Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95764

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 3042, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.184.237')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Апокаліпсис сьогодні або Ще Один Кінець Світу

© Постріл, 26-12-2006
«А тоді настав кінець світу.»
(malina)

«Дом стоит, свет горит.
Из окна видна даль.
Так откуда ж взялась
Печаль?»

(Виктор Цой)



Кінець Світу підкрався непомітно.
Жоден пророк чи провидець, а чи просто якийсь навіжений, нічого подібного цього дня не передбачав. Жодне з тлумачень Нострадамуса не вказувало саме на цей день. Та й напередодні Кінця Світу нічого загрозливого в атмо-, ноо-, біо- чи стратосфері не спостерігалось. Звичайнісінький день. Потім звичайнісінька ніч, а під ранок – Кінець Світу.
Ніби нічого конкретного не трапилось – ніяких Армагедонів у голівудівському чи релігійному розумінні. Ніяких комет, що врізаються в Землю, ніякого приходу Антихриста, жодного вершника Апокаліпсису, ніяких нашесть сарани чи то вогняних дощів. Геть нічого. Якогось банального всесвітнього потопу – і того не вийшло. А ось тільки всі люди на Землі якось одночасно зрозуміли – то Кінець Світу прийшов. Хоча ні. Не зовсім одночасно. Першим, хто усвідомив, що трапилось щось надзвичайне, став Ігор. Прокинувся він дуже рано – ніби і втомився вчора і час поспати ще був, а тільки спати не хотілось зовсім. Піднявся, пройшов до кухні. Деякий час дивився у вікно. Потім дістав з холодильнику пляшку пива. Відкрив. Зробив ковток і – нічого не відчув. Ніби не пиво пив, а звичайну воду. Точніше навіть не звичайну. Рідина здалась   позбавленою будь яких якостей. Вона не була холодною чи гарячою, не була гіркою чи солодкою, хлорованою, чи ще якоюсь. Рідина була – ніяка. Щось п’єш, а що саме – і не збагнеш. Смакові рецептори не мали за що зачепитись. І саме цієї миті Ігор зрозумів – Кінець Світу.
Невдовзі це відчули й усі інші люди на планеті. В кожного то відбулось по різному, але наслідок – однаковий. Так ніби рядки однієї з пісень Віктора Цоя («И вроде жив и здоров, и вроде – жить не тужить… Так откуда ж взялась печаль?») заповзли в душу кожної людини. Очі не фіксували якихось  змін, а тільки раптом геть усе навколо втратило смак, колір, запах… Сонце сяяло на небі, але не гріло душу і не радувало серце, вітер дмухав в обличчя, та не освіжав. Хтось знаходив кейс з грошима і не відчував від того ніяких емоцій. Ніхто не йшов за виграшем в лотерею. В одній з лікарень під час планової операції по видаленню апендициту, пацієнту забули вколоти наркоз. А пацієнт того навіть і не помітив. Багато людей в цей день взагалі не вийшли з дому – раптом стало байдужим, що скаже з цього приводу начальство на роботі. Половина людей, які домовлялись про побачення, не прийшли, бо зрозуміли, що вони нічого не відчувають до людей, яких ще вчора палко кохали. Але жодних розбитих сердець: решта половина – взагалі про ті побачення забула. Водночас припинились усі війни, а показник злочинності впав до нуля. Тільки б радіти тому – але нема було кому радіти. Війни припинились не через прагнення до миру, а просто усім учасникам військових конфліктів – стало смертельно нецікаво. Як не дивно, але не відбулось і помітного підвищення кількості самогубств: людство завмерло в осінньому спліні та апатії, але і робити щось з цього приводу – навіть покінчити життя – було нецікаво. Люди, якщо і гинули, то не від насильства над кимсь чи над собою, а через повну байдужість до життя.
І ще. Зникли усі зв’язки, які раніше поєднували людей: дружні, родинні, службові, релігійні, любовні – всі. З величезного планетарного намиста людство розпалось на окремі камінчики. Кожен був сам-один. Нікому не потрібний і не маючи потреби в комусь. Не маючи сенсу життя і бажання сенс той шукати.
Так прийшов Кінець Світу.

Просто одного разу на Землі вмерла Любов.


pershyjpostril@ukr.net

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Спасибі!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Олег Сірий, 26-12-2006

скільки вас

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© malina, 26-12-2006

Вона важко дихає... але ще жива...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© svetakedyk, 26-12-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1811821460724 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …