Тиха ніч. Майже темно. А сон чогось ще не прийшов. Треба було чекати, і це було важко. Не було сили встати з ліжка, а думки чекали, як тільки б навалитись ще одним табуном. Вони атакували при кожному поруху якою-небудь частиною тіла, і навіть не можна було собі дозволити поблукати десь між спогадів, бо вони сприймали це як виклик. І раз-по-раз кидались довгими хвилями плачу і болю. Ненормально перегризали вовком горло, а потім, ставши жар-птицею, кудись летіли, приносили цілющу воду і оживляли… Щоб ще раз завдати тортур.
Куди було діватись голодній душі? А де лишати тіло?
Неможливо було зрозуміти причину виникнення важких роздумів. І чому взагалі голова така важка? Іноді на плечах проростають зародки крил, а потім вилазять цілком. Великі, гарні і сильні. Ти починаєш їх розправляти, і коли вже готовий злетіти схиляєш голову. Ти не можеш полетіти за мрією. Ти не можеш піти за криком душі. І залишаєшся в нижньому шарі неба. Ноги доторкаються землі, а ти лежиш на дні повітряного океану. Тепер ти схожий на побитого ангела, який не може на своїх крилах віднести Ісусове повідомлення. Не можеш, бо група цікавих напали і обдерли твої крила, бо захотіли залишити собі на пам’ять пір’їнки-трофеї. Ти не можеш подолати біль і не можеш відірватись від землі.
І навіть болото не хоче всмоктати твоє напівживе тіло. А хижі мухи не підлітають до тебе. Ти їм не смачний. Ти не титан. Тебе не прикували до скали. Бо ти ще нікому не подарував Таємницю Вогню. А ти й не вмієш гарно дарувати. Ти хочеш дати те чоло Вони хочуть. Але не можеш. Ти знаєш, що це згубні бажання. Ти просто бачиш Їхнє майбутнє. І не хочеш власними руками завдавати неминучого болю. І ти не даруєш.
А ти продовжуєш жити. Ти спостерігаєш… Ти тримаєшся міцно за життя. Воно дуже прикольне, саме по собі. Ти не перший це зауважуєш.
В той час ти довго плачеш. І навіть переходиш в сон продовжуючи плакати. До тебе в сон приходить Той Великий Голос. Він каже:
─ Не плач, в тебе очі Ісуса…
Потім хтось говоритиме тобі:
─ Твої очі ─ небо. Твої очі ─ світло. Твої очі ─ море. І я заздрю сонячним промінчикам, бо лиш вони можуть заглянути в глибину твоїх зіниць…
А ти:
─ В Ісуса були блакитні очі…
І твоєї душі торкнеться тільки сонце, а правду знатиме лишень єдиний Бог, Ісусів батько, наш Отець.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design