03.04.2006 р. У напівсні чуєш стукотіння краплин дощу. А може це час? Бо як інакше уявити собі час ніж як ланцюг подій наступаючих одна по одній - впала одна краплина, впала друга краплина, впала...
Час зубів не має, але й так ніщо перед їм не вистоїть - ні створене природою, ні рукотворне. Ось декілька днів тому був на одному із цвинтарів, де знайшов кам’яний пам’ятник із кованим хрестом, в якого орнаменті побачив сваргу, більше відому під назвою свастики. На пам’ятнику вирізаний 1882 рік, отже час, коли нікому й на думку не спало, що через сорок років виникне партія, яка спаплюжить цей один із найстаріших людських символів щастя і благополуччя. Але з другої сторони - хто його знає, чи коваль, який виконував хрест свідомий був значення цього зображення, адже хоч сварга зустрічається в минулому і у слов’ян, то я на Підляшші ніколи в жодному орнаменті її не бачив. Як це було - відомо лише цьому колишньому ковальові, але його тіло вже давно пережувала якась могила на тих чи інших могилках, а душі ні очам нашим бачити, ні нашим вухам не чути...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design