Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51030
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33389, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.14.22.250')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Дорогою ціною

© Марина, 26-06-2012
   Минув місяць, як Олена зі своїм хлопцем Денисом їздили на відпочинок в Крим. Молоді люди ще довго згадуватимуть той день, коли Лєна ледь не загинула, а Ден мало не втратив найдорожчу людину. Вони зустрічаються вже рік, але останнім часом щось не ладнається: часті сварки то через роботу, то через нехватку тепла. Для жінки головне увага коханого, а Ден давав її мало Олені в основному через роботу, друзів тощо. Лєна ображалась і скандалила. От пара й вирішила відпочити від сірих буднів і присвятити вихідні один одному. Це було прекрасною можливістю відсвяткувати річницю стосунків і розібратися в проблемах. У перший же день відпочинку Лєна ледь не потонула. Здавалося б: як можна потонути на мілині, та ще й коли морська вода і так тримає на плаву? Мабуть так повинно було статися. В той же день передавали шторм на вечір, тому закохані спішили скупатися у теплій морській воді. Поки Ден плавав на солідній глибині, Лєна борсалася біля берега. Аж раптом зірвався вітер і дівчину ззаду накрило хвилею. Вона мимоволі зробила крок назад і натрапила на різкий спуск на дні. Їй забракло повітря, а невдалі спроби попливти породили паніку. У цьому стані людина мало нащо здатна. Вода набралася у вуха, ніс, рот. В очах потемніло…
  Наступним, що пам’ятала Олена були долинаючі незрозуміло звідки благання знайомого голосу.
В цей час Ден схилився над коханою і  зрозумів, що вона не дихає.
- Боже, тільки на це!.. – промовив крізь зуби хлопець і почав робити Лєні штучне дихання, повторюючи тримтячим голосом: «Тільки не йди, не покидай мене! Дихай, сонечко!..
  У цей момент, коли шанси врятувати кохану були мінімальними, Денис зрозумів, як сильно він її кохає і, що не переживе, якщо не врятує дівчину. Хлопець знав, що на все-про-все в нього є максимум 2 хвилини, а в разі невдачі, він ніколи більше не почує її дзвінкого сміху, ясної усмішки і глибоких карих очей, які світяться всякий раз, коли він скаже: «Я тебе кохаю». Як же рідко він казав ці слова, а більше може й не випасти такої можливості. Як же шалено билось його серце, в той час, як її серце стояло… Він би усе віддав, аби Лєна прокинулась, аби забилось її серце.
- Кохаю тебе… - приречено промовив Ден і зробив останній вдих у її нерухомі уста. «Невже це все?» - запитав він себе і зразу ж отримав відповідь: дівчина розплющила очі і виплюнула чималу кількість води.
- Слава тобі, Боже! – сказав хлопець і пригорнув до себе тремтячу Лєну. Він поцілував її у висок і пригорнув ще дужче, так, як раніше ніколи не обіймав.
  Олена завдячувала коханому життям, а Ден нарешті зрозумів, як сильно він її кохає. Незабаром вони одружилися і більше ніколи не розлучалися.
Дорогу ціну, яка могла коштувати парі життя, заплатили Лєна і Ден, щоб зрозуміти, що вони кохають один одного більш за все на світі.
  Чому для того, щоб зрозуміти наскільки дорога тобі людина, треба усвідомити, що ти її втратив?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0040900707245 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …