Колись зловила себе з острахом – думку зловила: я не пам’ятаю, як написано цього вірша? Чому? Кому? Через що? Кожен вірш, як дитя, має свій гороскоп, долю, характер. Є щасливці, що народилися з подиху мрії чи щастя, є щасливці інші – пророки-вірші, які народилися з болю і пекучого страждання. Є чорнороби, скромні працівники-прибиральники. Кожним словом, як помахом мітли, прибирають бруд зі світу. Непомітні (бо з щоденних подій), скромні, та дуже щирі і справжні.
Я, мабуть, стала зловживати словом “справжні”, дуже ціную і шукаю цю справжність щомиті, неймовірно тішуся, коли її знаходжу. Чому? Світ довкола став настільки умовним, уявним, віртуальним, набрав таку швидкість, що раптом зупинишся і не збагнеш, не розумієш – а навіщо? Щоденна робота, вияснення стосунків, клопоти-турботи, суд-пересуд, гиркання і нарікання...
Пліснява людських взаємин розростається, як грибок у гнилій підлозі, вражає увесь будинок, усеньке житло, усе людське життя. От стоїть воно, а ткнеш пальцем – провалишся у порожнечу, гнилу трухлятину.
....
Треба любити. Треба навчитися любити – і любити: Бога, себе, ближніх, ворогів і недругів, навіть увесь цей гнилий і хворий світ. Єдиний рятунок - любити і вірити.
Сонце і тепло порятують і не дадуть розростатись плісняві. Сонце і тепло дають силу квітам - розкрити свою красу світові, а людям – розкрити чисті квіти своєї душі Богові та собі. Я хочу, щоб Ви – конкретно Ви - усміхнулися – і прокинеться перша пелюстка квіту на Вашому обличчі. Я хочу, щоб Ви зігріли серце теплим гарним спогадом – і проросте квітка краси у вашому серці. Я дуже-дуже хочу, щоб люди любили. По-справжньому.
І тоді зникнуть усі озонові діри, стихнуть тайфуни і землетруси, усі хвороби і напасті світу. І тільки тоді наш світ, наша планета стане блакитною квіткою – Господньою мрією, яка здійснилася...
Блакитні квіти проросли,
бруківку протяли
тонкими лезами
ніжного стану.
Небо здивувалося:
- Є у мене діти на землі?
Сонце усміхнулося:
- Діти сміливими стали!
А дерева хилились,
шуміли і сперечались
про методи впливу і виховання.
Діти – квіти блакитні
без нагляду попроростали
це ж проблема для всіх не остання.
Люди-бізнесмени, клерки-чиновники
засідали на тривалих нарадах:
- Як поміж тих квітів тепер – літати чи повзати?
Хто що порекомендує? Обґрунтує? Яку дасть пораду?
І тільки хлопчики і дівчатка – малята сонячні,
раділи, тішилися, сміялись.
Діти серйозних людей і блакитні соняхи
(ніяких нарад не скликаючи)
друзями стали!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design