У переддень Дня закоханих у театрі розпочинався концерт симфонічного оркестру. Глядачі разом з музикантами готувалися до польоту "на крилах любові" над європейськими столицями. Вийшла чарівна ведуча концерту і заговорила... російською. От дивина, скажете ви, і я з вами погоджусь. Дійсно, це щось особисте, можливо, лише моя глибока рана ятриться тоді, коли навіть у стінах українського театру, у Полтаві, на концерті, де здавалося б, немає жодних підстав оголошувати номери російською мовою, звучить все ж таки вона, а не наша.
І в уяві почали повставати різні образи і теми: ось я пишу сердиті тексти на форумах, а ось висловлюю своє обурення якійсь причетній посадовій особі і так далі. Навіть хотілося покинути залу, яка до речі була повною.
Але зберігати спокій - одна з рис характеру, яку я плекаю у собі, тож не зціпивши зуби, а прийнявши те що є, зосередився на музиці, бо оркестр саме розпочав гру.
Виступ за виступом наставало проясніння: ведуча ілюструвала музичні номери чудовими зразками російської поезії, яка поступово почала ставати одним цілим з музикою.
І тут мені стало зрозуміло, коли я не люблю російської: коли нею говорять з ненавистю, особливо до близького і рідного для мене.
Але зі сцени звучала любов, російськими віршами і безнаціональною музикою, красою ведучої і музикантів.
Повертався з концерту з відчуттям насолоди від почутого і побаченого і з важливими висновками для себе.
Якою б мовою ви не говорили, завжди говоріть однією - мовою любові, і тоді вам відповідатимуть теж на цій дійсно універсальній, прекрасній, божественній мові.
Зі святом закоханих вас, дорогі мої!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design