А у моєї Музи очі - сивого кольору. Замість волосся - райдуга, що зібрана в кольоровий пучок рожевою стрічкою. Сонячні зайчики, гойдаючись на ній, як на тарзанці, з розмаху пірнають прямо в ту райдугу, ніби у воду. А ще у моєї Музи - тендітні руки з довгими "фортепіанними" пальцями і стрункий стан. Навколо шиї у неї замість шалика згорнувся калачиком вітер. Намисто із мрій-намистинок ніколи не тьмяніє, навіть тоді, коли у Музи з"являється на вустах сумна посмішка, а в погляді читається ностальгія. Неважко здогадатися, що саме в цей момент щось, зрозуміле тільки їй одній, навіяло спогад про надто особисте, яке вона не розповідає нікому, окрім мене. Не знаю, чим я виправдовую цю довіру, але мені стає дуже і дуже приємно від того.
На ній льняна вицвіла сорочка, яка зовсім не виглядає старомодно. На її рукавах плететься барвінок, відверто стискуючи в обіймах яскраву червону квітку, яка чи то від сорому, чи то від задоволення похилила свою голівку набік. І вже незрозуміло - чи вона відштовхує свого барвінка насправді, чи просто для того, аби він ще міцніше притиснув її до себе, щоби злитися потім у довгому квітучому поцілунку...
Голос у моєї Музи - дзвінкий, чистий. Він льється ддзюрчанням струмків навесні, тьохкає солов"ями, дзвенить дзвониками конвалій, шепоче травами у лузі, шумить бурхливими річками, співає народними піснями,гримить першою довгожданною грозою, квилить чайкою у небі, цвірінькає пташеням у гнізді, стогне протяжливим гудком пароплава, відлунює морем у морській раковині, яку притуляєш до вуха, сміється золотою серпневою пшеницею на поляхкурликає відлітаючими журавлями восени і плаче маминими сльозами. Цей голос наповнений радістю першого кохання, яскравістю відвертих снів, першим дотиком жаданих вуст, тремтінням душі перед незнанним, утомою недоспаної, болем раптової розлуки і радістю повернення, щастям материнства і першим криком немовляти...
І от сиджу я за столом і прислухаюся до моєї Музи, до цих дивних звуків, до симфонії її голосу. І починаю потихеньку розуміти її. Поступово і у мене на папері починають захлинатися співом рими і слова. Дякувати Музі за натхнення, адже яку ж я отримую насолоду від написаного! Це - і щастя, і внутрішнє душевне спустошення; і в грудях відразу починає щось солодко нити!
Звичайно, ще не все так вдало в мене складаєтьяс, як хотілося б. Таз кожним разом я відчуваю, як моя рука все впевненіше і міцніше тримає кулькову ручку; все чіткіше в моїй уяві звучить голос моєї найріднішої подруги, моєї Музи.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design