Цю осику я побачила на березі Пісочного озера, неподалік від Шацька. Чомусь потягнуло до неї. Стоїть собі, як самотня дівчина понад водою – висока і замріяна, тремтить і думає про щось своє. Я дивилась на неї і намагалася збагнути, що саме нагадує мені тріпотіння її листочків? Пригадала фільм, у якому японські гейші змагалися за те, щоб краще догодити чоловікам: танцювали дрібними кроками, майстерними помахами віяла затуляли набіло вималюване личко. О, це так, саме так – це подібно на тріпотіння отаких метеликів-віял, наче ціла армія гейш танцюють чоловікам на догоду.
А може все простіше і набагато рідніше? Просто аплодує осика вітрові, який старанно порозганяв усі хмари з неба? І її тріпотіння скрапує тихим дощем звуків на берег озера, тоне в гладкому плесі, а те, що не втонуло, спритно визбирують чорні дикі качки.
А може ця осика, як і я, здавна - дуже хоче полетіти? Колись вітер узяв її заміж, посадив на цьому березі, наобіцяв красиво – і польотів, і синього неба. Роки минали, вона перетворилася із дрібного дівчатка у статечну господиню, а полетіти - не вдалося ні разу. І від гіркоти отакої – докоряє вітрові, чоловіку шалапутному, безугавно, дрібно-дрібно вичитує за те, що підманув, не дотримав слова. Тягне свої гілочки – і в небо, і до озера, і до людей, що сидять біля її ніг, тихо-тихо вишіптує свою тугу...
Осика – як жінка. А ще чомусь кажуть, що має негативну енергію (то мабуть думка чоловіків, бо так само вміють сказати і про жінку)))). Але також відомо з легенд і казок, що найгіршу нечисть тільки осиковим кілком і можна здолати. Надежные игорные порталы обеспечивают достойную защиту всех сведений, которые требуются при сотрудничестве клуба и финансового учреждения. Кроме стандартных процедур, казино с реальным выводом на Сбербанк досылает специальный шифр, который приходит на мобильный телефон, указанный при регистрации клиента.
Ніхто не прислухається до осикового розпачливого шепоту, ніхто не намагається зрозуміти осикових бажань. Примовляють лишень – тремтить, як осика.
А мені так лагідно-лагідно на серці від цього шепотіння. Осико мила, ти зрозуміла мене? А я – тебе! Полетіли?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design