Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 33278, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.102.239')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Озеро

© Тетяна Малиняк, 12-06-2012
Колюча скошена трава під ногами нагадувала про те, що теперішнє місцезнаходження – планета земля. Туман зі сліз м'яв місцеві краєвиди, малюючи химерні візерунки з хмар, дерев, птахів і людей.  Хотілося чим швидше пірнути в озеро, змити зі щік солені потоки, заставити тіло дрижати від холоду. Хотілося кричати і навіки замовкнути, ридати і лишитися без сліз, пам’ятати кожну мить і навік позбутися пам’яті,  померти і жити вічно, вірячи в повернення вчорашнього дня!

Зустрічаючись з кожною втратою він поводив себе як справжній чоловік. Легко відпускав, з погордою махав рукою на прощання… Та сьогодні все було не так. Він йшов, біг, спотикався, падав, кривив обличчя від болю, шукав опори для душі там, де несила було встояти на ногах.  

Все більше відчував запах води,  до вуха доносилися дрібні звуки вечірніх хвиль. Мокрішою і в'язкішою ставала земля, і вже  ліпилась до ступнів, скрипіла під ними, мов мокрий сніг під чобітьми. Ще крок, другий, третій, і холодна синь водойми залоскотала шкіру. Безсило звалився колінами в прибережний мул, підніс жменю води до обличчя, вмився, пірнув і винирнув. Щосили погріб до середини водойми. Втамувавши сльози і набравши в легені якомога більше повітря,  поплив вниз, на глибину. Рвав бентосні водорості, мов поранена, спрагла життя і смерті риба метався вгору-вниз і вправо-вліво.

Все менше кисню і сили залишалося в його тілі, менше глузду в голові, менше сліз біля серця… Зовсім слабкий він виплив  до поверхні, жадібно вхопив повітря, погріб до берега.  Ноги, всі в мулі та водяній зелені, торкнулися землі, мокра футболка напнулася від холодного вітру. Задихане тіло пройнялося тремтінням. Сльози знову опинилися на щоках. Вже не хотілося кричати, вмирати і канути в забутті. Зараз він знав, що робитиме далі.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Це ж не кінець?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Хто-зна хто, 12-06-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79386401176453 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …