Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50954
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 31053, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.192.132.66')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

«Кіт у тигровій шкірі»

© Іринка , 28-10-2011
   Ми  називаємо їх  сонечками, котиками і зайчиками…. Ніжно і романтично.
Чи ви  жодного разу не звертались так до своєї половинки? Спершу вони тішаться усміхаючись і відповідають взаємністю, а через деякий час дають зрозуміти, що пішло щось не так. Питаєте чому  це  досить часто  буває?  Ми  не будемо давати відповідей на це запитання, ми розкажемо, як воно є насправді.

Олександр та Євгенія зустрічались три роки. Романтика, обійми, квіти і поцілунки. Доти, доки не вирішили з’їхатись один до одного ближче. Почали винаймати квартиру. Обирали довго, щоб було зручно, затишно, в теплих відтінках. І якщо квартиру такого кольору їм таки вдалось відшукати, принести туди усю свіжість передніх почуттів  було вже пізно. Друзі і родичі радили зачекати, мовляв притретесь, а дехто махаючи рукою називав це буденністю, з якою стикаються чи не всі молоді пари.
   Євгенія займалась затишком, купувала квіточки, готувала вечері, бігала додому як на свято. Ось тільки Олександр якось холодно реагував на сімейне вогнище. Його однолітки збирались в клубах і кафе, аби відпочити, позаглядати на дівчат, а Сашкові було потрібно йти  додому.
Одна і таж квартира, одна і таж дівчина, ті ж пестливі слова – сонечко….
Не дарма чоловіків  називають жителями планети Марс, а жінок мешканцями Венери. Чого питається хочуть досягти обоє майже інопланетян, якщо ми різні. Олександр хотів загадки, тої яку відгадав в ту мить, коли пара з’їхалась жити разом. Євгенія ж мріяла про сім’єю, яку в 25 уже пора було починати створювати.
   Відповідальність за когось лякає представників сильної статі. Фізіологія жінки підказувала Євгенії , що вона готова бути матір’ю, їй був потрібен, той єдиний з яким можна мати дитину. Олександрові в його 25, ще б погуляти не завадило, а вже потім дивитись на себе , як на батька.
  Ви вже  зрозуміли, що з цієї історії «кохання» нічого не вийшло, а починалося  усе з сонечка та зайчика…
У  відділ реєстрації актів цивільного стану Рожищенського районного управління юстиції мені вдалось зустріти  його директора –  Ларису Лясковську. За плечима, тієї, хто щотижня розписує близько 10 пар - 35 років щасливого подружнього життя. Проте через двері місцевого РАГСу приходять не лише, аби згодом стати на рушничок щастя. Тут реєструють народження, шлюб, розлучення і смерть. Така собі установа, через яку  «минає» життя.    
  Щотижня закохані приносять сюди  5 – 7 заяв на шлюб. Опісля дають місячний термін на обдумування свого вибору. Але інша сторона медалі та , що поруч із цим  - 5 пар приносять заяви на розлучення. Пані Лариса ділиться досвідом, що бувають такі, які не прожили жодного дня у шлюбі і приносили заяви наступного дня  після розпису. Є й такі , хто розлучився  через місяць. Ця тенденція спостерігається у вікових категоріях пар до 30 років. Від 30 до 40 наступає «затишшя», а ось, коли «сивина в голову….» тобто після 45 – ти, пари відчувають, що зможуть розпочати усе з початку. Це пояснюється також тим, що дітей виховали, вивчили і відпустили в доросле життя.
   2011 – ого  найбільше розлучались пари, які  побралися  2006 – 2009 роках, тобто ті, хто перебував у шлюбі три  і більше років. Не випадково ж  Фредерик Бегбедер  назвав одну  зі своїх  найуспішніших книг – «Любов живе три роки». Фахівці вважають , що саме в 36 місяців спільного життя подружні стосунки починають тріщати по швах, а рівень стресу один від одного сягає піку.  Чи не помічали ви, що зустрівши половинку на початку стосунків ви чуєте мінімум три, чотири компліменти на тиждень. Через три роки шлюбу цей показник скорочується до одного, а через п'ять років троє з десяти жінок  не чують жодного.
   Звикли, притерлись чи роздивились настільки близько, що нічого нового не помічаємо. От тільки жінки, ще якось намагаються  втримати, приклеїти те, що вже не клеїться в силу того, що якось залишатись самому серед   великої кількості покинутих жінок , не хочеться.
    Останній рекорд, яким може похвалитись Україна – вона перша в рейтингу розлучень серед країн Європи. Може тому, що там розірвати стосунки  дорого?  Розлучення може обійтись в 10 тисяч Євро. Щодо нас - потрібно сплатити всього лиш 17 гривень за бланк. Інший аспект – чим релігійніша країна,  тим менше в ній розірваних стосунків. Пообіцяв раз, значить навіки.
   Причиною такої  поведінки -  директор РАГсу назвала те, що більшість не хочуть вкладати в стосунки душу, працювати над собою. Коли люди клянуться «любити в горі і  в радості, багатстві, і в бідності» всі уявляють лише життя в радості, а горе переживемо окремо.
  Для зірок  та  знаменитостей шлюб і розлучення на руку. Найскандальнішими  голлівудськими розлученнями 2011 року  назвали -  розлучення  Кейт Вінслет та Сема Мендес, Демі Мур та Ештона Катчера, Дженефер Лопе та Марка Ентоні, Сандри Баллок  та Джессі Джеймс. Коли факт щасливої сім’ї перестає існувати -  про відомих світу цього починають говорити, як на піку їх кар’єри.
    Так було, є і буде – нас обирають, ми обираємо. Не вдалось сьогодні з одним, завтра вдасться з іншим чи іншою.  Усі вірять в те, що таких , як він чи вона буде сто. Якщо одним  щастить зустріти раз і назавжди ту одну-єдину, одного-єдиного, іншим доводиться пройти через випробування.
  Хто знає, може воно й на краще, що Олександр та Євгенія розійшлись не давши обітниць чекати і жити в горі , і бідності. Адже щороку більше 100 тисяч дітей, народжений у «щасливих сім’ях»  стають дітьми з неповних родин.
   Такі вони пестливі і ніжні перші два – три тижні. Пізніше реальніші – ті ж котики , тільки у тигровій шкірі, де замість серця, застиглі образи і непорозуміння. Якби ж одразу кожен бачив наскрізь яким є і не відштовхувався від свого егобажання – переробити когось на свій лад,  було б значно менше безперспективних на майбутнє стосунків, а відтак розлучень із фатальними для дітей наслідками.








Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

ДЕ ЮРЕ, ДЕ ФАКТО................

© Залєвський Петро, 30-10-2011

Ем...

© Антон Ракута, 28-10-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78142189979553 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …