* * *
Мене немає… Я є... Від вітру до вітру, він подиху до подиху тече світ... Лишається майже вічність, майже прожита... мною, нами – відбитками єдиного потоку життя...
Сьогодні небо розказує нову історію. Вона завжди інша, інколи картина повторюється, але для очей різних глядачів.
Дивно й легко від того, що частинка світу, де я є, походить на місце, де інших немає... а вгорі шукають притулку найчистіші думки й птахи... Без крихти страху м’який білий небесний дим перетікає з однієї форми в іншу... Знаєш, тільки на Землі здається, що все передбачуване, логічне, обмежене, в небі все по-іншому: небо - справжнє!
* * *
Настає момент, коли залишаєшся один... Ні, поруч живуть мільярди інших людей…на жаль, серед них почуваєшся одиноким. Ми ж усі кудись прямуємо… Часто хтось так і не повертається один до одного. Буває, миттєвий спогад допомагає долати відстані, стається, що він і прокладає між людьми вічні дороги. Чиєсь життя міняє напрямок, цілі, цінності, чиєсь життя закінчується… На кожного чекає свій час самотності. Він триває для всіх по-різному довго…
Я дивлюся на вулиці з вікна своєї квартири, помічаю сотні дрібниць, розумію деякі з них і майже не відчуваю часу, віку, масок, ігор… Я один… Тільки тепер я починаю по-справжньому бачити…
* * *
Зима, голі дерева й восьмий поверх…Я бачу тебе! Ти не сховаєшся від мене! Так, ти, незнайомцю! Здається, ти спішиш і когось шукаєш поглядом? На перехресті пусто – нікого. Ти зупинився, обернувся. Хтось тебе покликав? А, от же Вона! Усміхнена, йде, здається, злітає! Ти вчасно піймав Її і тримаєш за руку. Аж видно: все ж не просто так…Ще двоє сьогодні – щасливі!
… Ти з нею і я проводжаю вас, таких дотепних, поглядом… Напевно, Ти зараз говориш щось приємне своїй милій: навіть я відчуваю, як Вона на Тебе дивиться й усміхається. Зараз мені багато чого згадалося… Було… А Вас уже не видно. Вулицею гуляє зима. У кімнаті на восьмому сидить дивак і дивиться у вікно. Якось усе застигло.
* * *
А, між іншим, - понеділок і вечір безлюдно горить ліхтарями. Вдень було порівняно тепло: перехожі не куталися, як раніше, й ніби дуже не спішили. Навіть один, гарячий, йшов розхристаний, без шапки… Його гріло, напевно, щось тепліше за одяг
* * *
У кімнаті стало темно… Я лежу на ліжку, а мій розум не спить... У думках продовжує жити світ по той бік цегляних стін і скла. Хтось мене колись запевняв, що сила думки неосяжна… Можливо…Я думаю зараз про життя інших людей, сотні тих, хто щодня впускали мене до свого світу. Вони навіть не підозрювали про це, а я мовчки спостерігав за ними з вікна своєї пустої квартири. Вони поспішали, запізнювалися, губили щось без кінця, сварилися… Майже всі були в полоні власних проблем, прямували туди, де їх хотіли бачити, де вони повинні були бути …День починався й закінчувався, знову починався, знову закінчувався, і я бачив уже добре знайомі обличчя й настрої: ти не виспався, а він запізнюється, хтось посварився з дружиною, а от вона сьогодні весела… А я лежу знову в пустій кімнаті й думаю про те, що в кожного з тих моїх незнайомих друзів свої загадки, власний майстерно вибудований світ, які я навряд чи розгадаю… Проте я щосили намагаюся уявити їх у хвилини найбільшої радості, і тоді я бачу їх справжніх – непередбачуваних, щирих, усміхнених, самовідданих, захоплених життям…
І тепер, вночі, коли безсоння безцеремонно вривається до мене, я подумки створюю світ щасливих людей, тих, кого бачу уже стільки днів зі свого вікна. Вони випромінюють світло й живуть у ньому, відчувають себе та інших, усміхаються один до одного, помічають і цінують дрібнички, з яких і складається справжнє життя… Я думаю про це …вкотре…
У цей час моя кімната не має стін, а самотність розчиняється у щасливому людському сміхові…і кругом – небо! Лише тоді, коли навчишся цінувати щастя інших, доля пускає до тебе твоє…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design