Під ногами чавкає мокрий сніг. В лівій кросівці уже вода, а низ спортивних брюк забризканий грязюкою. Байдуже! Мені начхати на все, навіть на те, що я вдягнений не по погоді. Перед очима лише дорога. Руки трясуться, як у алкоголіка. В голові повний хаос. За курткою я ховаю свій останній аргумент – пістолет. Я біжу убивати Стеллу.
Але є одна проблема. Я не знаю, хто ця Стелла і що вона мені зробила. Думка убити цю бабу прийшла мені увісні, всосалася в мою свідомість, наче п’явка.
Вскочивши з ліжка, я поспіхом одівся, натягнувши на себе те, що було під рукою. І ось я уже біжу вулицею, як справжній параноїк. І, що дивно, знаю, куди бігти.
Перш ніж ви подумаєте, що я закінчений псих, спробую дещо пояснити. Я трохи відрізняюся від інших людей. Інколи мені сняться віщі сни. Як я відрізняю їх від інших? Якась невидима сила ніби втягує мене в такий сон. Там все реальне: звуки, запахи, відчуття. Справжнє трьохвимірне зображення. І ці сни завжди збуваються. Завдяки таким снам я знав, коли отримаю від друга по морді, коли завалю іспит, сон напророкував мені зустріч із моєю майбутньою дружиною.
Я був впевнений, що не божевільний, а оскільки мої родичі не володіли моєю впевненістю, про свої сни я їм нічого не розповідав.
Божевілля у нас в роду. На моїх очах мого двоюрідного брата запхали до карети швидкої допомоги. Він кричав і махав руками. З ним ледве впоралося двоє санітарів.
Ще кілька місяців тому, до уходу в армію, мій двоюрідний брат Сашка був абсолютно нормальним хлопцем. Він мав талант і мріяв стати художником. А оскільки в армії теж багато «художників», під час однієї бійки його добряче «розфарбували». Він потрапив до лікарні, з якої вийшов ось таким от зомбі.
Ні, я не такий! Мені просто наснився ще один «особливий» сон. Знову в ЗD. Але всі мої попередні сни були нешкідливі. А цей… Я майже не пам’ятаю того сну. Я просто іду її вбивати. І почуваюся щасливим. Знаю, що це правильно.
Що це зі мною? У вісні я збожеволів? Інколи в голові, ніби спалахи світла, з’являються деталі мого сну. Обличчя тієї Стелли, якої я ніколи не бачив. А ще, здається, убити її просила моя п’ятирічна донька.
На одному із перехресть моє серце забилося як скажене. Я зупинився. Прямо мені на зустріч йшла мініатюрна брюнетка в білій довгій шубці і високих чобітках на шпильці. Стелла! Моя свідомість, яка вже кілька годин як вийшла з-під контролю, нашіптувала, що це саме вона. На її ще молоденькому, такому дитячому обличчі, грає щаслива посмішка. Певно, вона думає про щось хороше. Така красуня. Було б класно, якби моя донька, коли підросте, стала б такою самою. Донька… Спомин про неї змушує мене забрати руку, яка вже сама тягнеться за пістолетом. Якщо раніше я був наче під гіпнозом, то тепер він перестав діяти. Я не убивця, я звичайний бухгалтер. Викрадений у батька пістолет ще не робить мене героєм. Якщо я зараз замочу цю Стеллу, до якої вже рукою подати, то що далі? Тюрма? Небо в клітинку? А моя дружина і донька?
Стелла наближається. Я вже відчуваю солодкуватий запах її парфумів. Вона вся перед моїми очима. Я можу роздивитися кожну деталь її обличчя. Навіть маленьку сережку в носі.
Ні з того, ні з сього я рвучко кидаюся вперед, на ходу збиваючи її з ніг. Стелла падає в те мокре місиво, що лишилося від снігу, її червона сумочка відлітає майже до проїжджої частини. Двоє прохожих чоловіків кидаються підіймати дівчину.
Я біжу далі. На ходу обертаюся. Стелла витрушує свою шубку, яка, здається, безнадійно зіпсована, і сердито кричить в мою сторону: «Псих!», «Ідіот!»
Пересвідчившись, що жоден з її рятівників мене не наздоганяє, підходжу до найближчого ларька. Гру закінчено. Підзаряджуся, стану схожим на людину і додому. Щоб поставити в цій історії жирну крапку, кидаю пістолет в урну. Він провалюється в сміття і його надійно закривають пакет від памперсів і обгортка від шоколадки. Якщо я справді злетів з катушок, то зброї краще триматися подалі від мене, а мені – від неї.
В лікарняному коридорі холодно і темно. Двері, відчинені в інше відділення, створюють протяг. Я зігнувся на одному із стільців, тулячись до стінки. В цей момент я погано усвідомлюю, де я і що зі мною. Годину тому з моєю дружиною і донькою сталася біда. Вони просто переходили дорогу. Їх збила машина, яка їхала на зелене світло. Моїй дружині вже не допомогти. А донька зараз бореться за життя в операційній.
Коли в коридорі з’являється лікар, я вскакує зі свого місця, ніби солдат по команді «Струнко». Він мовчить і тільки хитає головою.
Земля похитнулася, почала уходити з-під моїх ніг. А я стою і мовчу, ніби чогось чекаю.
Лікар був не один. Слідом за ним прийшов міліціонер. У мене перед очима все пливе. Я не бачу його обличчя, лише форму. Після кількох стандартних фраз співчуття, він почав розповідати про людину, яка забрала життя моїх рідних. Її затримали. За кермом тієї машини сиділа жінка. Я майже його не слухав. Доки він не назвав її імя. Стелла Вільде…
- Стелла, яка Стелла? – на все відділення кричу я, а страшний здогад уже підкрався і хазяйнує в мозку. Яка? Яка Стелла? Та сама…
Я, як жінка, сповзаю по стіні. В голові дзвенить голос моєї доньки Аліси. Все це наяву, чи мене захопив в полон черговий сон? На побіленій лікарняній стіні, якраз навпроти мене, чиясь невидима рука пише: «Вона повинна була зникнути!» Рівний, округлий почерк моєї Аліски. Все, як у тому клятому сні, який наснився мені два тижні тому. Але з літерами щось не так. Вони пливуть. Цього разу текст написаний кров'ю.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design