Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 30243, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.203.235.24')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Танець світла

© Олександра, 16-08-2011
   Вона танцювала Танець Світла зі своєю Тінню.
   Якби не було світла – не було б і тіні, якби не було її – тіні також не існувало б. Проте чи була б вона сама, і чи існувало б світло без її Тіні?
   Вона не могла відповісти на ці запитання.
   Вона просто танцювала зі своєю тінню.
       Танець Світла.
       Зі своєю Тінню.
   Вона не була самотньою, а, можливо, й була, хоча й обманювалась власною наповненістю.
   Вона ігнорувала очевидне і заперечувала будь-які роздуми.
   Вона просто танцювала зі своєю Тінню і проникала все глибше й глибше в справжню суть речей.
   Вона стукала у стіну – тверду твердиню очевидно існуючого в пошуках прогалини. Вона намагалася пройти по інший бік очевидного – проникнути в справжню суть своєї Тіні. А тінь її падала на тверду непохитну бетонну очевидність існування в цьому світі.
   Вона довго танцювала.
   Довго стукала в стіну.
   Люди проходили повз неї, щиро дивуючись з поведінки цього незвичного створіння, котре звикли називати дитиною.
   Але не заперечували. Вона ж бо дитина, дітям властиво стукати в твердиню очевидності, перевіряючи її на міцність.
   А вони не знали, що вона просто танцює танець Світла зі своєю Тінню.
   Мені хотілося підійти ближче і сказати, щоб не слухала нікого, продовжувала танцювати, і тоді колись вона неодмінно проникне в суть своєї тіні, в суть себе, в Суть справді Суттєвого у цьому світі. Мені хотілося сказати, щоб вона не слухала нікого, і тоді вона ніколи не дізнається, що проникнути в Суть неможливо, і таки проникне в неї.
   Я думала, вона далеко піде, і фантазувала, ким стане ця дитина, якщо продовжить танцювати.
   А вона не думала. В її світі не існувало місця для роздумів, вони були їй чужими. Вона все перевіряла на смак, випробовуючи твердиню цього світу.
   Вона просто танцювала Свій танець. Танець Світла зі своєю Тінню.
      Як і всі ми.
   Колись…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Он як

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Андрій Ворон, 17-08-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.072765111923218 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати