Ти кохаєшся у квітах. Шаленієш від троянд, зводять із розуму вишукані кольори тюльпанів. Та й ще, якісь екзотичні, яких я й не повторю, чудернацькі назви. Чекав весни. Мріяв тебе подивувати – повести у ранній ранок, прекрасний, як пташина пісня, у малу дерев'яну хату на околиці, де доживає віку пані Скоморовичева і щороку обсаджує свою хатинку квасолею. На весні вона втопає у квасолевому квіті. Що там мальви, що там рута! Я так хотів показати тобі той пречудовий цвіт квасолі. І запах... Що ми тямимо в запахах? Квасоля втопає у золоті бджіл, звідки вони сюди й прилітають? - місто ж бо!.. Таким манливим є для них отой запах. А у запахах вони тямлять краще за нас… Чи тобі дарував хто суцвіття квасолі? Чи така думка може зродитись лише у моїй умильній голівонці тихого сьвірка*?
Нам не судилося дочекатися весни. Розійшлись дороги (якась дуже гидотна банальність!). Нехай уже й так. Ми справді, розбіглись та й іще по різних материках. І коли на твоїх життєвих дорогах (буде це Нью Йорк, чи Бразевіль) твій чоловік, чи коханець, гоноровий пан у Bugatti Veyron чи Koenigsegg Trevita** (не погоджуйся на менше, бо ти того варта!), запитає, яку піднести тобі квітку, скажи: «Найбажанішим був би квасолин цвіт, а ще б із бджілками… І засвіти до нього очима… Маєш же ти право за його (чи уже, дай Боже, ваші), великі гроші побачите те, чого показати тобі я так і не встиг…
* Умильний - хворий на голову (полонізм), сьвірок - нешкідливий, не агресивний вар'ят (львівська ґвара).
** Найдорожчі авто світу. Для прикладу вартість Koenigsegg Trevita складає $2,21 млн.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design