Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2989, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.135.202')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза пародія на пародію

Little Хлопчик vs. Saint Миколай

© Іггі Поп, 20-12-2006
„Один маленький хлопчик...”
Михайло Зіпунов


* * *

Один маленький хлопчик просив Миколая: „Святий Миколаю, принеси мені зовсім, зовсім, зовсім обмаль!”.
А другий хлопчик просив: „Миколаю, принеси багацько, багацько, багацько!”.

Перший хлопчик був поганий, бо насправді він думав: „...зовсім обмаль, але тілько мені, мені, мені!”.
Другий був добрий, бо просив „...багацько, і всім, всім, всім!”.

Хоча все ж таки перший був добрий, так як він був хворий небезпечною для всіх невиліковною інфекцією та лише благав легкої смерті для себе.
А другий був поганий, бо направду був мрецем, і хотів, аби всі також сконали.

А ще один хлопчик просив святого Миколая: „Принеси мені середньо, середньо, середньо!” Буддист, певно. Але він також потому помер.


* * *

Один бідний маленький хлопчик просив у Миколая: „Святий Миколаю, принеси мені, будь-ласка, хоч щось!” І Миколай щось йому приніс.

Наступного року хлопчик просив: „Миколаю, принеси мені ще щось!” І Миколай приніс йому іще щось.

Через рік хлопчик просив: „Принеси мені те!”
А ще через рік: „Принеси мені се!”
А потім: „Принеси третє!”
„Принеси десяте!”
„Ні те, ні се!”
„І те і се!”
...
Через декілька років хлопчик вже не знав, що просити. Він взяв шмат паперу, олівець та написав Миколаю: „Принеси мені те, що находиться у цій скрині!” А нижче намалював саму скриню.

Ось так святий Миколай приніс Казимиру Малевичу Чорний Квадрат.


* * *

Один маленький хлопчик написав святому Миколаю: „Зайняття мистецтвом надають право неврастеніку офіційно розвивати свої патологічні нахили, відчуваючи себе водночас благодійним та причетним до суспільно-корисного зайняття, рівно як служба державі надає право психопату не цуратися своєї жаги до влади та насилля”.

І до чого це він? Можливо, що він був гебістом? Або просто стукачем? Казна-що, просто неподобство якесь!


* * *

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Від мене

© Настя, 23-12-2006

[ Без назви ]

© Silverwolf, 22-12-2006

[ Без назви ]

© Сірий, 22-12-2006

Чому ви ігронуєте кличний відмінок?

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© М.Гоголь, 21-12-2006

:)

© Zipa, 20-12-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.57815313339233 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …