Минулої суботи ти заполонив мене всю. Ти здивував своєю раптовістю і невчасністю. Ти налякав пекучою молодістю. Чого-бо порушив мій осінній спокій, схожий більше на патологію, ніж депресію? Чого-бо увірвався в моє життя вітром і холодом? Мовчиш, бо тебе вже нема.
У неділю насолоджувалися одне одним. Твій ангельський погляд все падав і падав на мене. Потім ти торкався своїми лапатими руками моїх гострих плечей, цілував світлі вії, від чого вони ставали ще світлішими. Я тремтіла, червоніла й танула. Увесь третій день лежав, мені навіть здалося, що захворів. Лікувалися холодною темрявою. У вівторок господарювати в моїй душі почала весна, але до неї чомусь ти ставився скептично. Пригадую, казав, що вона розлучить нас, пошматує, в першу чергу, тебе, а мене залишить осені. Так воно і сталося. На п’ятий день ти зник, але я ще відчувала в повітрі твою морозну присутність. Літнє сонце сміялося наді мною: «Ги-ги! Покинув і тебе, мерзотник! Він хоча б із кимось зустрічається більше трьох місяців? Не переймайся, крихітко, він повернеться і ще набридне білістю». Все одно чекала, гірко плакала, рятувалася корицею, п’яніла й знову плакала. Кохала. На шостий день і небо розридалося і розсердилося на нього. Була вже осінь, як і я, сіра, негарна й розіп’ята. Вона пообіцяла, що скоро піде, не заважатиме, і тоді ми знову будемо разом, мій холодний володарю. П’ятниця. Усе чорнильно-смутне навколо. Тепло. А я хочу, хочу, аби було холодно, аби вкритися тобою, як білою пухнастою ковдрою, і спати, мріючи, щоб зима не починалася і не закінчувалася ніколи, тривала вічно. Лише би тоді я навічно залишилася у твоїх янгольських обіймах.
Суботній ранок. Тиждень минув від нашої першої зустрічі. Як на мене, - рік. Ти не повернувся, бо тебе вже нема для мене. Сьогодні, мій янголе, ти для когось став першим гріхопадінням. Ти падав, падав…Тебе вже нема. Для мене.
11.11.06.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design