«ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш-ш…….»
Шурхіт за вікном поступово наростав, набирав гучності та сили і перетворювався у ритмічні удари об шибу.
Концерт розпочато.
Підвіконня – партер, я – віп-глядач, мені і тільки мені присвячується ця симфонія. Вмощуюсь зручніше, відкриваю кватирку і слухаю.
Хоча просто слухати тут мало. Треба…
… дихати в такт дощу, дихати з дощем, дихати дощем…
Ловити крізь шпарину невагомі цілунки неба рукою. А потім поставити її на скло і відчути пульсацію. Крапель. Грому.
Перепустити удари через кінчики пальців та з’єднати із серцем. Щоб дощ злився з кров’ю, гудів венами і капілярами, топив душу, серце, розум… Стати єдиним організмом із грозою.
Її звук все наростає, переходить у пісню – старішу за світ та щораз нову. Дивна мелодія – не то колисанка, не то гімн, ніжна лірика чи пристрасне фламенко. Всі мотиви пішли від неї, в ній же і помруть.
Через пульсацію шиби дозволити їм у собі поселитись, розтектись, розчинитись. А потім помалу, смакуючи, перепустити ритми по діафрагмі до метеликів у животі, дозволити піднятись горлом, зачепивши голосові зв’язки, відбитись від піднебіння, скочити на губи і знову опинитись на волі, вирвавшись потужним звуком і злившись із громом.
Течуть, течуть ноти незгірш зливи, примушуючи вібрувати все тіло, пронизуючи кожну клітину істинно первісною пристрастю до життя.
Горіти звуком і холонути краплями. Співати не щось конкретне, а пісню, давнішу за всі пісні, чуттєву, палку, пронизливу.
Як падає остання крапля, так впаде фінальний звук, і як вода всотається в землю, так і ноту вбере душа.
А потім йти по мокрій, лоскітній траві і відчувати, як всередині вирує давніша за всі давні, новіша від всіх нових музика.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design