Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2914, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.141.44')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Розмисл

Алегорія.(на конкурс "Про свиню")

© Олександр, 13-12-2006
Як зазвичай, в свинячий голос волів би додати кілька думок на тему, про тему і взагалі.
Жили собі гаківці непогано: сало їли, на салі спали, салом вкривалися, аж тут конкурс.
Щось писати, ба, навіть, про одвічну годувальницю українського народу, коли попереду Новий рік, кінець Старого, річні звіти, семінари, півторатижневі відрядження, подарунки, проблеми з квитками і таке інше, немає жодної снаги. Внаслідок таких несприятливих умов одразу після проголошення конкурсу більша половина гаківців захворіла епідемічним паротитом або свинкою, а інші заходилися грати у свинки або тягати у відчаї з місця на місце важкі металічні свинки.
Залишилися найвитриваліші, котрі й  пішли свинею на штурм бастіонів конкурсу. Аби конкурс, а писати буде кому. Свині, тільки рило просунути, а там і вся пролізе.
Отже тема, як тема. Беремо дряпалку і дряпаємо (олівець і пишемо, клавіатуру і друкуємо).
Пишемо, а десь із глибини душі спливає острах. Бо ж до теми долучалися і класики (цитувати не будемо), і філософи: «Казав Сенека: стій свиня далеко», і богослови: «Загордилася свиня, що об попів пліт чухалася», і кулінари: «Зі свинячим писком у пшеничне тісто» і метеорологи: «Величається, як свиня в дощ» і, навіть, втілення Бога на землі. Ні з ким із них, жоден з нас свиней не пас. Аж тут така можливість долучитися до того, у чому розбираємося, як свиня у перці.
Проте всюди свині честь однакова, хоч вона тотем, хоч один з образів гоголівської літератури, хоч тема конкурсу, ахоч просто майбутній шматок сала. А з іншого боку свиня в наритниках – то вже кінь, хоч шерсть і не така.
От і пишемо, щоб не сказали, що свиням хвости крутили. Можливо, щось із написаного стане шедевром. Свиня б також літала, та неба не бачить.
Хоча не факт, бо ж таки свиня небо бачить.
Як смалять.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Як свиня на коня

© М.Гоголь, 13-12-2006

От вам і діджіром-2 :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський, 13-12-2006

Паротит - це серйозно!

© Бондаренко Ю.Л., 13-12-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81804585456848 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …