… І як вони вигинаються навколо тієї жердини? Та так у них ловко виходить, та з таким натхненням… Майстерність потроюється, коли вузесенька шворочка, що слугує за труси, мало не лопається від напханих купюр… Да-а…Це вам не підлогу шваброю мордувати!.. І що я оце тут роблю?! Хіба я гірша за тих дівок, що, мов кобили, в «уздечки» упряглися та свої дурні грошики рахують?! Хоч, ніде правди діти: з мене така «міцна» коняка, що з будь-якої упряжі випаде! Вдалася якась я… беззада. Груди собі «майструвати» я навчилася: поролончик… знову – подвійним «бутербродиком» – поролончик… мереживце… металеві “косточки”… От яка вигідна сучасна білизна: куди не кинь – одні Анжеліки! А на нижній… задній частині рідного тіла красу навести складніше. Ну, справді-бо, в спеку ж труси «з начосом» не натягнеш - щоб сідниці трохи «підросли»… Ось була в мене однокласниця, так вона і в спеку під джинси гамаші піддівала. Хлопці запримітили – підняли на кпин.
… То про що я перед цим думала? Жердина…купюри… «уздечки»… Далі. Швабра… копійки… з кінської збруї – на шиї домашнє «дишло». Тобто ярмо.
Я – санітарка в терапії, а по-сучасному – «молодша медична сестра». Але як цю біду не назви – а швабра, все одно, хвостом плететься… Я вже на ній і вигинатися навчилася – незгірш, ніж ті «кобили» зі стриптизу. Точно, не брешу: показати можу! Та тільки…де ж тих дурних глядачів набратися, щоб вони мої труси грошима набивали?.. Тут, коли яка хвора баба п’ятірку від серця відірве, то й сам зав. відділенням про це знатиме. «Добросердечна» сама ж йому й пожаліється!
Да-а… Не хворіють в нашій країні олігархи… А коли й нездужають, то лікуються не в моїй рідній терапії!
…А ну, наказую собі,постав швабру пер-пен-ди…ку…ляр-но! Нехай підлога від твоїх знущань трохи відпочине. Для олігарха ти, може, сідницями й не вдалася, так то нічо-ого! Скільки їх ще по світу ходить – мужиків невлаштованих (хай і небагатих!), треба лиш навколо старанно озирнутися…
О, диви, новеньку «Швидка» вкинула… Підтягнута, сухоребренька (як я), сувора і в окулярах…Ото вже комусь свекррруха!.. Та то не страшно: подібне соціальне явище - цей «тайфун», цей «міністр доморощений з надзвичайних ситуацій» має ще й звичайні людські, тобто природні, властивості: старіти, слабшати, втрачати силу і владу… Ти не на неї, вічну вчительку, дивись! Ти краще заприміть, хто поруч на кушеточці сидить, та за кволого ліктика її притримує! Спасибі, мамо, що вставали рано: гарний у вас синочок. Тепер буде мій.
Того дня він з відділення нікуди не йшов: вірно сидів коло материнської постелі, або поспішав коридором з довгим списком ліків у руках… Позиркуючи на нього, я відпрацювала свою зміну так старанно, що наївні хворі щиро було повірили, що так триватиме - віднині й аж до моєї далекої пенсії! Нє-є, шановні, у вас же немає такого сина, як у цієї новенької. Дай Боже їй швидше одужати (а то я на цій роботі загнуся, коли стара тут довше лікуватиметься!). Мій досвід жінки та прибиральниці (чи то пак – молодшої медичної сестри!) підказував, що досягнення моєї мети якраз дорівнює одному курсу антибіотиків для недужого «інспектора народної освіти». Так і вийшло. В пригоді став мій недознищений талант телеведучої…чи актриси…чи конферансьє, чи хто там ще заробляє на життя своїм виразним соковитим голосом з чіткою дикцією?.. Тепер до цих «голосових» професій додалася ще й моя – «шваброва». Бо коли я вперше сказала: «Затримайтеся на хвилинку, нехай підлога просохне», - то вимовила це так, наче запрошувала сором’язливого хлопця на дармове ліжко. Він так поспішав з аптечною торбинкою ліків, а тут закляк, геть забувши, що хвора матуся мусить випити пігулки перед їжею, а не опісля… Того разу сувора вчителька пообідала, так і не діждавшись рятівних таблеток. Ну, то не страшно, бо вона-таки одужала, навіть швидше, ніж я сподівалася (я зі своєю шваброю ще й втомитися не встигла!). Та й «романтично-виробнича» авантюра, мною затіяна, успішно завершилася - ще до того, як моя майбутня свекруха третину приписаних пігулок з’їла. Її синок тінню за мною ходив! Цей «Санчо Панса-шваброносець» був ладен мити за мене підлогу, аби лиш почути, як я до нього цокочу. І скажу вам чесно: я не гралася, бо таки справді в нього закохалася! І як же я до нього горнулася, коли він (ще й мама не виписалася) запропонував мені одруження! Кла-а-ас, це навіть більше, на що я сподівалася (принаймні, в цьому кварталі). Що мені тепер ті загнані стриптизерки, яким я так шалено заздрила! Хай ті любительки грошей складують їх у свої широкі холоші (чи то пак - у ті убогі шворочки), а я й по любові, на чесну зарплатню чоловіка, проживу! От тільки є один «моментик»… маленький «епізодик»… про який моєму коханому ще невідомо. Ну, не вийшло в мене раніше про це сказати! Набираю повні груди повітря (яке безсоромне перебільшення щодо моїх скромних натяків на груди!), занурююся з головою…іду під лід…виринаю… та оприлюднюю щиру правду: «Коханий, у мене є син!». Мій дворічний «епізодик», щасливий мій «моментик» досі не потрапляв милому на очі, бо я тимчасово відрядила його до бабусі…Бачили б ви, як засяяв майбутній прийомний татусь – неначе його поманили зустріччю, про яку він стільки років мріяв!
