Постійно відчуваю потяг власного минулого: погляди полишених вулиць, галереї різнобічних будівель і сіру панельку, де з-поміж сотень квартир в одній навіки лишаються знайомі інтер’єри кімнат.
Так і кортить відвідати місця свого минулого, колишнього й перерваного. Бо тимчасові помешкання – то своєрідні етапи життя, переплетені з конкретною адресою.
І ось так з рідного дому в доросле життя: студентські гуртожитки, перша винаймана квартира, друга… безкінечний пошук пристанища.
107 двері на вулиці Андрія Головка, що на Солом’янці, 9 поверх і панорама на аеропорт «Жуляни» – з того починається прописка. А далі тривала зупинка – п’ять років за стінами масиву.
Ще через рік уже на іншому боці міста знову сідаєш на «трійку» і мандруєш до вулиць минулого. Там, як і завжди, снують люди, спроквола будується архів, вирує ринок, пустують запломбовані бювети. Тут зустрінеш улюбленого бомжа з виразом мислителя, лише тут купуєш особливо смачні київські пончики, й десь за закритими парадними гуркоче ліфт, а ти стоїш і вдивляєшся у відкрите вікно, яке, здається, й не помітило твоєї відсутності.
Ця вулиця, як й інші, має свої впізнаванні риси: за запахом задушливого проспекту поблизу; за звуком бренькоту музичної школи, кольором розлогих кленів над вицвілим асфальтом. Тут всього вдосталь – мається навіть будиночок з власною привидкою. Окрім мене, ніби й ніколи не було.
Та все ж, чомусь так важко заснути без світла вогнів й нестерпного шуму проспекту, й інколи хочеться окинути поглядом простори з висоти знайомого вікна.
Мабуть, минуле не відпускає мене.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design