Життя це чортова брудна маршрутка з рибалкою на борту. Рибак - такий Василь Стариковський: смердючий, в прадавній дірявій камуфляжці, потертій кепці, гумових чоботах і з багатоденною щетиною. Бомжуватий старець, котрий висунув свою вудку із заднього вікна.
Ось ви йдете хрін знає куди, по своїх справах, мабуть. Хоча звичайно у вас весь день розписаний наперед. Ви тягнетеся, а може підстрибом, йдете на навчання, до коханої чи коханця, до друзів в бар або на футбол, на роботу або подібну фігню, за получкою пенсії або в дитячий сад.
І тут повз вас проїжджає дряхла, з облізлою фарбою і заляпана брудом, газелька. На задньому склі якої намальовано пальцем «Скоро дощ» і зі знаком «За кермом сліпий». Тут старий рибалка чіпляє своєю вудкою вас за саме горло і тягне за собою по горбиках, бордюрах, зелені, снігу, лугах, полях і дахах хмарочосів. У вас з голови швидко вивітрюються думки про пункт вашого призначення і майбутній залишок дня. Адже вас вже тре мордою об асфальт. Вас кидає по дорозі з боку в бік, ви збиваєте перехожих, тараните проїжджаючі мимо машини, вас підкидає в повітря і врізає назад в шосе, ви виконуєте кульбіти та інші складні акробатичні етюди. Ви намагаєтесь відчепити гачок, ріжете долоні і пальці об волосінь.
Рибак радіє і іскрить майже променистою беззубою посмішкою, що у нього з'явився такий гарний улов. Для кожного з нас в маршрутки свій маршрут, але вона завжди рухається по колу. Рибак підтягує вас все ближче і ближче до маршрутки, але в якийсь момент вам постійно вдається відчепитися. І ви опиняєтеся перед своїм першим іграшковим магазином, першим класом, першою бійкою, першим поцілунком, першою вагітністю дівчини, першою роботою, першою невиплатою грошей, першою нездачею сесії, першим весіллям, першим розлученням ...
А вам, до речі, не хочеться чаю? Ось ви сидите, читаєте цей потік думок і цілком можете уявити, що вам захотілося чаю. Адже це не складно. Ви йдете, робите собі чай, викидаєте пакетик у відро для сміття і бачите що воно вже повне. Котите до сміттєпроводу і раптом усвідомлюєте, що на сходовій клітці пахне газом. Це точно не у вас, у вас же електроплита. Чорт, сусіди чи що. Та не може бути. Ви дзвоните у двері. Її відкриває 6-річна дівчинка з опухлими очима. Відгонить у квартирі просто божевільно. Кажете «Катруся, у вас тут запах газу, ви що, не чуєте? Де тато і мама? ». Вона відповідає, що у неї мовляв, ніс закладений, а батьків з самого ранку немає. І чому запах може бути, вона й гадки не має, постійно сиділа в своїй кімнаті, мультики дивилася. Ви згадуєте, що у квартирі є ще маленький хлопчик ... Швидким упевненим кроком йдете на кухню. Холодок проходить по вашому тілу, груди різко стискає і ком у горлі, коли ви бачите малюка з сірниками в руках. Ви біжите до нього, в останній момент вириваєте у нього коробок і сірник зі словами в стилі «не можна і далі по тексту». Раптом через відчинені вхідні двері ви чуєте звук дверцят ліфта:
- Любий, ти не міг покурити на вулиці?!
- Ой, та перестань. А чого це в нас двері відкриті?, - сказав татко, підкурюючи сигарету.
* Рибак все-таки затягує вас у маршрутку * «Звідси ніхто не вийде живим» (Джим Моррісон)
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design