Ніч. Така звичайна, зовсім не примітна. Таких багато, і вони нічим не запам’ятовуються. Вони схожі одна на одну. Одна з довгих осінніх ночей, нашпигованих нудьгою.
Вона розплющила очі. Ще сонна, безуспішно спробувала ввімкнути світло. «Економлять електроенергію… Чи на станції щось зламалося… Чи…», – заворушилися обривчасті думки. Шукала в собі сили вилізти з-під пледу й піднятися з ліжка, та не знаходила. «Буде холодно», – промайнуло в голові. «А ще ця темрява», – додалося до того. Зацікавлення фільмами жахів далося взнаки…
Жінка зіскочила на ноги. Холод різко впився в її тіло. У темному будинку було трохи моторошно. «Та що ж це за кара така з цим світлом?!», – вирвалося в неї. Не встигла вона зробити кілька кроків, як почула якийсь шелест поза кімнатою. Здригнулася. Дійшла до дверей. Тиша. Вона повільно йшла коридором, вдивляючись у темний простір. Знов раптовий шерех жбурнув шматок криги в її душу. «Припини! Що за дурість? Той звук може бути від чого завгодно!», – заспокоювала себе. Спробувала посміхнутися. Невдало. Трохи пройшла вперед і смикнула за ручку дверей однієї з кімнат. Відкрила й зазирнула. Вікно було відчинене. На підлозі валялися папери, скинуті зі стола наглим вітром. «Ось звідки був той звук», – подумала вона. «А, може, ні», – додалося до попередньої думки. «Треба було зачинити всі вікна, бо інакше хтось може влізти до будинку. Зараз такі непевні часи. Та й коли вони були безпечні?», – розмірковувала вона в собі. Вона вийшла з кімнати. І раптом: «Гуп!». Вона здригнулася й мимоволі скрикнула. Повільно відчинила двері. Зазирнула. Стулка вікна була в іншому положенні. «Протяг», – пронеслося в голові. «Десь іще відчинено», – подумала вона. Це не додало їй спокою. Але шукати не стала. Вона підійшла до вікна й зачинила його. Вийшла з кімнати. Повільно пішла темним коридором. Намацала рукою вмикач світла й клацнула. Марно. Зітхнула. Зробила ще кілька кроків та опинилася майже біля сходів, що вели на перший поверх.
Вона ще не звикла до цього будинку, у якому разом зі своїм чоловіком оселилася два дні тому. Він не викликав симпатії. Напівпорожній, не ремонтований, мабуть, ніколи, він був якийсь незатишний. Купили через низьку ціну й великий потенціал. З нього можна було зробити, як сама вона висловилась, палац. Два поверхи. Дуже висока стеля. Багато кімнат. Гарний, навіть вишуканий фасад. Вона лишилася одна на цілу добу: чоловік поїхав у відрядження.
Раптом її ноги щось торкнулося. Жінка скрикнула й відскочила вбік. Але підлоги під ногами вже не було. Сонна й налякана, вона забула про відсутність поручнів. Ухопилася руками за край другого поверху. У паніці здригнулася. Важко триматись. Пальці ледь витримують. Частка миті. «Дев’ять метрів», – ударило її, немов блискавкою. Частка миті. Ще частка. Вона спробувала підтягнутись, але марно: сил не вистачало. «Ще трохи, і пальці розімкнуться», – вкололо її. «Як? То ж був кіт», – зрозуміла свою помилку. «Усе… Було… Так… Просто… Так безпечно. Чому?!», – пронеслося в мозку. Відчай розривав зсередини. Вибух за вибухом. Частка миті. Пальці розслабилися.
Ніч втратила свою звичайність.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design