Коротше, перший екзамен мій суджений здав на «відмінно».
Вже й сувора вчителька перетворилася на добру бабусю, і мій малюк сподобався їй з першого погляду!.. Вже й заяву до РАГСу подали, і столи в ресторані замовили… Та бачить майбутній сім’янин, що знову щось його кохану, тобто мене, муляє. А в нього ж одне на думці: тільки б я сяяла, тільки б торохтіла – невпинно і вдоволено, тільки б дражнила й манила його – в найнепідходящих громадських місцях… То ж мого смутку терпіти він просто фізично не в силі - це давно ясно. «Що?..» та «що?!» – причепився…Говори, каже, щоб там не було: мені все можна! Мовляв, я усе зрозумію… Ну то й добре, коли так. Сам напросився! «Вибач, любий, я злякалася, що втрачу тебе… Ну, коли вже наполягаєш (ковток повітря: і знову – під льодяний панцир!)… Коротше, у мене… є ще один син! Коли ми з тобою гостювали в моєї мами, мій старшенький (він уже першокласник!) у сусідки пересиджував. Пам’ятаєш, я на деякий час зникала? Так то ж я до нього бігала – уроки перевірити…» Відчула: зараз трапиться так, що «ополонку», в яку я пірнула, прикриють чимось не підйомним, і тоді – все, не вибратись… Аж раптом бачу – крига посунулася… скресла… розтанула… її вже просто нема! А мій милий знову зрадів – та так, наче сам, із власної вини, запізнився до віконця в пологовому – аж на цілих сім років!
Отак у нас з’явилося два моїх сини, а в суворої пенсіонерки з педагогічними замашками - аж два об’єкти для подальшого виховання. Ну, і нехай. От і добре…
Вже й сукню весільну купили, і навіть білий віночок! Бо я ж офіційною нареченою ніколи в житті ще не була. Дітей мені лелека справно поставляв - без усіляких там шлюбних свідоцтв та обручок…
І наче б то все гаразд. І нові білі туфлі не тиснуть, а в розкішному весільному вбранні де й фігура в мене взялася!.. І наречений мій – найкращий у світі! Та й поговорити, як не дивно, нам є про що; і є з чого разом пореготати, навіть спільне хобі знайшлося (рибалка). Ще й вночі нам удвох так добре, так добре – не повірите!.. А вдень, по трикімнатній свекрушиній квартирі, мої діточки мотаються! Дякую Вам, дорога вчителько, прийняли як рідних!.. Та тільки… чомусь я знову якась сумна. І майбутній чоловік – уже звично – припер мене до стінки: «Ну?..». – «Ти ж знаєш, - кажу, - ти ж відчуваєш, як я тебе кохаю! Вже й не знаю, як раніше існувала… Я б мовчала про свої проблеми й далі, та розумію, що з брехні сім’ю починати негоже. Так, починати негоже… але доньок з табору відпочинку зустрічати треба! В них уже партія закінчилась, то вони сьогодні потягом прибувають. (Далі – скоромовкою)… Знаєш, якщо весільною автівкою, по дорозі до РАГСу, на вокзал завернути, то мої «телепузики» ще встигнуть наш марш Мендельсона послухати…»
Я не дала йому відкрити рота - сама уточнила: «…Двоє».
Він усміхнувся ще ширше, ніж коли «стояв у черзі до віконечка» за нашими синами. По всьому було видно: моєму майбутньому благовірному вже геть байдуже, що його новоспечене сімейство розростається в стрімкій арифметичній прогресії. Так, цей чоловік, звичайно, ніколи не забожиться, що його молода дружина нічого й нікого від нього не приховує. І що вона не зробить більше жодного чергового зізнання – про щось неймовірне та екстравагантне…Десь, в глибині своєї широкої душі, мудрий і добрий чоловік завжди чекатиме – коли ж, нарешті, це станеться: завтра… через місяць… або років через п’ятдесят…
Тільки я тепер точно знаю, що він, мій любий «телепузик», кохає мене по справжньому!!!
2009р.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design