Умань – давнє славетне місто. Його історія, окроплена кров’ю, оточена легендами. Сьогодні 87-тисячну Умань звуть єврейською. Проте Умань – українське місто. Попри те, що житло у районі паломництва скуповують іноземні громадяни, попри те, що новий «Закон про мови» може рано чи пізно поставити іврит на рівні з українською.
Умань є, була і буде українським містом. Віки польського та російського панування не змінили цього.
Умань говорить українською!
Прийди і почуй українське!
Почуй українську поезію з перших вуст авторів з усієї України та з-за кордону!
Цьогоріч фестиваль проходитиме протягом трьох днів, 6-7 липня. Учасників та гостей чекають три сцени, книжкова виставка-ярмарок, конкурси, екскурсії та інші цікавинки. Чекаємо іменитих та навіть одіозних осіб української літератури.
План заходів «УманьЛітФесту – 2012»
6 липня
15:00 – відкриття фестивалю (адміністративний корпус дендрологічного парку «Софіївка», вул Київська, 12-а (вхід від Автовокзалу))
15:15 – виступи учасників фестивалю, авторів та творчих колективів міста Умані та району
19:00 – містична екскурсія історичним центром Умані (легенди старого міста, невідома Умань)
22:00 – пошуки квіту папороті та інші не менш містичні події
7 липня
9:00 – екскурсія містом та музеями
12:00 – виступи учасників фестивалю з різних міст та з-за кордону, аукціон (павільйон «Флора», дендропарк «Софіївка»)
12:00 – відкриття виставки-продажу книг, дисків, альбомів учасників фестивалю (торгові ряди, дендропарк «Софіївка»)
17:00 – закриття офіційної частини фестивалю
18:00 – продовження фестивалю на березі ставка, слем, купальсько-поетичні ігрища, фуршет (село Пугачівка, Уманський район)
8 липня
10:00 – екскурсія дендрологічним парком «Софіївка»
Взяти участь у фестивалі може кожен автор, який пише українською мовою. Рівень майстерності тут не має значення, хоча бажаний. Зареєструватись для участі у фестивалі можна до 1 липня за адресою: krimovska@gmail.com
Реєстраційний внесок: 100 грн.
Учасникам при собі бажано мати влані книги, диски, альбоми для виставки-продажу, зручний одяг та взуття для тривалих екскурсій та свята на природі, купальний костюм, засоби від комарів, комах тощо, гарний настрій, валізи позитиву і власні твори для декламування
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design