Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 29961, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.204.164.147')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Байка про автобус

© Юрій Білінський , 21-07-2011
Сучасна Україна - великий громадський автобус. Кількість місць для сидіння обмежена, стоячі місця теж зазначені, але цим особливо ніхто не переймається, чим більше тим краще. Переважна більшість місць для сидіння зайнята пенсіонерами та різними пільговиками, тобто людьми, які мають право на безкоштовний проїзд. З них лише рядові міліціонери стоять поряд з основною масою громадян, і зрозуміло чому.  
Ті що стоять, на відміну від перших, у повному обсязі платять за проїзд, підтримуючи тим самим рух, оскільки вічного двигуна не винайдено й досі, а енергетична криза з кожним роком підносить нові сюрпризи; врешті хтось таки має платити. Не дивлячись на цей факт, жоден рейс у нашому автобусі не обходиться без виражень незадоволень (у тій чи іншій формі) пенсіонерами й пільговиками, що спричиняє конфліктні ситуації. І тільки ті зі стоячих, яких усі звикли називати нахабними і грубими, позбавленими людяності й поваги, ідуть відкрито на конфлікт, чи ігнорують його аби зайняти зручне тепленьке місце біля вікна. І таки займають його.
Виникає запитання, коли пенсіонери зійдуть остаточно на кінцевій, хто буде займати їхні місця? І чому однаково платять за проїзд і ті хто зручненько усівся, і ті, що стоять у тисняві, подекуди збираючи до купи останні копійки на проїзд?
Наврядчи ці запитання до керманича, бо за ним, врешті, стоять більш серйозні люди, які насправді збирають весь прибуток від проїзду і виплачують заробітню платню керманичу, кондукторам та контролерам. Впевнений, що чимала кількість зібраних з пасажирів грошей осідає в карманах цих кондукторів (чого б це вони пхалися в кондуктори, якщо там така скромна зарплатня); також впевнений, що це відбувається не без відома керманича, та й не без участі, мабуть. Серйозні люди закривають на це очі, для них це не настільки вагомо, та й поки-що усіх все влаштовує. Крім пасажирів, звичайно, яким неодмінно доводиться за все платити, стоячи в тісному автобусі на одній нозі.  
То хто ж ці серйозні люди? І що буде з автобусом?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Скажу, що буде:

© Та, що марить, 23-07-2011

повний автобус буратін

© kszysztof sepowicz, 22-07-2011

Навряд чи ці запитання до керманича...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Ганзенко Олексій, 21-07-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0062599182129 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …