Біля водопаду - ні душі. М’яке, вечірнє освітлення перетворило місцину у справжню казку. В окремішню країну, у відрубаний, не належний нікому час, який проживає увесь Божий світ перед самим смерком, коли Сонце своїми косими променями-пензлями покриває усе довкола лиснючим лаком, від якого світ нараз набуває пречудової, святкової ілюмінованої барви – Його різноплановим світловим проекціям могли б повчитись театральні освітлювачі й декоратори. Кольори незвідані, не артикульовані, гейби не приналежні до того світу, святкові, жагучі і заразом смутні. Уздрівши це видиво Серце, знеможене летом, забігане щасливою гонитвою, відбиває кволий ритм, аби лиш чули, що воно живе... Живе в лунатичному сні тієї миті, коли світ перед смерком, стає небезпечно красивим... Найкращі наші почуття пнуться з грудей, аби бодай мить пожити у тому вимріяному світі де, можливо, сам Бог хоче прочинити перед нами барви вічності...
Розумом усвідомлюю - то лиш гра світла, десяток, другий хвилин і чар спаде, та все ж ой як багато готовий віддати за ці хвилини! Дивна сила і натхнення миті, хоч короткої, зате реальної! В ній німіє серце, яке в цю саме хвилину попросту неспроможне не відкрити, не впустити у себе лавину хай нещирих, нетривалих, та таких прекрасних почуттів. Безвольне перед красою тіло затрачає спосібність будь-якого опору. Відкривається гейби тильна хвіртка того загадкового світу не позначеного на карті і в суті своїй нереального. Фата Моргана!
Уже й не тямлю - зустрілись ми в житті минулому, чи майбутньому? Нереальному для обох, але в такому, де неможлива відмова, за якими лиш смерть і заціпенілість неназваної насолоди.
Швидкий, і якийсь несправжній, той театральний присмерк. Глибока лазур неба, і під нею гірське озеро ледь притрушене молодою зеленню, напахченою невимовним смутком речей назавше, і смертельно гарних. Іще хвилину, й раптом стає урочисто, самотньо, мов у вечірньому лісі. У кожне деревце, кожен камінчик вступає якась дивна сила і натхнення... Містерія – темна, неохопна стихія, саме те слово, яке нічого не пояснює, і тлумачить усе... Краєвид покривається траурним крепом вечора. Нестримний у своїй ґвалтовній ферментації, він збурює увесь видимий простір. Знаєш, у цю мить, пристанеш на все – не перечитимеш, не пручатимешся навіть ґвалту, то мить казкового блаженства. Насправді, уже ніщо не цікавить мене... Здається, пізнаєш суть усіх речей, байдуже, що далі та дорога не провадить. Це як сон, в якому можна собі дозволити те, що не мислиме в реальному житті. Наступає Час Геніального Озаріння. Усвідомлюємо, що на якусь мить нам удалось сягнути по той бік реальності в її початок, чи кінець. Саме тут осердя всього, інкубатор усіх подальших історій, тут їхня матриця, з якої виростають як несміливі дитячі фантазії, так і старечі марева. Який сильний магнетизм у тих видивах! Солодке та таке безборонне і наївне невігластво, бажане...як солодке умовляння вечірнього присмерку.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design