Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 318, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.205.238.173')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза філософія

Філософія крізь призму буття

© Олег МАРИЦАБО Серый, 21-09-2005
Без початку... (Замість передмови)

„Він знайде те, що шукає. Та я впевнений, що йому це не сподобається...”.- так розпочинаю свій злободенний монолог.
„Є лише одна книга, що несе неправду – це Біблія”. Ану ж давайте, назвіть 10 заповідей Господніх. Не пам’ятаєте? От і воно. Гортайте її, занурюйтесь у світ брехні, яку нав’язують із самого дитинства. У церквах вам тараторять на вуха; морочать голову, буцімто ви – гріховні. Хоча найсильніший гріх несе сама церква, оскільки так звані „попи” хрестять дітей без їх відома. Вони напряму порушують та ліквідують Бога в собі та довкола... Бо не залишають права вибору. Про яку демократію може йти мова, якщо від самого народження в нас забирають шанс, саджають до тюрми бога, писати з великої літери імення якого не піднімається рука. Це – перша сходинка, що порушує безвихідь.
Ті, хто хоче продовжувати сидіти у в’язниці, кому хочеться, щоб за нього протягом усього життя вирішували інші, хто паплюжить своє існування сам, мої роздуми не потрібні. Можете закрити цю книгу та продовжувати крокувати в тому ж дусі, плисти за течією... у глухий кут...
Спасибі Вам за те, що читаєте далі. Ви – сильна особистість, яка не дозволить керувати собою.
Викладаю спростування так званого „Нового заповіту” (вибірково, щоб Ви мали змогу зрозуміти саму суть тисячолітнього обману). Пояснюю, що Вас віками дурили, причому так нахабно, як тільки можна. Насправді ж пояснюю не я, а Ви самі. Ви самі усвідомлюєте все. Я можу показати Вам на двері, та відчинити їх можете лише Ви. Хіба Вам подобається бути обдуреними? Хіба Ви не хочете відчути свою значущість? Читайте, любі друзі...

1. Ви чули, що сказали древнім: „не вбивай, хто ж уб’є, має бути засуджений”. Від Матвія. 5:20 – 5:32 (21)
А.   Хіба гріх убити тяжко хвору людину, що своїм існуванням псує життя своїм рідним та близьким? Вона ж сама того бажає. Спитайте в неї самі.

2.     І нехай буде слово ваше: „так, так”; „ні, ні”; а що окрім цього – то від лукавого. Від Матвія. 5:33 – 6:1 (37)
Б. Хіба для самодостатнього спілкування нам вистачить двох слів? Ми ж більш розвинені, ніж комп’ютер, який розуміє лише два поняття: „1” („так”) і „0” („ні”). У нас у мозку більше біту інформації, чи не так? А нас програмує, зомбує церква. І що найогидніше – вона робить це через біблію, прикриваючись Господом. Залишається питанням, кого саме тепер можна назвати „лукавим”.

3. ...Хто вдарить тебе у праву щоку – підстав до нього іншу. Від Матвія. 5:33 – 6:1 (39)
В. Це вже мазохізм. Якщо Ви – мазохіст, то в Біблії написано саме для Вас. Хіба можна все життя миритися з тими, хто тебе ненавидить, плює на тебе та твоїх рідних, близьких? У Біблії Сатани сказано, що якщо тебе вдарять у праву щоку, сокруши ближнього свого по лівій. Навіть якщо це для Вас занадто, то не потрібно підставляти іншу щоку. Просто розверніться та підіть геть.

4. Не збирайте собі скарбів на землі... але збирайте собі скарби на небі... Від Матвія. 6:17 – 6:31 (19-20)
Г. Якщо Ви нічого не матимете на Землі, то ви потрапите на небо настільки швидко, що й самі не уявляєте. А про який рай може йти мова, якщо ви не „заробите” „благими діяннями”? А Ви взагалі розумієте, що таке благо? Чи бачите різницю між „добром” та „злом”? Чи не розумієте Ви, що цих понять просто не існує, що грань між цими двома поняттями настільки тонка, що її майже немає?

5. Ось, я посилаю вас, як овець серед вовків: то будьте мудрими як змії, і прості, як голуби. Від Матвія. 10:11 – 10:26 (16)
Д. Вас порівнюють з вівцями. Хіба не бачите? Це тому, що з так званим Богом Ви навіть не маєте права голосу. З Вами ніхто навіть не рахується. Про що мова? Бажають „мудрості зміїної”. Пам’ятаєте, що змія – джерело першородного „гріха”. Вас порівнюють із зміями, бо вони – грішні. Творці Біблії хочуть, щоб Ви, люди, теж були грішними. Це роблять для того, щоб Ви мали почуття вини та було Вас за що карати. Хоча насправді людство – безгрішне. Вони хочуть, щоб Ви були прості як голуби. Церква МАЄ Вас на увазі, вона вважає Вас ніким, нікчемними хохлами-простаками, жебраками долі.

6. Остерігайтесь же людей: оскільки вони віддаватимуть вас в судилища і в синагогах своїх битимуть вас. Від Матвія. 10:11 – 10:26 (17)
Е. Це взагалі маячня божевільного. Остерігатися своїх братів, сестер? Ховатися від своїх друзів? А нав’язлива думка, що Вас будуть бити – це вже хвороба. Не хочу більше навіть відкривати цю безглузду книженцію.

До речі, зверніть увагу, де Ваша біблія видана. Дуже часто місце видання не вказане зовсім. А якщо і вказане, то, скоріше за все, це буде якась дивна далека-далека благочинна країна „за бугром”. Найчастіше такі книжки роздаються „на шару”, бо в їх країнах це – сміття, яке нікому не потрібне. І чи не вважаєте Ви, що від таких „дарунків” віра тільки знецінюється? Вас це анітрохи не дивує? Звідки взялися „спонсори” і чому вони „взялися” саме для Вас? Навіть якщо Ви опинилися „щасливчиком”, бо маєте біблію, видану в Україні, то будьте певні, що її виданням займалися далеко не українці, а сіробуромальські іноземці, що приїхали зі своєю так званою „місією”, щоб позабирати Ваші душі...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Глибоке співчуття неправильному тлумеченні Письма

© ВІкторія, 04-06-2009

та лишіть в спокої Матвія

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Іггі Поп, 21-09-2005
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83257079124451 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …