Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 32154, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.201.71')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Уривки з життя сучасної інтелігенції

© Марія, 13-02-2012

В салоні нової блискучої тойоти вишукано сиділа чистокровна пафосна блонда. Вона, як і належить, вишукано надувала губки і достойно несла свою життєву ношу, яка час від часу вивалювалась з декольте прямісінько на руль. І, звичайно ж, дістала запальничку (обов’язкові щоденні інгаляції). Їй треба поспішати – вже й вечір скоро, а вона сьогодні ще й нових суконь не купила, що вже й про зачіску говорити. Та без «колеги» не можна, треба дочекатись, вона все-таки важкий час долає, поки до машини дістанеться: то в гардеробі заблукає, то по дорозі до вхідних дверей каблук зламає. Ета же піпец, а не жизнь! Так і живем.
А от нещасна жіночка, яка іде на півметрових каблуках бруківкою хрещатика. Це ж нещасна людина, як її не пожаліти?! Не «наработала», бідненька, ще на лєксус. Стоїш і дивишся, ну камеді клаб, що ще скажеш.
***
«Арена сіті» - місце туси майбутнього нашої країни, маленьких інтелігентів. Там за склянкою деніелза можна обговорити такі філософські питання, як хто й куди накачав силікону чи скільки разів на рік треба купувати нову тачку. Цим і живуть.
***
         Готель. Біля готелю припаркований убогенький Aston Martin. Його хазяїн підіймається ліфтом. Натомився. У нього не найлегша робота – він же заступник секретаря головного замісника помічника генерального менеджера по роботі з чимось. Та такий же трудоголік! Як своєї роботи нема, то він халтури шукає. Ось, наприклад, сьогодні взявся допомогати другові проводити кастинг в модельне агентство. Там ще наче пару штук на естраду рвуться, та яка різниця, вимоги ж до всіх однакові. Зараз приїдуть дівчата, пару ящиків шампанського і почнеться кадрова робота.
                                                                     ***
- А де ви цього місяця відпочивали? В Криму???!!! А…ви що збанкрутіли? А-а, хотіли купити Крим? От гади, таки не продали, зовсім про людей не думають. Це ж вам весь бізнес-план на рік доведеться переробляти!
                                                             ***  
Кожна сучасна інтелігентна жінка має виділяти час на вивчення літературно-інтелектуальних видань, як «Космополітен», «Пінк», «Вог». Адже там публікуються дуже актуальні статті, які охоплюють моральні, політичні, суспільні, філософські, та взагалі всі проблеми, що хвилюють жіноцтво на даному етапі («Як вийти заміж за мультиміліардера», «Як правильно підібрати домашнього улюбленця під інтер’єр» і т д). Как страшна жить!
                                                                ***
Повз Бессарабку шкандибає бабуся, якась ну зовсім не інтелігентна. Проходить повз магазин, на неї дивляться, як на прокажену, мовляв, чого це вона тут вештається, «ета портит имидж нашева бутіка!». Та вона цього не помічає, очі пусті-пусті, наче й дивиться кудись, а куди? В минуле напевно… заходить до «Пузатої хати» і дістає з хустинка пожмакані кольорові папірці. Який несмак! Яка неповага! Інтелігентні люди відносяться до них шанобливіше, складають в пачки, вони в них новенькі, гладенькі. Та й виховання їм не дозволяє носити папірці у такій мізерній кількості. Важко видихаючи, з таким же «внікуди» поглядом вона бере склянку компоту і…чотири варенички… Сідає біля вікна, обідає. Наївшись досхочу (чотири вареники це вам не якийсь там бізнес-ланч!), знову дістає папірці. Руки трусяться (точно – переїла). Перерахувала (ти ба яка жадна – там всього то 2+2=4, а вона їх все рахує!)
Проходячи повз парковку, бабця випадково наштовхується на якогось інтелігента в Dolce & Gabbana (напевно вчителем працює). Той дістає хустинку, витирає рукав, який вона зачепила, і чемно відповідає: «Куда прьош, старая дура!». Від такої поваги і теплих слів у свою адресу, бабуся навіть просльозилася. Так і живе…
                
                


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Victor Artxauz, 15-02-2012

Дістало. Еге ж...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 14-02-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81449604034424 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …