! Мені давно вже не сниться товариш Ленін!

*     *    *
Парторг Полікарпов говорив:
- Чи далека комуністична ідеологія? Коли я до неї намагаюсь, вона до мене приходить.

*     *    *
Якось парторг Полікарпов захворів і його поклали в обкомівську лікарню. Комсомолець Булочкін прийшов до нього в палату і попросив дозволити почитати йому вголос роботу Леніна «Крок вперед, два кроки назад».
Парторг Полікарпов спитав:
- А хіба так роблять?
Комсомолець Булочкін відповів:
- Роблять. Ленін говорив: «Вчитися, вчитися і ще раз вчитися комунізму справжнім чином!»
Парторг Полікарпов заперечив:
- Я вже давно вивчаю комунізм...

*     *    *
У своєму парткомі Полікарпов здавався простодушним і недорікуватим, а на партійній конференції або на засіданні обкому він говорив красномовно, хоча і мало.

*     *    *
Коли парторг Полікарпов організовував комуністичний суботник, він стояв на східних сходах тресту в парадному костюмі з краваткою і червоною стрічкою на лацкані піджаку.

*     *    *
Коли згорів Кролевецький райком, то парторг Полікарпов, дізнавшись про це, тільки спитав:
- Ніхто не постраждав?
А про протоколи засідань райкому, які зберігалися в його кабінеті, навіть і не згадав.

*     *    *
Одного разу комсомолець Булочкін спитав парторга Полікарпова:
- Як служити справі Світової Революції?
Парторг Полікарпов відповів:
- Не знаючи як служити пролетаріату, чи зумієш служити справі Світової Революції?
- Насмілюсь запитати, що таке комунізм?
- Не знаючи, що таке розвинутий соціалізм, як можеш знати, що таке комунізм?

*     *    *
Одного разу парторг Полікарпов сказав:
- Який гідний і хороший комсомолець Булочкін! Він у день задовольняється тільки шкуринкою хліба і одним келішком горілочки. Інші би не витримали. Але він не зраджує цим радостям! Який гідний і хороший комсомолець Булочкін!

*     *    *
Одного разу комсомолець Булочкін спитав парторга Полікарпова, що таке «соромно». Парторг Полікарпов відповів:
- Соромно отримувати зарплату в країні в якій будують комунізм і в країні, де при владі буржуазія.
- А чи може вважатися комуністичною мораллю і комуністичним вихованням усунення в собі марнославства, гонору, заздрощів і жадібності?
- Це може вважатися важкодосяжним. А що стосується комуністичної моралі, то я не знаю. – відповів парторг Полікарпов.

*     *    *
Одного разу парторг Полікарпов відвідав другу Кролевецьку середню школу. Побачивши його піонери почали стукати в барабан, сурмити в піонерський горн і кричати: «Завжди готові!»
Побачивши це парторг Полікарпов сказав:
- Вміють вибрати час! Вміють вибрати час ці піонери з другої школи!

*     *    *
Одного разу парторг Полікарпов почув по радіо пісню «Мала земля». Після цього він три дні не міг їсти докторської ковбаси і сказав:
- Не чекав я від музики такої сильної дії, не чекав...

*     *    *
Парторг Полікарпов якось сказав:
- У нашій країні вже ніхто не вірить у побудову комунізму. Відремонтую я паротяг, візьму гвинтівку і поїду на станцію Комуна. Кого візьму я з собою? Певно, комсомольця Булочкіна.
Комсомолець Булочкін почув про це і почав пишатися.
Тоді парторг Полікарпов сказав:
- Але лихо! Комсомолець Булочкін не може працювати навіть кочегаром на паротязі!

*     *    *
Парторг Полікарпов якось сказав:
- Прекрасно і велично звучить пісня «Інтернаціонал» коли її виконує комуніст Іванов!

*     *    *
Перший секретар Сумського обкому партії Самодуров якось сказав, коли мова йшла про Кролевецький райком партії:
- Секретар райкому Полікарпов справжній комуніст і хороший організатор, але він не зумів нічим прославитись.
Почувши про це парторг Полікарпов сказав:
- Чим же мені зайнятись? Може мені зайнятись організацією гуртка самодіяльності на хімічному заводі? Або може організацією спортивних змагань у місті Шостка? Займусь я керівництвом гуртка художньої самодіяльності на хімічному заводі!

*     *    *
Парторг Полікарпов якось вигукнув:
- Якщо комунізм вже не комунізм, то який це може бути комунізм? Який це може бути комунізм?!!!


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Залєвський Петро, 19-07-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.3601570129395 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …