СУДОВА СПРАВА № 357.
Секретар суду. Оголошує: Прошу встати, суд іде.
Суддя: слухається справа № 357 щодо безжального вбивства скоєного відповідачем. Слово надається захиснику позивача.
Захисник позивача: Ваша честь! Сьогодні ми розглядаємо дійсно жорстокий випадок. Це був не людський злочин. Вбивство – жахлива річ, але в моїй практиці таке зустрічається вперше. Відповідач, пан N заслуговує на вищу міру покарання!
Суддя: У Вас є свідки?
Захисник позивача: Так Ваша честь, є.
Секретар: Викликається свідок по справі № 357, пані M.
Пані M. Піднімається зі свого місця.
Суддя: Розкажіть нам будь ласка як все сталося.
Пані M. Витираючи сльози: Я сусідка відповідача. Завжди знала, що з ним щось не так Ваша честь. Він таким дивним був, постійно про щось замислювався, та я думала він обмірковує свою роботу чи важливі питання. Та цього разу я йшла повз його квартири і двері були відчинені…
Голос пані M. збився
Суддя: Продовжуйте пані M. Не хвилюйтесь, вам нічого боятись.
Пані M.: Дякую. Так ось, двері були відчинені і я зазирнула всередину. А там, там він. Стоїть на балконі і дивиться кудись так уважно, що навіть не помітив мене.
Суддя: Куди, куди він дивився, пані M.?!
Пані M.: Це так жахливо. Він, він дивився на небо!
Люди в залі обурено перемовляються та гнівно зиркають на відповідача.
Суддя: Дякую вам шановна. Займіть своє місце
Пані M. повертається до свого місця.
Суддя: Відповідач, Вас звинувачують у жорстокому вбивстві часу. Хочете щось сказати у свій захист?
Відповідач: Ваша честь, шановні присяжні. Я хочу сказати, що не вбивав час. Я просто…мріяв.
Суддя зривається з місця і кричить щось нерозбірливо. Присяжні волають «винен» та «стратити», літня жінка непритомніє.
Коли гамір стихає.
Суддя: Це найбільш бридке та зухвале, що я чув за своє життя. Присяжні, ваше слово.
Всі присяжні. Одноголосно: Винен!
Суддя: Рішення прийняте. Відповідач приговорюється до страти.
Радісні викрики.
Суддя: Дякую всім, суд закінчено. Відведіть пана N. на страту.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design