Мені здається, чи то так і є насправді: романтика зникає зі сторінок журналістики. Надто мало вражень, обрамлених в слово, замало відчуттів…
Ще донедавна на радіо легко можна було почути розповіді, блукаючі вулицями самотнього міста. А пам’ятаєш той пізній осінній туман кількарічної давнини. Туман, що закутав сизою пилиною на довгі тижні всю Україну. Ти пам’ятаєш вологі й похмурі дні, й згущене повітря, й стиснутий світ. Перехожих, що виринали нізвідки прямо у тебе перед носом, приглушений шум доріг за крок від тебе, фари авто з сірої пітьми вечора й ліхтарі довкола, затушовані лиш відтінками, а не кольорами. Зрештою туман минає , та у кожного в пам’яті зостається своя згадка про незвичне явище природи і про наші власні образи у ньому.
Пригадую одну замальовку з газети «День» журналіста, ім’я якого вже забулося. Проте чи можливо забути його матеріал. Нічого особливого – лише той туман, занотований у слові. Інші епітети, спостереження по-іншому вбрані в метафори та символи, але враження – спільні. Рядки, прошивши наче ниткою життя сотень людей.
Така собі своєрідна підшивка реальності, забутого й втраченого, стертого буднем. І досить одного слова, щоб минуле знову привиділося, об’єднавши до купи силуети наших історій.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design