Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33296, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.227.114.125')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Чорне

© Maria Sh., 15-06-2012
- Чорний колір – це колір стилю, - сказав Модельєр. – Він робить одяг строгим і вишуканим. Він буде модним завжди.  Жоден інший колір не здатний надати вечірній сукні більшої витонченості, привабливості, парадності. Він може бути водночас  і строгим, і спокусливим.
-- До того ж чорний -- це  колір розкоші, - поспішив втрутитися Любитель вишуканих речей, – зверніть  увагу на ці розкішні чорні шкіряні дивани  та фотелі, на чорні меблі, а машини чорного кольору... Це ж наче символ влади, сили, неприступності і, звичайно, величі.
--  Ні, все-таки чорне – це колір смутку, -- заперечив Песиміст. – Він навіває якусь тугу, навіть печаль. Недарма це колір трауру.
-- Ви хотіли сказати смерті! – вигукнув Трагік. І очі у нього при цьому заблищали  так, наче він щойно почув якусь смачно-жахливу історію. – Так смерті, трагедії… Бо сама смерть і є трагедією нашого життя. І чорне найкраще символізує те, що своє життя людина все одно закінчить в темних обіймах смерті.
-- Насправді чорне – це символ сатани, - подав голос Шанувальник містичних сторі. - Коли говорять про нечисту силу, то її завжди асоціюють з чорним: чорні лати, відьми з чорним волоссям….
-- А ще це колір гріху. Недарма всі блудниці так полюбляють чорний одяг, -- втрутилася Благочестива пані. - Хоча, як відомо, чорний – колір нещастя. Він притягує негативну енергію. Як на мене, то варто б  взагалі заборонити чорний колір, принаймні в одежі.
-- Ну це  вже  ні! -- вигукнув Філософ.  – Чорне і біле – це кольори добра і зла. Це  символи філософських категорій. Весь світ побудований на протиріччях: порядок - хаос, добро-зло, вічність – мить. І нікому не дано їх викинути просто так. Вони вічно існуватимуть поки існує світ, поки є радість і смуток, любов і ненависть….
-- Вже ваші роздуми достатньо сумні. Чому б не побачити чорний колір у всій його красі, -- захоплено почав Романтик. – У чорних очах коханої дівчини, які горять шаленим полум’ям, іскряться сотнями вогнів і проникають просто в душу!
-- А що ви скажете про красу ночей?! – додав Поет. – Адже чорне – це, безумовно, колір ночі: коли в чорній темряві сплітаються Вічний спокій і якась незвідана Таїна…і ..
-- Я теж знаю про красу такої ночі – чорної, як воронове крило, -- перебив його Злодій. – Чорний одяг і темінь ночі допомагають стати непоміченим.  Це найкраще прикриття, коли йдеш на справу.
Від такого святотатства Поет відраазу втратив дар мови. Навіть Благочестива Пані та Філософ не знайшли, що відповісти. А філософи і благочестиві пані, як відомо, люблять  мати на все свою думку. Дискусія закінчилася. Хоча кожна з тез могла стати темою для цілої дисертації. Нічого не сказав тільки маленький хлопчик, який не зрозумів нічого, з того, про що говорили дорослі. Він просто малював на папері свою мрію. І точно знав, що чорний колір – це лише один з відтінків. І в поєднанні з іншими кольорами, він робить малюнок красивим і завершеним.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.9512779712677 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …